פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, סבא שלי מקבל תשלום ממשרד האוצר בסכום של כ-4000 ש"ח בחודש בהיותו נכה מלחמה. עד לינואר 2011 הוא קיבל קצבה נוספת מהביטוח הלאומי עבור סבתי, בסכום כ-1800 ש"ח לחודש. בינואר 2011 סבתי נפטרה. הביטוח הלאומי הפסיק לשלם את הקצבה עבורה, אך המשיך לשלם לסבי קבצה של 216 ש"ח. לאחרונה נודענו כי הביטוח הלאומי מבקש בחזרה את קצבת ה-216 ש"ח שהצטברה מאז (סכום של 2000 ש"ח), בטענה שהכנסתו של סבי ממשרד האוצר גדלה מאז והלה לא הודיע על כך לביטוח הלאומי, ובהכנסה זו לא מגיעה לו קצבה נוספת. בביטוח הלאומי נאמר לנו שהתשלום ממשרד האוצר גדל מאז ינואר 2011 וסבי לא הודיע על כך. בפועל התשלום ממשרד האוצר עלה מאז רק מעט (בגלל אינפלציה) אבל תמיד היה מעל המכסה המקסימלית שמצדיקה קצבה נוספת מהביטוח הלאומי. במלים אחרות, משרד האוצר תמיד שילם ככה, וסבי לא היה יכול לדעת שעליו להודיע משהו מיוחד. השערתי היא שכשסבתי הייתה בחיים התשלום ממשרד האוצר התחלק ב-2 מנקודת מבטו של הביטוח הלאומי, מה שכן הצדיק קצבה נוספת. כעת כשכל התשלום הולך לסבי, ההכנסה גבוהה מדי. שאלתי היא, האם יש לביטוח הלאומי זכות לבקש בחזרה כסף ששילם מבלי שבדק האם צריך לשלם או לא? לא הצגנו שום מסמכים שקריים ולא חיפשנו הונאות. בנוסף, עצם העובדה שהביטוח הלאומי הפסיק את תשלום הקצבה עבור סבתי מיד לאחר מותה מצביע על כך שמיד ידעו שנפטרה, ויכלו לחשב מחדש את גובה הקצבה, לא להיזכר לאחר שנתיים. רצינו לדעת האם הביטוח הלאומי אשם בטעות (ולא אנחנו, כפי שהם טוענים) ואם כן אז האם הדבר מזכה אותנו בניכוי חלק מהחוב או שמא אף ביטולו המוחלט. תודה רבה וסליחה על ההודעה הארוכה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
בנסיבות שציינת מומלץ לבצע בדיקה אישית מול הבטל"א. לאחר שיהיו בידך הממצאים לאשורם והדבר לא יניח את דעתך תוכל לפנות ליעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דן
שאל/ה:
זכאות לקצבת שאירים לאלמנה
19/2/2013
אימי אלמנה בת 79 לפני כ 9 שנים אבי נפטר ואמי הפכה לאלמנה כאמור, יש ל 3 ילדים בוגרים מעל גיל 30 כיום היא מקבלת קצבת זקנה מביטוח לאומי בסך 1500 שח בחודש (ועוד פנסיה של האבא בסך כ 4 אלפים בחודש) האם היא זכאית לקבל קצבת שאירים לאלמנה מהביטוח הלאומי ומה גובה הקצבה ? האם ניתן לקבל אחורה רטרואקטיבית ? תודה רבה
דן
הגיב/ה:
לא זכיתי למענה לשאלתי???
24/2/2013
אשאל שוב אימי אלמנה בת 79 לפני כ 9 שנים אבי נפטר ואמי הפכה לאלמנה כאמור, יש ל 3 ילדים בוגרים מעל גיל 40 כיום היא מקבלת קצבת זקנה מביטוח לאומי בסך 1500 שח בחודש (ועוד פנסיה של האבא בסך כ 4 אלפים בחודש) האם היא זכאית לקבל קצבת שאירים לאלמנה מהביטוח הלאומי ומה גובה הקצבה ? האם ניתן לקבל אחורה רטרואקטיבית ? תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
קצבת שאירים תלוייה במשתנים רבים שאינם בידי. מומלץ לפנות לסניף הבטל"א
שלום
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי- 2 עבודות
19/2/2013
היי אני עובד כשכיר במקום אחד , ומתחיל לעבוד במקום נוסף בשכר סופרים (לא כעצמאי- המעסיק מוציא חשבונית עצמית ומשלם את המע"מ, ולי הוא משלם בצ'ק). אני עובד פחות מ-12 שעות בשבוע בעבודה הזאת והשכר הוא 2000 ש"ח. האם אצטרך לשלם ביטוח לאומי עבור שכר זה? ואם אפשר הסבר למה.
תודה מראש, שלום
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה לשלום
19/2/2013
אהלן שלום
שאלה לא ברורה , כאשר המדובר בשכר עבודה יעשו התחשבנות כוללת /תיאומי מס מכל התקבולים.
מכל מקום השאלה צריכה להיות מופנית ליועץ מס/רואה חשבון.
דנה
שאל/ה:
מכתב מביטוח הלאומי - הפרשים ופדיון חופשה
19/2/2013
שלום רב, יצאת לחופשת לידה וקיבלתי דמי לידה כדין. לאחר כמה חודשים קיבלתי מהביטוח הלאומי מכתב בו היה רשום שעל מנת לבדוק את הזכאות שלי להפרשים עבור דמי לידה עקב פדיון חופש עליי להמציא אישור מהמעסוק שחזרתי לעבודה. לעבודה לא חזרתי אבל קיבלתי פדיון חופשה בתלוש האחרון. השאלה היא האם ההודעה על זה שיבלתי פדיון חופש לא תפגע בחישוב דמי לידה ולא אחוייב להחזיר להם חלק מהכסף? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענה לדנה
19/2/2013
הבטוח לאומי יודע לחשב את זכאותך. ממליצה להענות לבקשת הבטוח לאומי להציג מסמכים, ובמידה ותהיי זכאית, לא ישללו ממך שום אגורה.
יוסי
שאל/ה:
רווחה ברמלה לא עוזרים בכלום
18/2/2013
אני בן 55 גר ברכב מיזה מעל 4 חודשים פניתי לבקשה לסיוע דרך הרווחה ברמלה ולאחר שעליתי לשדור רדיו אצל יוסי סאיס הרווחה בשום פנים לא עזרה לי בכלום לאחר ששלחתי בקשה לסיוע בעמידר קבלתי תשובה שאני לא זכי לסיוע למרות שאני ישן ברכב חיי מביטוח לאומי מבקש עזרה בענין זה בתודה מימני המאיוש טל שלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענה ליוסי
19/2/2013
ישנם קריטריונים ברורים לקבלת סיוע בשכ"ד, אחד מהם, במידה, ובעבר היתה לך דירה בבעלותך..
אנה
שאל/ה:
שכירות וקצבת נכות
18/2/2013
האם קבלת שכירות מדירה מונעת/מקטינה קצבת נכות מביטוח לאומי ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשןבה לאנא
19/2/2013
הכנסה משד"ד , עשוי לבטל הבטחת הכנסה, על פי מבחן הכנסות
ריטה
שאל/ה:
השכנה שלי מבוגרת מקבלת הבטחת הכנסה
18/2/2013
שלום רב
השכנה שלי מבוגרת מקבלת הבטחת הכנסה בלבד ללא שום מקור אחר, אין לה שניים בפה בכלל , חוץ מהרבה בעיות אחרות גם,
השאלה היא לגבי המצב שאין לה שיניים ,מה הזכויות שלה במקרה זה, ומה השלבים שהיא צריכה לעשות ,שביטוח לאומי יפתור לה את הבעייה הזאת, שזה לא אנושי, תודה
תודה רבה
מה הזכויות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לריטה
19/2/2013
שהשכנה תפנה לרווחה, יש להם איזשהו תקציב (בוועדה חריגה)לטיפולי שיניים , וגם רשימת מרפאות ורופאי שיניים שעובדים עם הרווחה בעלויות נמוכות.
טלי
שאל/ה:
גירושין וביטוח לאומי הבטחת הכנסה
17/2/2013
שלום, אני לא עובדת משנת 2009 לפני כן עבדתי,בעלי עצמאי ואני גרושה כבר 3 חודשים האם מגיע לי הבטחת הכנסה על השנים הללו או היום תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
17/2/2013
תלוייה בקריטריונים שונים ועמידה בתנאים לזכאות. מומלץ כי תבדקי את זכויותך בסניף הבטל"א. באתר הבטל"א קיים מחשבון הבטחת הכנסה.
ליאור
שאל/ה:
קבלת אבטלה לעוסק פטור
17/2/2013
אני עבדתי 6 שנים במקום עבודה כשכיר בנוסף אני גם עוסק פטור האם מגיעה לי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
17/2/2013
ממולץ כי תבדוק את זכאותך מול סניף הבטל"א בהיבט עבודתך כשכיר תחת תנייה כי היית מבוטח ושילמת דמי ביטוח לאומי כסדרם.
חנית
שאל/ה:
האם קיצבת הבטחת הכנסה ודמי מזונות יוקדמו לרגל חג פורים?
תמר
שאל/ה:
חוק התיישנות והחזר מביטוח לאומי
15/2/2013
שלום לפני חודשיים ביטוח לאומי לקח לי 7 אלף שקל על תקופה מלפני 11 שנים ! נודע לי כי חל חוק התישנות של 7 שנים גם על ביטוח לאומי האם אתה מתעסק בנושא זה ? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/2/2013
כעקרון לא חלה התיישנות על חובות לבטל"א. ממולץ בניסבות הענין כי תסתייעי ביעוץ מקצועי.
ליאור
שאל/ה:
קצבה למי שנולד לפני 1931
15/2/2013
אימי נולדה ב1920 בתוכנית בוקר בטלויזיה אצל אורלי וגאי הופיע מנכל ביטוח לאומי ואמר שעקרות בית שנולדו לפני 1931 מגיע להם גימלת ב.ל אימי נולדה ב1920 ניצולת שואה מקבלת גמלת זקנה .בפניתי לב.ל הם לא ידעו להגיד לי על הנושא האים מגיע לה גמלה ולאן אני אמור לפנות,לפי דיברי המנכל ב.ל איתר את כל הזכאים והאבירו לחשבונם את הגמלה לא כך במקרה של אימי ברצוני לציין שגילו לאימי לצערי הרב סרטן מלנומה האים קימים זכויות שמגיעות לה,בתודה מראוש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבה
17/2/2013
מחוסר פרטים ממולץ כי תפנה לסניף הבטל"א לקבלת פרטים מדוייקים לגבי זכאות. במידת הצורך הסתייע ביעוץ מקצועי.
רויטל
שאל/ה:
אישור מחלה בזמן חתימת אבטלה - על אותו יום או כמה ימים?
14/2/2013
הייתי חולה בזמן שבו אני אמורה לחתום בלשכה: האם עליי להביא אישור מחלה רק על אותו היום? או שאם אביא אישור מחלה על כמה ימים (3) הכוללים את אותו יום אז יורידו לי 2 ימים (כי על פי מה שכתוב באתר לא ברור הנושא) תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
17/2/2013
עליך לפעול בשקיפות מול לשכת התעסוקה ולעדכן על כל שינוי בסטאטוס בו אושרה לך אבטלה.
במידה והיית בחופשת מחלה מאושרת כחוק עליך לעדכן את לשכת התעסוקה ולפעול עפ"י הנחיותיה.
שושנה
הגיב/ה:
מחלה בעת חתימה בלשכת התעסוקה
2/4/2013
בהמשך לשאלה הקודמת, דמי האבטלה שלי הרי מחושבים על סמך הופעה בלשכת התעסוקה פעם בשבוע. כלומר, היה והייתי חולה יומיים, לא ביום בו הייתי אמורה לחתום, הרי אני כלל לא אמורה לדווח על זה כי אין לזה משמעות. לא?
עדית
שאל/ה:
דמי אבטלה סטודנטית לאחיות
14/2/2013
שלום, בשנתיים האחרונות הייתי סטודנטית בהסבת אקדמאים לסיעוד. בשנתיים האלה עבדתי במשרה חלקית בתור מטפלת כ - 12 שעות בשבוע המשפחה עברה לגור בחול ואני פוטרתי עכשיו סיימתי את הלימודים ועד שאמצא עבודה אני רוצה לברר האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה ביחס לחלקיות המשרה שבה עבדתי. אודה מאוד לתשובה,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
17/2/2013
קבלת דמי אבטלה מותנית בהיותך מובטלת ועמדת בכל התנאים הנוספים.
יוכבד
שאל/ה:
חישוב סכום הפרשים בגין הוצאות רכב
13/2/2013
בתלוש האמור להכלל בחישוב דמי הלידה מביטוח לאומי קיבלתי אלפי שקלים בגין הפרשים - החזר על חודשים קודמים. האם אמור להחשב לי לדמי הלידה גם סכום ההפרשים? תודה.