פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
קצבת נכות צמיתה - דיווח לביטוח לאומי על התחלת עבודה
23/1/2013
אני מקבלת קצבת נכות צמיתה, לאחרונה, התחלתי לעבוד ואני מרוויחה באזור ה2,300 ש"ח עברו יותר מ3 חודשים מאז התחלתי לעבוד ועדיין לא דיווחתי לביטוח לאומי. אם אודיע להם עכשיו זה עלול להזיק לי בדרך כלשהי? (שלא דיווחתי להם עד עכשיו? וכן התחתנתי לפני חודש וגם לא הודעתי עדיין האם ירד לי מהקצבה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח לבטוח לאומי
24/1/2013
עליך לדווח לבטוח לאומי, ולצרף הסבר, מדוע לא דווחת בזמן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוני
שאל/ה:
האם מותר/אסור שאהיה בן זוג - מניעת קצבה
23/1/2013
שלום רב בת הזוג שלי מקבלת קיצבת ילדים על תינוקת והבטחת הכנסה אני לא האבא של התינוקת, אבל אנחנו ביחד, ואני ישן אצלה הרבה, והיא ישנה אצלי לפעמים.. שאלתי: האם יכולים למנוע ממנה קיצבה עכב היותה בת זוג של גבר עם הכנסה(עבודה) ואם זה משנה אם אנחנו נפגשים בתור בני זוג (ואנחנו לא נשואים)?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
24/1/2013
זכאות לגימלת הבטחת הכנסה, ניקבעת על פי שלושה תנאים: אתה תושב ישראל , שנתיים לפחות ומלאו לך 20 שנה. על פי מבחן הכנסות, שלך ושל בן זוגך משכר, ואם יש לכם הכנסות נוספות ממקורות אחרים , כמו תמיכה מהורים וכו'. מבחן תעסוקה - עליכם להיות רשומים בלשכת התעסוקה, אך הלשכה לא הציעה עבודה , שתואמת את מצבך הבריאותי והפיסי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ענר
שאל/ה:
הבטחת הכנסה+תינוק בן שנה
21/1/2013
שלום אני מקבל גמלת הבטחת הכנסה ומתייצב פעמיים בשבוע כדורש עבודה בלשכת התעסוקה. יש לי תינוק בגיל שנה שעד היום היה גר עם אמו. אנחנו זוג לא נשוי ולא גרים יחד ויש לנו ילד משותף. עקב שינויים במקום העבודה של האם, התינוק יעבור לגור איתי ואני אהיה המטפל שלו בזמן הזה. כיצד אני עושה זאת מול הביטוח הלאומי? האם אהיה פטור מלהתייצב בלשכה כדורש עבודה? האם נדרשת תביעה חדשה עקב השינויים. אנא עזרתכם בתודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
24/1/2013
עליך לדווח ללשכת התעסוקה על השינויים החלים, ולבקש אשור חריג. לא בטוח, שניתן לאשר בקשה זו. לנסות תמיד אפשר.
אור
שאל/ה:
אבטלה פעם שניה לאחר תקופה
21/1/2013
שואלת בשם בן זוגי: קיבל דמי אבטלה ראשונים לפני כשנה וחצי, וניצל אותם במלואם, היום הוא עובד כ-3 חודשים במקום שהוא עומד לעזוב. האם ניתן לקבל דמי אבטלה פעם שנייה? כל אותה השנה וחצי מאז קבלת דמי האבטלה הוא עבד בשתי עבודות שונות, וכל אחת מהן 3 חודשים בלבד. האם זכאי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תביעה חוזרת לדמי אבטלה.
24/1/2013
ניתן להגיש תביעה חוזרת לדמי אבטלהלאחר, שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
אור
הגיב/ה:
תשובה סופית מהביטוח לאומי
24/1/2013
התקשרתי לביטוח לאומי, וכדי למנוע טעויות מגולשים באתר זה, אבהיר את החוק. צריכים לעבור 12 חודשי עבודה, כלומר 12 תלושי משכורת. במקרה שלי אומנם עברה שנה וחצי אך שנה מתוך תקופה זו לא נכנסה משכורת ולכן אין זכאות. אנא, אל תטעו את האחרים.
מירה
שאל/ה:
חוב בביטוח לאומי - מזונות
20/1/2013
בעלי בחור דתי צרפתי עלה לארץ לפני 20 שנה, התחתן והתגרש אחרי 4 שנים קבעו לו מזונות 2100 ש"ח למרות שהכנסתו נמוכה, לא ערער מאחר ולא יכל להתמודד מול הגירושין / מות אביו / פרדה מבנו. בקיצור מצב לא פשוט טמן את ראשו בחול ואמר מה שיהיה יהיה , והנה אני מקבלת הוצאה לפועל ( אני אישתו השניה) ומתברר כי יש לנו חוב שביטוח לאומי דורש לפרוע לאלתר בסה"כ121000 מה שאין לנו ומצבנו הכלכלי קשה מאוד. מה עושים? האם ניתן להגיע להסדר ולהוריד את הריבית,
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב מזונות
24/1/2013
בהחלט ניתן להגיע להסדר. ממליצה על ייעוץ של עו"ד, שילווה אותכם בתהליך.
אפרים
שאל/ה:
האם מגיע לי דמי אבטלה ?
20/1/2013
עבדתי מספר שנים רצוף. לאחר מכן היתה הפסקה של 4 חודשים מספטמבר 2011 עד דצמבר 2011. מתחילת 2012 עבדתי שנה רצוף(חזרתי לאותו עסק). האם מגיע דמי אבטלה ? לכמה חודשים ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
24/1/2013
שלום אפרים,
תוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה, על פי תלושי השכר, יחשבו לך את זכאותך.
אלירן
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה - סיפור קצת מורכב
19/1/2013
יש לי סיפור קצת מורכב: אשמח אם תוכלו לסייע כי אני אובד עצות בשנת 2011 - פוטרתי ב-29.11.11 וקיבלתי 30 יום ימי התראה מוקדמת (האם זה נחשב כתקופת עבודה?) החל מ-29.12.11 התייצבתי בלשכת התעסוקה ותבעתי דמי אבטלה. מאחר שגילי היה פחות מ-35 הייתי זכאי ל-100 יום שהסתיימו בסוף חודש אפריל 2012 (כ-4 חודשים לפי 25 ימי שכר בחודש). לקראת אמצע חודש מאי 2012 הצלחתי למצוא עבודה בשכר חודשי (נמוך יחסית), ובה אני עובד עד היום. עקב קיצוצים במשרד, רוצים לפטר אותי בסוף חודש זה (ינואר 2013). איך מתבצע החישוב של תקופת האכשרה? האם אהיה זכאי לחתום שוב דמי אבטלה? תודה ושבת שלום!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
24/1/2013
תוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה. על פי נתוני השכר שקיבלת, יוכלו לחשב את זכאותך.
אלירן
הגיב/ה:
תקופת אכשרה
25/1/2013
ראשית תודה טובה, שנית, האם אין בעיה בתקופת האכשרה שלי?
מתוך אתר שמצאתי: תקופת אכשרה הוא מונח המתאר את התקופה שקדמה להיותכם מובטלים ובה שילמתם דמי ביטוח אבטלה. תקופת אכשרה מוגדרת כתקופה שבה ב- 540 הימים שקדמו לאבטלה שילמתם לפחות במשך 360 ימים דמי ביטוח אבטלה (לאלו שאינם מקבלים משכורת חודשית אלא יומית, נדרשים רק כ-300 ימים). יש לציין כי אין חובה ש-360 הימים יהיו רצופים. שימו לב כי סעיף זה מונע ממי שקיבל דמי אבטלה למשל, מצא עבודה ופוטר שוב לאחר פחות מ- 360 ימים, לבקש דמי אבטלה בשנית (מאחר ואינו מילא תקופת אכשרה חדשה כנדרש).
ירון
שאל/ה:
מימון לימודים אקדמי. מחלקת שיקום
18/1/2013
שלום רב. בחור בן 22, עם 40 אחוז נכות זמנית ו-100 אי-כושר, בגין הפרעה נפשית OCD שזו הפרעת חרדה מוכרת מאוד. הבחור רוצה ללכת ללמוד לימודים אקדמיים, פסיכולוגיה, מדובר בבחור אינטליגנט ומוכשר מאד והפסיכולוג שמטפל בו מפציר בו ללכת ללמוד וזה יתרום לו לעתיד הכלכלי ולא פחות מכך זה יעזור ויקל רבות על ההפרעה שממנה הוא סובל, יש לציין שהבחור מאוד רוצה להתחיל ללמוד, בעבר טופל אצל שני פסיכיאטרים שאף הם הפצירו בו להתחיל ללמוד לימודים אקדמיים באוניב'. יש לציין שכיום אינו נוטל תרופות. הבעיה שאין לו מהיכן לשלם את סכום הלימודים, מצב הכלכלי של הוריו הוא מאוד לא טוב, האם המוסד לביטוח לאומי באפשרותו לממן לו את הלימודים האקדמיים? אם כן, האם עליו להביא מכתב כלשהו מהפסיכולוג שהוא כשיר ללימודים ואף צריך את זה?. או שאף להביא מכתב מהרופא הפסיכיאטר שבעבר טיפל בו? מה עליו לעשות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שקום מקצועי לאנשים עם נכות
24/1/2013
לשקום מקצועי זכאינכה, שהוועדהרפואית קבעה לו נכות רפואית לצמיתות בשעור של 20% לפחות. עלליך לפנות לפקיד השקום בבטוח לאומי, להציג את המסמכים הרפואים, המלצות הפסכיאטרים.בתקופת ההכשרה, אתה זכאי לדמי שקום, שכר לימוד, ציוד לימודי, מכשירי לימוד ושיעורי עזר. הוצאות נסיעה שירותי תמיכה והגשה. כדי לקבל את השקום המקצועי, עליך להגיש תביעה על גבי טופסלמתן שקום מקצועי, אותו תוכל לקבל בסניף הבטוח לאומי הקרוב לביתך.
ניר
שאל/ה:
עבודות שירות והבטחת הכנסה
17/1/2013
שלום, אני בחודש הבא מתחיל עבודות שירות.. והבנתי שבמהלך התקופה הזו אקבל הבטחת הכנסה מביטוח לאומי.
מה הסכום שאקבל מביטוח לאומי כל חודש?
אני בן 23, רווק.
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/1/2013
מחוסר פרטים לא ניתן להשיב לפנייתך. פנה למוקד בטל"א 6050*
טל
שאל/ה:
דמי לידה ואבטלה חודש חמישי
16/1/2013
שלום, אני בת 27 (באפריל אהיה בת 28) ואני נמצאת כעת בחודש בחמישי להריוני. המצב בעבודתי הפך בלתי נסבל ואני רוצה להתפטר, אך אני כעת "סוחבת" את החודשים כדי לקבל דמי לידה וכו'. אני מועסקת במקום עבודתי כ- 3 וחצי שנים, כ- 12 חודשים במשרה מלאה ולפני כן במשרה חלקית. לפי הבנתי מפורומים באינטרנט, אם אני רוצה לקבל אבטלה אני צריכה לחכות 90 יום מרגע ההתפטרות, לכן אני מעוניינת לדעת האם אני יכולה להתפטר טרם הלידה ואז במהלך חופשת הלידה לקבל את דמי הלידה ולכשיסתיימו שלושת חודשי חופשת הלידה אוכל לקבל דמי אבטלה...? מה האופציות העומדות בפניי?
טל
שאל/ה:
התפטרות בהריון/ סמוך ללידה
16/1/2013
שלום, אני בחודש חמישי בהריון ראשון. אני עובדת כבר באותו מקום עבודה במשך 3 וחצי השנים האחרונות וכשנה אני עובדת במשרה מלאה (לפני כן עבדתי בחצי משרה) אני רוצה לעזוב, אך אני נשארת משום שאני רוצה לממש את זכויותיי ולהתפטר כך שלאחר חופשת הלידה אוכל לקבל את דמי האבטלה. איך אפשר לעשות זאת?
ריקי
שאל/ה:
אבטלה לאחר התלמדות
15/1/2013
שלום רב עבדתי במקום עבודה כשנתיים וחודשיים ופיטרו אותי. כעבור שבועיים התחלתי התלמדות במקום חדש וזה לא עלה יפה (שבוע התלמדות ויום 1 עבודה בפועל)ואני לא ממשיכה שם. האם אני זכאית לחתום ולקבל אבטלה?
ליאת
שאל/ה:
כמה ימים בשנה צריך לעבוד כדי להיות זכאית לדמי אבטלה?
14/1/2013
היי, רציתי לדעת כמה ימים בשנה אני צריכה לעבוד כדי להיות זכאית לחתום בלשכת העבודה ולקבל דמי אבטלה ???אני סיימתי שנת עבודה ופוטרתי,העבודה הנ"ל היתה במשרת אם של 6 שעות ביום...היו הרבה ימים שהייתי מחסירה. לכן אני רוצה לדעת אם יש איזה שהוא חוק לקבלת האבטלה ?? האם יש מספר ימים שצריכים לעבוד במהלך השנה ???
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/1/2013
תנאי אבטלה:
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
לירון
שאל/ה:
דחייה חלקית של תביעה לשמירת הריון
14/1/2013
שלום אני בהריון שני שבוע 35. ב 12.9 בשבוע 18 הגעתי למיון עקב דימום כבד וחשד לירידת מים אובחן התחלה של היפרדות שלייה ובמיון נאמר לי שעליי להיות במנוחה כמעט שכיבה רוב הזמן עד הלידה. (יצויין שעד אז סבלתי שלוש פעמים מדימומים - ואחרי ביקורים אצל רופא + ביקור במיון הייתי במחלה במנוחה כמעט כל חודש יולי אבל נאמר לי לאחר מכן שאני יכולה לחזור לשגרה). אחרי המיון בספטמבר הלכתי לבדיקה אצל רופא הנשים ונאמר לי אותו דבר ואני במעקב אחת לשבועיים + מטופלת מאז בכדורים למניעת לידה מוקדמת. (גם בהריון הראשון היו לי בעיות לקראת סוף ההריון - פיגור בגדילת העובר וזו סיבה נוספת שרופא הנשים שלי חשד שיש ל בעיה בקרישת דם בשליה- או משהו בסגנון) מילאתי טפסים של ביטוח אומי ובאמת אושרה לי שמירת הריון מ 12.9 ועד 12.11 ולגבי ההמשך עד הלידה נאמר לי להעביר מסמכים. רופא הנשים הבהיר כי עליי להמשיך במנוחה עד הלידה מאחר ווהמטומה שנצפתה עדיין קיימת ונתן לי מסמכים אותם העברתי. בינתיים, בהתאם להמלצת הרופא וכדי לא קחת סיכון מיותר נשארתי בבית. כעת, חודשיים אחרי קיבלתי מכתב לפיו רופא המוסד אינו מאשר את המשך שמירת ההריון כלומר מ13.11 והלאה לא מאושרת לי שמירת היריון / לא משולמת לי גמלה. שאלתי היא מה עליי לעשות? איך רופא המוסד יכול לערער על החלטת רופא שאצלו אני במעקב אחת לשבועיים? האם עליי לחזור לעבודה? (למרות שאיני מסוגלת לכך מאחר ואני בקושי הולכת/ זזה?!) ומה עם החודשיים בהם לא קיבלתי כסף? מה אפשר לעשות? בלתי אפשרי מבחינתי לחזור לעבודה אבל מצד שני לא ניתן לחיות חודשיים+ ללא משכורת...
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/1/2013
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי שיבחן את כלול הנסיבות ומצבך הרפואי.
טל
שאל/ה:
דמי אבטלה התפטרות מוצדקת
14/1/2013
שלום רב פניתי אליכם בעבר ואני מבקשת כעת לדעת. חופשת הלידה שלי מסתיימת מחר. אני מתפטרת מעבודתי לצורך טיפול בילד ומעבר מירושלים לכפר סבא מאחר ובעלי סגר את העסק בירושלים ומחפש לפתוח עסק במרכז. ע"פ חוק פיצויי פיטורין בדין מתפטר כדין מפוטר אני זכאית לפיצויים שלי אם אני מתפטרת 9 חודשים לאחר לידה לטיפול בילד. מאידך, מעבר מעיר לעיר, כפי שראיתי בחוק, מזכה בפיצויים רק במקרים מסוימים: לרגל נישואים, לישוב חקלאי ומחמת סיבות אחרות שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת, כסיבות המצדיקות את העתקת מקום מגוריו של העובד". לעומת זאת, בביטוח לאומי איני זכאית לדמי אבטלה במיידי במידה וסיבת ההתפטרות היא טיפול בילד, אך אם הסיבה היא שינוי מקום המגורים, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים), אני זכאית לדמי אבטלה במיידי, שכן ב"ל רואה בכך סיבה מוצדקת לעזיבת העבודה. בשל ההבדלים הללו אני בבעיה. בירור מול מוקד ב"ל העלה כי עלי לצרף מכתב מהמעסיק שבו הוא מציין את הסיבה להתפטרותי, שהיא בדיוק הסיבה שאני רושמת במכתב ההתפטרות, והרי אם ארשום שהסיבה היא מעבר עיר לא אקבל פיצויים, ואם ארשום שהסיבה היא גידול הילד לא אקבל דמי אבטלה במיידי. אמרו לי במוקד ב"ל שייתכן שאם ארשום את שתי הסיבות במכתב ההתפטרות כך שהמעסיק ירשום גם הוא את שתיהן, ייתכן כי לא תהיה לי בעיה לקבל דמי אבטלה במיידי. מיותר לציין כי תשובה זו אינה מספיקה לי, שכן בעלי, כאמור לעיל, אינו עובד כעת, ולא נוכל להרשות לעצמנו המתנה של 3 חודשים (ועוד עם תינוק) עד שאתחיל לקבל דמי אבטלה. זקוקה נואשות לעצתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/1/2013
הפורום אינו משיג על החלטות הבטל"א בנושאים אישיים. החלטות הבטל"א הן שקובעות ובמידה ואינך מסתפקת בהן הינך רשאית להסתייע ביעוץ אישי.