פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלי
שאל/ה:
אשה נשואה שעובדת לסירוגין
5/4/2013
האם אשה נשואה שעובדת לסירוגין לפי פרוייקטים יכול להיות חודש כן חודשיים לא ומשלמת ביטוח לאומי בתלוש, צריכה לשלם גם לחודשים שלא עבדה בהם ??
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלי
הגיב/ה:
שאלה נוספת
6/4/2013
האם גם שמדובר בשכר בוחנים אין יחסי עובד מעביד
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה נוספת
6/4/2013
אין הדבר משנה ביטוח הלאומי זקוק לכל הפחות ליום עבודה אחד בחודש כדי לפטור אותך מדמי הביטוח.
שלי
הגיב/ה:
מצטערת לא הבנתי את התשובה
6/4/2013
מצטערת לא הבנתי את התשובה גם קבלן חוץ צריך לשלם?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
עדכון תשובה
6/4/2013
כל אזרח צריך לשלם ביטוח לאומי לא משנה באיזה סטטוס - שכיר המעסיק משלם עבורו, עצמאי משלם לעצמו, העיקר שיבוצע תשלום. מקווה שעניתי לך
אדי
שאל/ה:
ביטוח לאומי מה לעשות?!!!!
5/4/2013
וועדה ראשונה של הב"ל קבעה 86% אי כושר, 60% צמיתה. עבדתי 8 שנים מחסנאי. בפברואר 2012 הפסקתי לעבוד ע"פ החלטת רופאים. עד אוקטובר 2012 קבלתי תשלום עבור ימי מחלה. היו חודשים שהכנסותיי היו מ-3600 ש"ח עד 8500 ש"ח ברוטו. באוקטובר נגמרו ימי המחלה ונשארתי עם הכנסה של כ-2000 ש"ח ממיטבית,(לא שילמו חודש בחודש). נאלצתי בכוח לשוב ולעבוד 5 שעות ביום כקופאי. לחודש אחד, 2.400ש"ח לחודש. שכנעתי את הרופא התעסוקתי להשיב אותי לעבודתי כמחסנאי. ניסיון של מס שבועות לא עלה יפה ובתאריך: 05/02/13 הופסקה עבודתי כליל. מקום עבודתי לא עשה מאום כדי לתת לי תפקיד בהתאם למצבי הרפואי. גם לפטר אותי הם לא העלו כהצעה. עמדתי חסר אונים, עד שבתאריך:4/4/13 חתמתי מרצוני על פיטורין בהסכמה. פניתי לביטוח הלאומי ושאלתי מדוע לא מגיע לי קצבת נכות. הם טענו שקבלתי משכורת ולכן לא מגיע לי. פניתי אליהם שוב ושוב והצגתי את הנתונים שכתבתי כאן וכלום. אני מבקש לשאול. האם לא מגיע לי גמלת נכות. האם לא מגיע לי תשלום רטרואקטיבי מיום קבלת דרגת הנכות. מה לעשות? אנא עזרתכם. בנוסף אבקש מכם לכוון אותי להגיש תביעות נגד הב"ל על כל תיק בנפרד. הבנתי שאוכל לתבוע אותם נמשל על הצינתורים שעברתי בשנת 2010/11. או לתבוע על פגיעה נפשית, חרדתית בעקבות התנהלות מקום עבודתי, אני מטופל אצל פסיכיאטרית. לצבוע על מצבי האורטופדי, בעיות צוואר. כתף קפואה, פריצת דיסק, בעיות בברכיים, ועוד. לתבוע על האסטמה שהחריפה במקום עבודתי. על הסוכרת שהייתה מאוזנת טרם עבודתי בחברה. על מחלת הלב שנגרמה לי בעקבות אירועים שהתרחשו במקום עבודתי ושהשפיעו עלי בצורה כואבת בעקבותיה הייתה לי תעוקת לב. אנא כוונו אותי בבקשה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאדי
5/4/2013
אדי שלום, לפי דעתי אתה צריך פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לביטוח לאומי שמבין בתחום, קצרה הדרך להסברים דרך המחשב במקרה שלך, בכל מקרה אתה צריך להמתין שלושה חודשים עם השתכרות של מתחת ל45% מהשכר הממוצע במשק ורק אז תוכל לקבל קצבת נכות כללית.
בברכה,
רונן גביש, עו"ד
מתמחה במימוש זכויות רפואיות וזכויות במסגרת יחסי עבודה
שמואל
שאל/ה:
בקשה להורדת ריביות וחוב לביטוח לאומי
4/4/2013
שלום, שמי שמואל בן 31 ויש לי חוב לביטוח לאומי. לא היה לי כסף לשלם את החוב והוא תפח, אך אני יכול להתמקח או לערער לביטוח לאומי על-מנת לשלם את החוב המקורי בלי הריבית והצמדה. דיברתי עם ביטוח לאומי הם טוענים שהחוב הנוכחי הוא החוב המקורי 5,000 ש"ח. בדקתי ויש לי מסמכים שמראים שהחוב המקורי היה 4,000 ש"ח. מה עליי לעשות? לפנות לסיוע משפטי למיעוטי יכולת בבאר שבע קרוב לאזור מגוריי? או שמא עליי לפנות לביטוח לאומי ואם כן, מה עליי לומר להם על-מנת שהפעם בניגוד לפעמים קודמות הם יורידו את הריבית והצמדה ואוכל לשלם את החוב המקורי בפריסה לתשלומים. או שיש לכם רעיון אחר. אודה לתשובתכם. בברכה, שמואל
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לשמואל
5/4/2013
שמואל שלום אפשר להגיש בקשה לביטול חובות לציין כי השתמשת בכסף ואין באפשרותך להחזיר, באם לא יעזור יש לפנות ללשכה לסיוע משפטי במקום מגורייך.
אינה
שאל/ה:
תשלום עבור שמירת הריון מביטוח לאומי
4/4/2013
שלום רב ,
ביטוח לאומי שילם לי שמירת הריון לפי 287 ש"ל ליום שלפי החוק ככה הם טוענים זה המקסימום ( התקרה ) שניתן לשלם לתובעת שמירת הריון למרות שלפי המשוכורות שלי התשלום הינו ב100 ש"ח יותר ליום . בביטוח הפנו אותי לבית הדין לעבודה . אם אפנה לבית דין לעבודה זה יעזור ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לאינה שלום
4/4/2013
דמי הלידה משתנים בהתאם למשכורת של שלושה חודשים לפני הלידה, באתר הביטוח לאומי יש מחשבון לחישוב דמי לידה, נא להכניס את שלושת המשכורות האחרות ולבצע חישוב.
עובדת מהצפון
שאל/ה:
חידוש דמי אבטלה לאחר התפטרות ממשרה זמנית
4/4/2013
שלום רב, רציתי לשאול שאלה לגבי דמי אבטלה ועבודה זמנית. עבדתי כשנתיים, פוטרתי וחתמתי אבטלה מתחילת נובמבר 2012. (תום שנת הזכאות לאבטלה: 30 לאוקטובר 2013.) בינתיים לאחר שחתמתי אבטלה במשך שלושה חודשים הוצעה לי משרה זמנית לחצי שנה כעובדת קבלן בחברת הייטק. לקחתי את המשרה והודעתי ללשכת תעסוקה בדבר המשרה הזמנית והפסקתי התייצבות. כעת לאחר חודשיים במשרה הזמנית אינני מרוצה, המשרה אינה כפי שהוגדרה לי ואני מעוניינת להתפטר. שאלתי היא: האם אוכל לשוב כעת ולהתייצב בלשכה ולקבל את שארית דמי האבטלה שמגיעים לי (מגיעים לי עוד כשלושה חודשים) למרות שהתפטרתי מרצוני ולא פוטרתי? תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לעובדת מהצפון
4/4/2013
כעקרון עצם הקבלה לעבודה מפסיקה את תשלום דמי האבטלה, על מנת לשוב ולקבל את יתרת הימים עליך להציג עבודה של שנים עשר חודשים רצופים + מכתב פיטורים, ולכן התשובה לצערי היא שלילית.
בכבוד רב ,
רונן גביש, ע"ד
מתמחה במימוש זכויות רפואיות וזכויות במסגרת יחסי עבודה
עובדת מהצפון
הגיב/ה:
חידוש דמי אבטלה לאחר התפטרות ממשרה זמנית-המשך
4/4/2013
תודה לך עו"ד רונן גביש על התייחסותך. כשהתלבטתי באם לקחת משרה זמנית או לא, פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי שקיימת "שנת זכאות" לדמי אבטלה, שנת הזכאות שלי מסתיימת כאמור באוקטובר 2013. הם בפירוש אמרו לי שאם אקח משרה זמנית ואפוטר ממנה במסגרת שנה זו, אוכל לשוב לקבל את זכויותי, (אחרת בכלל לא הייתי לוקחת משרה המוגדרת זמנית). שאלתי הייתה אחרת, האם זה משנה פיטורין או התפטרות במסגרת השנה הזו כדי לקבל את הזכויות. אתה אומר שאין כבר זכויות בכלל.... ? מדוע ביטוח לאומי אמרו לי שכן?... תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
המשך תשוב לעובדת מהצפון
4/4/2013
לחידוד התשובה אוסיף כי מאחר והתפטרת ולא פוטרת הרי שאינך זכאית להמשך קבלת דמי האבטלה
שאלה
שאל/ה:
תשלום ראשוני של דמי אבטלה
29/3/2013
פוטרתי מעבודתי אחרי הרבה שנים. הפסקת העבודה היתה ב-21.3.13 . תחילה הבנתי כי עלי להתייצב בלשכה רק אחרי קבלת תלוש השכר האחרון ולכן המתנתי לתחילת אפריל. היום נאמר לי כי היה עלי להתייצב מיד לאחר הפסקת העבודה. אני אלך ללשכה בתחילת אפריל וזה אומר שהפסדתי את תשלום דמי האבטלה על הימים במרץ או שאפשר לקבל רטרואקטיבי? יש מה לעשות בעניין? שאלה נוספת היא האם מקבלים את תשלום האבטלה כבר מהיום הראשון או שלא מקבלים על השבועיים הראשונים בכלל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/3/2013
עליך לפנות ללשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, ולהתייצב בלשכה במועדים קבועים כפי שייקבעו על ידה. לשכות שירות התעסוקה מעבירות לביטוח הלאומי מדי חודש את הנתונים על מספר ימי האבטלה שנרשמו, ועל סמך נתונים אלה משלם לך הביטוח הלאומי את דמי האבטלה. בבירורים הנוגעים למציאת עבודה ולהתייצבות בלשכה, עליך לפנות לשירות התעסוקה; בבירורים הנוגעים לתשלום דמי האבטלה, עליך לפנות לביטוח הלאומי.
עד
הגיב/ה:
ממתין להתיחחסות לשאלתי בבקשה
31/3/2013
תודה על התשובה אבל כל מה שאמרת כבר הבנתי. השאלה שלי אם הימים הראשוניים לאבטלה לא ישולמו לי כיוון שעוד לא התייצבתי בלשכה? או שאפשר לקבל רטרו? ומה אם הייתי ממש חולה שלא הצלחתי להתייצב? האם יש מה לעשות בעניין או שהלך שבוע אבטלה ללא תשלום?
עדי
שאל/ה:
קבלת שיקום מביטוח לאומי
29/3/2013
אני סטודנטית תואר ראשון (מסיימת שנה שנייה) ומקבלת שיקום מביטוח לאומי. האם מעבר דירה (שכירת דירה יקרה יותר מכיום) ובעקבות זאת מעבר מוסד לימודים עשוי לפגוע באיזו דרך בזכויותי?
דנה
שאל/ה:
תושב חוזר מחול ותשלום חוב לביטוח לאומי
29/3/2013
חזרתי אחרי 4 שנים מחול בתור תושב חוזר השאלה אם אני חייבת לביטוח לאומי כסף ואם אני יכולה לצאת לעבוד מבחינת ביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תושב חוזר
31/3/2013
מעמד ביטוחי נקבע ע"י הבטל"א ובהתאמה הזכאות. מומלץ לבדוק את מעמדך הביטוחי מול הבטל"א.
לילי
שאל/ה:
תשלום תלויים עבור חיילת
29/3/2013
שלום. אימי קיבלה השבוע זכאות ל 100 % נכות, בקצבה נקבע סכום של כ 2500 ש"ח צמיתות שע"פ הבנתי הוא מקסימלי במצב זה. הבת הקטנה כרגע בצבא ב 3 החודשים האחרונים ולפני כן הייתה מעל גיל 18 אך לא חיילת, ואני מסיקה מהתשלום שאין תוספת תלויים עבורה בתשלום הרטרו' שאמא קיבל וגם לא בסכום העתידי, למרות שאמורה לקבל עליה תשלום עד גיל 21 או עד סיום הצבא..? האם מגיע לאמא תוספת עבור תלויים בגין אחותי בת ה 19?
הודיה
שאל/ה:
דמי לידה על תאומים וניתוח קיסרי
29/3/2013
שלום לך, אני עובדת בעבודה שנה וחודשיים עכשיו אני בחודש שישי להריון עד הלידה בע״ה אני יעבוד בעבודה שנה ו5 חודשים השאלה שלי האם אני זכאית לדמי לידה מלאים של 17 שבועות ( יש לי תאומות) ? ועוד שאלה עם אני עושה ניתוח קיסרי מגיע לי מענק לידה ? תודה וחג שמח :-)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
31/3/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי לידה. מומלץ לעשות בו שימוש. זכאית למענק לידה יולדת שילדה בבית חולים או אושפזה בבית חולים מיד לאחר הלידה והיא אחת מאלה: 1. תושבת ישראל, או אשת תושב ישראל (גם אם הלידה הייתה מחוץ לישראל). 2. אישה שעובדת בישראל, או שבן זוגה עובד ומועסק בישראל 6 חודשים רצופים לפחות בתכוף לפני הלידה, גם אם הם אינם תושבי ישראל (למעט תושבי האזור ושטחי האוטונומיה) ובלבד שהלידה הייתה בישראל.
התביעה מוגשת למוסד לביטוח לאומי באמצעות בית החולים שהייתה בו הלידה. היולדת תביא עמה אל בית החולים את תעודת הזהות שלה ושל בן זוגה ותמסור לבית החולים את מספר חשבון הבנק שלה (או שלה ושל בן זוגה).
אלי חרמון
שאל/ה:
עצמאי בחול החייב בדמי ביטוח לאומי
28/3/2013
שלום הנני מוגדר במס הכנסה שכיר בישראל וכעצמאי המקבל שכר עבודה ממעסיק בחול עבור 20 ימי עבודה בשנה בלבד (אני נותן אימוני ספורט) האם אני חייב בתשלום דמי ביטוח לאומי פרט למס ההכנסה (ההכנסה נטו לאחר ניכויים מגיעה ל 42000 ש״ח ) תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/3/2013
מעמד ביטוחי ותשלום דמי ביטוח לאומי נקבעים ע"י הביטוח הלאומי. מומלץ לפנות לסניף הבטל"א ולהסדיר את מעמדך ותשלום דמי הביטוח.
נילי
שאל/ה:
תקופת המתנה והתייצבות בלשכת תעסוקה
27/3/2013
שלום רב התפטרתי מעבודתי עקב טיפול בילד עכשיו נרשמתי בלשכה ואני צריכה להגיש טפסים לביטוח לאומי . אני מניחה שתהיה לי תקופת המתנה של 90 יום האם בזמן הזה צריך להחתים בלשכה או רק בתום התקופה . הנושא הזה בכלל לא ברור והפקיד בלשכה לא אומר דבר תודה מראש חג שמח
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/3/2013
עליך לפנות ללשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, ולהתייצב בלשכה במועדים קבועים כפי שייקבעו על ידה. לשכות שירות התעסוקה מעבירות לביטוח הלאומי מדי חודש את הנתונים על מספר ימי האבטלה שנרשמו, ועל סמך נתונים אלה משלם לך הביטוח הלאומי את דמי האבטלה. בבירורים הנוגעים למציאת עבודה ולהתייצבות בלשכה, עליך לפנות לשירות התעסוקה; בבירורים הנוגעים לתשלום דמי האבטלה, עליך לפנות לביטוח הלאומי.
דליה
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי? או לחברת ביטוח פרטית?
26/3/2013
שלום רב אני משתכרת כשכירה כ-4,000 ₪ לחודש, וכעצמאית כ-3,000 ₪ לחודש. בביטוח לאומי נאמר לי שכעצמאית אינני מגיעה למינימום ולכן אינני מבוטחת על ידם כעצמאית. מה מינימום התשלום שעלי לתת לביטוח לאומי על מנת להיות מבוטחת על ידם? והאם כדאי לי להיות במוטחת על ידי חברת ביטוח פרטית המבקשת כ-90 ₪ לחודש על ביטוח תאונות אישיות? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/3/2013
הפורום אינו נותן מענה לפנייה אותה הפנית. בדיקת מעמד ביטוחי ותשלום דמי ביטוח לאומי יש לבצע מול הבטל"א.
משה
שאל/ה:
מבחן הכנסות לנכה צה"ל
24/3/2013
שלום התאלמנתי לאחרונה ואהי מתבקש על ידי ביטוח לאומי לעשות מבחן הכנסות. האם גמלה חודשית שאני מקבל ממרד הבטחון נכללת בהכנסות שלי שעומדות למבחן. שלום
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/3/2013
אין בידנו את כל הפרטים כדי להשיבך. מומלץ לבדוק את שאלתך במוקד בטל"א 6050*