פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אשתי בחדר לידה מה מגיע לי מהמעסיק שלי בזמן שאשתי בבית חולים ועד שהיא יולדת ? נאמר לי שמגיעים לי שלושה ימים שלא על חשבון הימי מחלה ולא על חשבון ימי חופשה האם נכון הדבר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשה
18/1/2013
החוק אינו מחייב מתן ימי חופשה והחופשה הינה על חשבון חופשה שנתית.
קיימים הסכמים אישיים וקיבוציים או נוהג במקום עבודה בהם סוגייה זו מקבלת מענה, אך מדובר בהסכמה בין מעסיק לעובד ללא קשר לחוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רויטל
שאל/ה:
ערעור על תביעה לדמי לידה
12/1/2013
הגשתי תביעה לביטוח לאומי לדמי לידה ובקשתי אושרה . אך אני רוצה לערער על גובה הסכום ואופן החישוב) הבעיה שיש לי חשש שביטוח לאומי אישר לי את התביעה אך עשה טעות ובעצם לא בטוח שמגיע לי. אם אני מערערת על גובה הסכום יכול להיות שבבדיקה חוזרת בתיק הם יגלו שעשו טעות. שאלתי - האם הם יכולים לדחות את הערעור ואף לבקש את הסכום שנתנו לי????
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/1/2013
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש מחשבון חישוב דמי לידה וזכאות דמי לידה תוכלי להעזר בהם. לבדיקה מדוקדקת למיצוי זכויותיך אמליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שניר
שאל/ה:
אבטלה לאחר קבלת עבודה
11/1/2013
הגשתי תביעת אבטלה אחרי 5 חודשים בבית ונרשמתי במשרד התעסוןקה מספר ימים קודם לכן. שבוע לאחר הגשת התביעה, קיבלתי עבטדה במקום חדש והודעתי למשרד התעסוקה כי התקבלתי למקום עבודה.
א. האם אני זכאי לדמי אבטלה על הימים שלפני שקיבלתי את העבודה החדשה( התביעה עדיין לא אושרה)
ב. האם אני צריך לדווח גם לביטוח לאומי על קבלת העבודה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/1/2013
כל שינוי סטאטוס מדווח מחייב עידכון הבטל"א ולשכת התעסוקה וקבלת הנחיותיהם.
איציק
שאל/ה:
דמי אבטלה למתפטר אחרי 4 שנים
9/1/2013
האם מגיע לי דמי אבטלה אם התפטרתי מהעבודה אחרי 4 שנים?
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/1/2013
מי שהפסיק את עבודתו מבלי סיבה מוצדקת, מהסיבות שהוגדרו בחוק ובתקנות, יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. חשוב לפנות ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה היות והרישום וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה.
לילך
שאל/ה:
שכר טרחה בתביעה מול ביטוח לאומי
9/1/2013
שלום, ברצוני לדעת מהו שכ״ט המקובל לגבות בעניין של הגשת תביעה לביטוח לאומי, התביעה הינה תביעה לנכות כללית עקב מחלה, לאחר מס׳ וועדות והגשת מסמכים, ביטוח לאומי פסק 65% נכות עד גיל פרישה משמע 2600 ש״ח בכל חודש ובנוסף תשלום חד פעמי ע״ס 40,000 ש״ח. אשמח לדעת כאמור מהו התשלום בעבור שכ"ט שנהוג לגבות במצב זה . תודה.
עורך דין יגאל כהן
הגיב/ה:
שכר טרחה
15/1/2013
הפורום אינו עוסק ומביע דעתו בנושא שכר טרחה.
מורן
שאל/ה:
תשלום גמלת שמירת הריון
9/1/2013
שלום,תביעתי לגמלת שמירת הריון אושרה ב 4/1/2013.
1.אני בשמירת הריון/מחלה החל מה 27/11/12. האם התשלום גמלה הינו מה 27/11?שכן בעבודתי ציינו את הפסקת עבודתי בתאריך זה וכך מופיע במסמכים מהמשרד שלי שהועברו לביטוח לאומי
אלון
שאל/ה:
תביעה רטרואקטיבית
9/1/2013
שלום וברכה היתה לי תאונת עבודה ב2004 הגשתי חוות דעת שקבעו לי 45% נכות אך בביטוח הלאומי טענו שאני מתחזה וקבלתי 0% אחרי כמה עירעורים והחזרת התיק לועדות - לא עזר כלום
עברו כמה שנים וביקשתי החמרת מצב מאחר ולא הצלחתי להשאר באף מקום עבודה יותר מחודשיים כעת עברתי ועדות שונות וקבלתי מכתב שמכירים בנכות מהתאונה 24% נכות משוקללת מה לגבי אותם השנים שנגזלו ממני מ2004 ועד ל 2012 בהן לא קבלתי קצבה
האם אוכל להגיש תביעה על השנים האבודות הללו
??
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/1/2013
הבטל"א משלם רטרואקטיבית עד שנה לאחור מיום התביעה. בנסיבות שציינת ניתן להבין כי הגשת תביעה חדשה להחמרה ובגינה הוכרת ע"י הבטל"א.
מיה
שאל/ה:
לידת תאומים - האם זכאית לדמי לידה?
7/1/2013
שלום.
ילדתי תאומים פגים וחופשת הלידה הוארכה לי ע"י ביטוח לאומי עד 28/6/2011. המשכתי את חופשת הלידה ללא תשלום אך בסוף בגלל המצב של הילד נאלצתי להתפטר בתאריך 11.9.2011. (מאז לא חזרתי למעגל העבודה)לאחר מכן נכנסתי שוב להריון וילדתי בתאריך 8/7/2012. האם מגיע לי דמי לידה?
במקרה שלי מהו ה"יום הקובע"?
תודה
מיה
מיה
הגיב/ה:
שאלה נוספת
11/1/2013
רציתי לשאול גם: 1. לפי איזה חודשים יחושבו דמי הלידה? 2. אם נכנסתי להריון בזמן שחתמתי אבטלה זה נחשב כמו שעבדתי? תודה..
אלון
שאל/ה:
האם אהיה זכאי לקבלת דמי אבטלה?
2/1/2013
אני מעל גיל 40 עם שלושה ילדים. קיבלתי דמי אבטלה מחודש מרץ 12 עד תחילת חודש מאי 2012. קיבלתי הודעת פיטורים מהמעסיקה החדשה לפיו אני אפסיק לעבוד ביום 31.1.13. האם אהיה זכאי לקבלת דמי אבטלה? (במהלך 540 הימים שקדמו ליום 1.2.13 שולמו דמי ביטוח לאומי ביותר מ-300 ימים).
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
3/1/2013
ממליצה לפנות לבטוח לאומי עם כל המסמכים, שברשותך, הן יוכלו לחשב זכאותך.
אנונימי
שאל/ה:
מסמך מהותי שנשרף
2/1/2013
שלום,
הגשתי תביעת פוליו כמי שחלתה בשנות ה-60. טופלתי בבית חולים הדסה. התביעה נדחתה ואני לפני ערעור.
הסיבה לדחייה היא שהמסמכים של בית החולים נשרפו בשריפה הידועה שפרצה בארכיב ירושלים (02/2011) . עקב כך הדסה לא יכלו לספק לי את המסמך החשוב ביותר שאובחנתי וטופלתי על ידם כחולת פליו משנות ה- 60.
מה ניתן לעשות? בית החולים טוען שאין מה לעשות. ביטוח לאומי דחה את תביעתי. ואין מחלקות שיש לי פוסט פוליו. רק אין לי ראייה שזה מאז שנות ה- 60.
לביטוח לאומי עצמו נשרפו שם תיקים שלהם שגם היו גנוזים באותו ארכיב.
מה עושים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מסמך מהותי שנשרף
3/1/2013
ודאי היית מטופל גם במרפאות קופת חולים, תוכל לקבל מהם מסמך.
אסף
שאל/ה:
חוב (פוטנציאלי) לביטוח לאומי
1/1/2013
שלום,
לפני כשנתיים התפטרתי ממקום עבודתי והתחלתי לעבוד מהבית על מיזם כלשהו, במהלך התקופה לא היו לי הכנסות. כמו כן, בכל אותו זמן אשתי עבדה כשכירה ושילמה את דמי הביטוח לאומי. אני לתומי חשבתי שאני לו צריך לשלם משום ש "עקרת בית" פטורה מתשלום אם בן הזוג משלם. לאחרונה גיליתי שישנה כאן אפלייה והחוק פוטר נשים בלבד, גבר לא יכול להיות "עקר בית".
כמובן שלא קיבלתי שום דרישת תשלום מביטוח לאומי, אך אין ברצוני להתעלם מהנושא, מה יהיה הכי נכון מבחינתי לעשות? האם פשוט לגשת ללשכה ולבקש לשלם, האם כדאי לי לקבל איזשהו ייעוץ קודם שיכול לעזור במזעור החוב?
תודה!
רון
הגיב/ה:
תסדיר את החוב אל תתעלם ממנו בנוסף,
2/1/2013
אין דרך להקטין את החוב אולי בכמה עשרות שקלים בלבד [הצטברויות].
חבל שזה יקפוץ לך לסכומים שלא תוכל לעמוד בהם.
שכירה
שאל/ה:
עבודה 9 חודשים- האם אני זכאית לדמי לידה?
1/1/2013
שלום וברכה
התחלתי לעבוד בחודש נובמבר 2012 ובאותו חודש גיליתי שאני בהריון (הפתעה גמורה). תאריך לידה משוער הוא ביולי. האם אני זכאית (אם בכלל) לדמי לידה? או באופן חלקי? כי יוצא שיהיו לי 9 חודשי עבודה בלבד. תודה
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
מחשבון בדיקת זכאות
1/1/2013
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש בחשבון הבודק את זכאותך לדמי לידה תוכלי להעזר בו.
חן
שאל/ה:
דמי לידה ביטוח לאומי
1/1/2013
שלום ,
אם אמורים לרשום בטופס של ביטוח לאומי משכורות של 10 חודשים אחורה? כמו כן אם קיבלתי בונוס בסך 12,000 , נאם אוכל לקבל הפרשים?
כיצד מחושבים דמי הלידה? ממוצע של שכר ברוטו או נטו?
אשמח מאוד לתגובתך, תודה והמשך יום נעים .
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב דמי לידה
1/1/2013
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש מחשבון חישוב דמי לידה תוכלי להעזר בו
מישהו
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי לשכירה + עסק קטן
31/12/2012
שלום, אשתי עובדת כשכירה ומרוויחה כ-2000 ש"ח בחודש בעבודתה כשכירה. מעבודה זו מנוכה ביטוח לאומי כראוי. מעבר לכך היא מרוויחה מעוסק פטור כ-1000 ש"ח בחודש, אינה עונה על הגדרה של עצמאית לפי ביטוח לאומי. לכן נשאלת השאלה האם חייבת לשלם לביטוח לאומי דמי ביטוח על הכנסות העסק, והאם תהיה זכאית לדמי לידה על הכנסות העסק. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/12/2012
פנה בבקשה לפורום דיני מיסים.
לגבי תשלום דמי לידה קיים מחשבון באתר הבטל"א לבדיקת זכאות.
יפעת
שאל/ה:
סגירת עסק וזכאות אבטלה בהריון
31/12/2012
מעסיקתי סוגרת את העסק ומפטרת אותי בשל כך לאחר שלוש שנות עבודה יחד. אני אהיה באמצע החודש השלישי להריון כשאסיים את עבודתי. הבנתי שאוכל לחתום אבטלה, אולם לא ברור לי לכמה זמן אני זכאית לקבל אבטלה. אני בת 32, נשואה עם שני ילדים. אני מאמינה שתהיה לי בעיה למצוא עבודה בהריון מתקדם ודואגת להישאר ללא כל הכנסה. עם זאת, אין בכוונתי לתבוע את מעסיקתי על פיטורי, היות ואין כל קשר בין הפיטורים להריון וסיבת הפיטורים היינה סגירת העסק ואני העובדת היחידה שלה. מה האפשרויות העומדות לפני? אודה על העזרה.