פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב אני בת 25, לאחר לידה ראשונה, חד הורית. סיימתח בקיץ לימודי תואר ראשון בעבודה סוציאלית אך עבדתי בשתי משרות בתחומים אחרים לפני הלידה וכרגע מקבלת דמי לידה גבוהים בעוד חודש תסתיים חופשת הלידה שלי ואני חושבת להתפטר על מנת לטפל בבני עד שיהיה בן שנה בערך. רציתי לשאול האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה לפני 90 הימים שאחרי חופשת הלידה שלי? לא עבדתי במשמרות או בלילה, אז זו לא התפטרות מוצדקת נכון? או שאולי במקום לחתום אבטלה כדאי לי לבקש הבטחת הכנסה - והאם זו ניתנת לי מיד לאחר חופשת הלידה רק משום שאני חד הורית? כמו כן רציתי לשאול האם ניתן לקבל דמי אבטלה והבטחת הכנסה גם כן? אודה מאד לתשובתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
מומלץ כי תסייעי ביעוץ מקצועי בנושאים שביקשת תשובה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דן
שאל/ה:
מסרבים להחזיר על תשלום כפול
14/3/2013
עבדתי ב 2 מקומות. בראשון כשכיר ובשני כעצמאי עם קבלות. לאחרונה התברר לי שהמעסיק במקום בו עבדתי לפי חשבוניות חוייב ע"פי חוק לשלם לביטוח הלאומי את תשלום דמי המעסיק. כיוון שלא הייתי היחיד במצב זה, הוא הגיע לפשרה ושילם חלק מהסכום.
פניתי למעסיק וקיבלתי על כך אישור (לטענתם, כיוון שמדובר בקבוצה גדולה, הם לא יכלו לומר לי כמה שולם עבורי).
פניתי לביטוח הלאומי כדי לקבל את מה ששילמתי כעצמאי (חלק המעביד) ומדובר בהרבה מאד כסף, אבל מנסים לרמוז שלא מגיע לי, שגם הם לא יודעים כמה שולם עבורי ע"י המעסיק בהסכם הפשרה וכו'.
אשמח לכל עצה. להבנתי, אין ספק שמגיע לי החזר עבור תשלום כפול.
אודה לעצתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
בנסיבות הענין ומחוסר פרטים מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרית
שאל/ה:
חישוב מחדש של אבטלה
13/3/2013
אני מקבלת אבטלה כאשר הסכום שחושב לי הוא לפי 3חודשים אחרונים מכיון שאמא שלי עברה ניתוח בשלושת החודשים האחרונים עבדתי פחות כלחודש שלחתי מכתב לביטוח לאומי אם אפשר לחשב לי חודשים קודמים בעבודה שאני עבדתי 3 שנים הם סירבו וטענו שחופש המחלה לא היה אישי שלי ולכן לא ייחשבו לי מחדש את האבטלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
מחוסר פרטים ובנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי.
אושרת נחום
שאל/ה:
השלמת הכנסה האם מגיע לי
13/3/2013
אני אלמנה +2 לבעלי היו שני רכבים אחד מודל 2000 שאני נוסענת עליו ורכב נוסף שאיננו בשימוש והקפאתי את רישיון הרכב וגם הצהרתי במשטרה שאינני יודעת איפה הוא(סיפור מורכב) שאלתי היא האם מגיע לי השלמת הכנסה אינני עובדת וילדיי בני 6 ו5 תודה..
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
17/3/2013
לאחרונה בוצע תיקון לחוק בנושא רכב להבטחת הכנסה.
מומלץ כי תפני לסניף הבטל"א לבדיקת זכאות בהתאם למעמדך הביטוחי.
עינת
שאל/ה:
האם מגיע לי תשלום ומתי
13/3/2013
שלום,
התחלתי לחתום אבטלה ב3-2-13 נתבקשתי להגיע בימי ראשון לחתום.
2 ימי ראשון לאחר מכן הלשכה הייתה סגורה עקב שיפור המערכת קיבלתי הודעה למייל שזכויותי ישמרו יום ראשון אח"כ הגעתי ללשכה בהתייצבומט הופיע לי הערה כי לא הגעתי ביום שניקבע לי.. נכנסתי לפקידה והתבררשבזמן שיפור המערכת קבעו לי להגיע ביום רביעי ואף אחד לא הודיע לי (ז"א שיום 1 פיספסתי כי יום רביעי שהיה לפני הלשכה כבר הייתה פתוחה) יום רביעי שבוע לאחר מכן ב27-2 חתמתי רגיל וברביעי שבוע אח"כ הגעתי ללשכה להודיע שהתחלתי לעבוד ב3-3. ההיתי רוצה לשעת האם מגיע לי תשלום על אותו חודש ואם כן באיזה תאריך מקבלים תשלום???
תודה עינת
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
17/3/2013
זכויותך וחובותיך בנושא אבטלה נקבעים ע"י לשכת התעסוקה. מומלץ כי תפני ללשכה ותקבלי הנחיות והבהרות.
סתם מישהו
שאל/ה:
איך להגדיר את אשתי כעקרת בית בביטוח לאומי
12/3/2013
שלום רב, אחרי שאני אשתי ואני התחתנו בקיץ האחרון, היא לא עבודה ונשארה בבית והתקיימנו רק מהמשכורת שלי (אני שכיר), ורק לפני כמה חודשים היא מצאה עבודה. האם יהיה אפשר בתקופה שבין החתונה שלנו עד לתקופה של התחלת העבודה שלה, להגדירה בביטוח לאומי כעקרת בית ולקבל פטור על החודשיים של הביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
הגדרת סטאטוס ביטוחי בבטל"א אינו קשור לאופן בו העובד או המעסיק רואה אותו.
הגדרת המעמד הביטוחי והזכויות נקבעות ע"י הבטל"א ומומלץ לפנות אליו.
גלי
שאל/ה:
ביטוח לאומי למטפלת בביתה
12/3/2013
שלום אני רוצה להעסיק מטפלת לשמור על בני. המטפלת רוצה לשמור עליו בביתה הפרטי: האם צריך לשלם ביטוח לאומי למטפלת המטפלת בתינוק בביתה הפרטי?האם היא נחשבת שכירה או עצמאית.? חשוב לי לכתוב כי היא פנסיונרית ומקבלת ביטוח לאומי. אודה לתשובתכם על מנת לדעת מה עושים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א ולקבל הנחיות מפורטות לגבי העסקת מטפלת ואופן תשלום דמי בטל"א ושאר מיסים גין העסקתה.
שרה
שאל/ה:
כמה חודשי עבודה צריכים בשביל לקבל דמי אבטלה ?
11/3/2013
שאלה שיש לי היא בנוגע לדמי אבטלה. כמה חודשי עבודה צריכים בשביל לקבל דמי אבטלה ? האם 12 חודשי עבודה מספיקים ?
חשוב לי לציין כי קבלתי גם דמי אבטלה לפני שנה בדיוק לפני שהתחלתי לעבוד וגם לפני ארבע שנים . אני יודעת שמגיע לקבל רק פעמיים דמי אבטלה ב4 שנים . ממתי מחושבת תחילת התקופה של הארבע שנים . הבנתי שאחרי 4 שנים זה מתאפס. האם זה מחושב מהתאריך שבו התחלתי לקבל את האבטלה לפני ארבע שנים או מהיום שסיימתי לקבל את האבטלה לפני 4 שנים . אודה לתשובות . שרה
בן ישי יהודית
שאל/ה:
מעבר מקצבת נכות לעידוד
10/3/2013
שלום רב עד כה קיבלתי קצבת נכות 60 אחוז, יש לי שכר דירה ממגורים בשווי של 12000 שח לחודש הביטוח הלאומי ביטל את קיצבת הנכות ונותן לי קצבת עידוד שזה הרבה פחות האם זה לפי החוק? הרי ההכנסה היא לא מיגיעה אישית אלא שכר דירה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת עידוד
12/3/2013
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א ולבדוק את החלטת הבטל"א. במידה והתשובה לא תניח את דעתך הסתייעי ביעוץ אישי.
לינה
שאל/ה:
הפסקת תשלום קיצבה
10/3/2013
פורום אני עובדת בחברה המספקת מתפלות לקשישים כ4חודשים. התחלתי בהקף שעות של 19.5. עבדתי עם שני מתופלים . בגלל השכר נמוך קיבלתי השלמת שכר מביטוח לאומי. מחודש יאנור הופחו שעות עבודה ןכמובן השכר. עכשיו ביטו לאומי מסרב להשלים את ה שכרי בטענה שהחברה העסיקה אותי בהקף שעות של 19.5. אני שואלת האם ביטוח לאומי רשאי להפסיק את התשלום עבור השלמת הכנסה בנימוק שלא עבדתי את הכמות שעות כמו בחודשים הקודמים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
12/3/2013
מומלץ כי תפני למעסיק שיתן בידך מכתב באשר לשעות העסקתך.
פני לבטל"א ובקשי לבצע בדיקה לאור מכתב המעסיק. במידה והתשובה לא תניח את דעתך מומלץ כי תפני ליעוץ אישי.
סער
שאל/ה:
אי תשלום תגמולי מילואים מלאים ע"י המעסיק
7/3/2013
שלום. אני עובד כשלוש שנים בחברה מאד גדולה בתפקיד ניהולי בדרג הביניים. אני עושה כל שנה מעל 35 ימי מילואים. בשנת 2012 שמתי לב כי התשלום שהמעסיק מעביר לי אינו תואם את מה שביטוח לאומי מעביר למעסיק (אני מקבל מכתב כל רבעון או משהו כזה מביטוח לאומי על הסכומים שהועברו), ומדובר בפער של קצת מעל 100%, שולמו לי ע"י המעסיק כ-8200 ש"ח בכל שנת 2012, וביטוח לאומי העביר למעסיק כ-16900 ש"ח. השכר שלי מתחלק לשניים, שכר בסיס גלובלי כלשהו (בחלק הימני של התלוש) ועוד תוספות כלשהן, קבועות, שבחוזה העבודה אינן מותנות במספר ימי העבודה אלא גלובליות (והן בחלק השמאלי של התלוש), חשוב לציין כי בסה"כ הסכומים די זהים בשני הצדדים (הסיבה שעושים זאת כך היא ע"מ לשלם פחות לפנסיה, קרנות השתלמות וכו, ולצערי הרבה חברות עושות זאת). לאחר שפניתי למחלקת משאבי אנוש בחברה נענתי כי התשלומים שאני מקבל הם נכונים והסבירה זאת כי הם "משקללים" את כל התוספות אותן אני מקבל בצד השמאלי, מפחיתים את מספר ימי המילואים "כי לא עבדתי" ולכן הסכום שביטוח לאומי מעביר לי "משולם לי במלואו". עוד חשוב שאציין כי הסכומים האלו הם גלובליים ואינם מותנים במספר ימי העבודה שלי בחודש (ע"פ החוזה), אם אצא לחופש, חופשת מחלה, תאונת עבודה או כל היעדרות כזו אזי הסכומים ישארו ללא שינוי, והיו מקרים בהם נעדרתי מהעבודה לכמה ימים במהלך החודש "היעדרות ללא רשות" (הכוונה להחסרת ימים ללא ניצול ימי החופשה) ואז אך ורק שכר הבסיס (בחלקו הימני של התלוש) נפגע. האם מה שהמעסיק עושה חוקי, ובמידה ולא מה עלי לעשות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מילואים
12/3/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון ימי מילואים.
במסגרת שיפור השירות למשרתים במילואים, מפעיל הביטוח הלאומי מוקד טלפוני אוטומטי 24 שעות ביממה שמספרו 02-6463010.
אדי
שאל/ה:
פנסיה מוקדמת עקב מחלה.
7/3/2013
האם ישנה תקרת עבודה של שנים כדי שאקבל פנסיה מעבודה. חליתי ונקבעה לי נכות של 86%. עבדתי 8 שנים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פנסיה מעבודה
12/3/2013
הפורום אינו הפורום המתאים לשאלתך. יש לבדוק את שאלתך למול המעסיק וקרן הפנסייה.
ag
שאל/ה:
השלמה לחוק לירון
5/3/2013
אשתי לקווית ראיה ויש להנכות של 100% היא עובדת במשרה מלאה ומקבלת 7200 ש"ח ברוטו לפי מחשבון של ביטוח לאומי יש השלמה 365 ש"ח. האם מגיע לאישתי השלמה לפי חוק לירון היא עובדת למעלה מ-20 שנה ולא שונה לה השכר מתי כדאי לא לפרוש מהעבודה שלקבל קצבת נכות ולא קצבת זקנה אישתי בת 56
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
הפורום אינו מבצע חישובים ואינו ממליץ בנושאים אותם העלת.
אלון
שאל/ה:
שיחרור זמני מהצבא - זכאות לתשלום מביטוח לאומי
5/3/2013
שלום קיבלתי מהצבא שיחרור זמני עקב בעיה רפואית אז כרגע אני נחשב אזרח האם מגיע לי משהו מביטוח לאומי אבטלה או משהו?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
יש לבדוק ישירות עם הבטל"א את הסטאטוס הביטוחי שלך ושמירת זכאות.