פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אשתי פוטרה מעבודתה לפני חודשיים. בסמוך מאוד למועד פיטוריה, נפגשנו עם פקידת מל"ל ע"מ לברר זכאותה לדמי אבטלה. בבדיקת תקופות העבודה, קבעה הפקידה כי אין לאשתי זכאות. לפני שבועיים, בבירור אחר במל"ל, המליצה לנו פקידה אחרת להגיש בכל זאת תביעה לדמי אבטלה ולהתחיל לחתום בלשכת התעסוקה, וכך עשינו. בתשובה שהתקבלה לפני יומיים, קבע המל"ל כי לאשתי חסרים כ-30 ימים, ע"מ לעמוד בתנאים לזכאות. יודגש כי אילו היתה מגישה את התביעה במועד הראשון, היא היתה זכאית לקבלת דמי אבטלה. האם יש מה לעשות בנדון ? תודה, משה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
13/2/2013
מומלץ כי תפנה לסניף הבטל"א בכתב ותציין את העובדות. במידה ותשובת הבטל"א לא תניח את דעתך מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרינה
שאל/ה:
תאום ביטוח לאומי
12/2/2013
אם עובד הביא תאום מס הכנסה למעסיק עיקרי ולפי אישור של מ"ה ברור שהוא באמת העיקרי ,האם אפשר להכניס בביטוח לאומי שזאת ההכנסה העיקרית בלי אישור תאום ביטוח לאומי או שחייבים אישור מביטוח לאומי שהוא המעסיק העיקרי? תודה מראש
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלומי
שאל/ה:
פוטרתי ומצאתי עבודה ושוב פוטרתי תביעת דמי אבטלה
12/2/2013
שלום פוטרתי ויש לי זכאות לתביעת דמי אבטלה. במידה ומצאתי מייד עבודה ולא הסתדר לי במקום העבודה החדש ופוטרתי שוב. האם יש לי עדיין זכאות לתביעת דמי אבטלה? תודה
שרון
שאל/ה:
תביעה לנכות רטרואקטיבית
11/2/2013
לפני מספר חודשים עברתי ניתוח ואחריו תקופה בה לא יכולתי לעבוד עקב מצבי הרפואי (מצב בו בד"כ ניקבעות 100% אבדן כושר עבודה) הבעיה נפתרה חלקית ע"י ניתוח נוסף שאחריו שוב היתה תקופת שיקום של כחודש. בזמנו לא הגשתי תביעה לביטוח לאומי כי בו זמנית ילדתי ופשוט לא היו הכוחות להתעסק בזה. האם ניתן להגיש בקשה לנכות זמנית רטרואקטובית על אותה תקופה שהסתיימה? כמובן שהכל מגובה במסמכים רפואיים
סטודנט
שאל/ה:
סטודנט שעובד- משלם פעמיים?
10/2/2013
אני מקבל פנקס צ'קים הביתה שבו אני משלם ביטוח לאומי. יוצא בסביבות 360 שקל פעם ל3 חודשים.
במהלך חודש 12 שנה שעברה עבדתי כמה שעות במשרה מאוד חלקית וקיבלתי תלוש עם איזה 180 שקל ובתלוש היה רשום ביטוח לאומי 0.72 וביטח בריאות 5.58.
הסכומים הקטנים לא אמורים להפתיע בהתחשב בזה שעבדתי איזה 4 שעות... אבל מה שמפתיע אותי זה שקיבלתי פנקס של השנה של ביטוח לאומי ובו אין שום זכר לכך שאני אמור לשלם פחות. אני מבין שאותו הסכום הזעום לא יכול לספק את ביטוח הלאומי- אבל הייתי מצפה שלפחות יפחיתו אותו מדמי הביטוח הרגילים. מסקנה היא שכנראה ביטוח לאומי לא הכיר בכסף שהועבר לו על ידי המעסיק. אז עשיתי משהו לא בסדר? לא ש6.5 שקל זה סכום כה גדול, אבל אני לא רוצה לשלם על אוויר.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/2/2013
בנסיבות הענין ולשמירה על זכויותך ומעמדך הביטוחי מומלץ כי תפנה לסניף הבטל"א ותסדיר את הנושא.
אדי
שאל/ה:
60% 86% משוקלל ועדה רפואית
8/2/2013
בפברואר 2012 הפסקתי לעבוד עקב מחלה. מקום עבודתי שילם לי מימי המחלה כ-4000 ש"ח. ביטוח אישי שילם כ-2000 ש"ח. לאחר החלטת הוועדה הרפואית הם כתבו שלא מגיע לי תשלום משום שקיבלתי על ימי המחלה. בבקשה תנסו להסביר לי מה קורה, גם בעניין גובה הנכות. תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/2/2013
מחוסר פרטים מומלץ כי תפנה לסניף הבטל"א ותבקש לקבל פרטים על זכויותך.
שלום הכהן
שאל/ה:
תביעה מורחבת כנגד מל"ל-
5/2/2013
שלום תבעתי את המלל"ל בתביעה להכרת נכות כללית וקיבלתי אינפורמצייה שגוייה בכתב מלל"ל -אינפורמצייה שאיננה עולה בקנה אחד עם תקנות וחוקי הביטוח הלאומי.טעויות אלו של הביטוח הלאומי שלא היו מעטות ומסירת נתונים שגויים גרמו לאי הכרה בתביעתי האם בפנייה לטרום משפט אני רשאי לתבוע בנוסף לתביעתי המקורית להכרת נכות גם תביעות נוספות על התנהלות ,המכולת " של פקידי מל"ל שלא צריכים ליות מאופיינים במוסד ציבורי.
סיגל
שאל/ה:
שמירת הריון - שנת עבודה
4/2/2013
שלום, אני ב"ה בהריון שבוע 14 יצאתי באישור רופא לשמירת הריון משבוע 11 עד שבוע 35. אני עובדת בעבודתי הנוכחית כ-8 חודשים. האם מאחר ולא השלמתי שנת עבודה שלמה ייתכן ותפגע לי הזכאות לתשלום גמלת שמירת הריון במלואה? לא כ"כ הבנתי מדוע נדרשת שנת עבודה ואם בכלל? אציין כי לפני העבודה הנוכחית הייתי בשנת התמחות לאחריה חודשיים לצורך מבחני לשכה ככה שיש לי פער של חודשיים בלבד בו לא עבדתי ממרץ 2011. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/2/2013
בנסיבות הענין ומחוסר פרטים מומלץ כי תפני לסניף הבטל"א לבדיקת זכויותך.
נאוה
שאל/ה:
תוקף קבלת דמי אבטלה
4/2/2013
עבדתי כ5 שנים רצופות במקום עבודה עד לסגירתו. התחלתי לקבל דמי אבטלה ,כרגע מצאתי עבודה זמנית בשכר מינימום. האם בגמר העבודה הזמנית אוכל להמשיך לקבל דמי אבטלה?או שמא עלי להציג אשור כלשהו? כמה זמן תקפים דמי האבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
6/2/2013
קבלת דמי אבטלה מותנית בהיותך מובטלת ועמדת בכל התנאים הנוספים. כל שינוי בסטאטוס מחייב עידכון לשכת התעסוקה וקבלת הנחיות בהתאם.
רוני
שאל/ה:
הקדמת הקצבאות בגלל החג
3/2/2013
שלום. האם מקדימים החודש את הקצבאות בגלל חג פורים תודה מראש.
אביטל
הגיב/ה:
קיצבת 28
4/2/2013
האם מקדימים את קיצבת 28 ביגלל חג פורים
אורית
הגיב/ה:
הקדמת קצבאות לפורים
5/2/2013
יש סיכוי גדול שיקדימו כמו בשנים הקודמות .
נטע
שאל/ה:
בקשה למכתב פיטורים וזכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה
3/2/2013
היי, אני בת 29 ואני בחופשת לידה כבר חצי שנה ואיני מעוניינת לחזור למקום העבודה שלי (שבו אני נמצאת כבר שנתיים פלוס). האם אני אהיה זכאית לדמי אבטלה רק לאחר המתנה של 90 יום? ובמידה ואבקש מהמעסיק שלי מכתב פיטורין (בהסכמה) האם אוכל לחתום ישר? האם מותר למעסיק לכתוב לי מכתב פיטורין בכלל? וכמה זמן אני רשאית לחתום? אודה לתשובה לגבי כל אחת מהשאלות.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לנטע
5/2/2013
עליך לדון בשאלה זו יחד עם המעסיק. הוא ודאי מודע לחוקי עבודה.
מיה
שאל/ה:
האם כן מגיע לי אם נפשית אני לא מסוגלת לעבוד אצלו?
3/2/2013
אני עובדת 5 שנים בסוכנות ביטוח וממש לא טוב לי מבחינה נפשית ואני פוחדת לעזוב כי הוא לא יתן לי את הפיצויים שמגיעים לי. ואני לא אוכל להחתים דמי אבטלה האם כן מגיע לי אם נפשית אני לא מסוגלת לעבוד אצלו?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למיה
5/2/2013
מסמך רפואי, מרופא פסיכיאטר, שמאבחן, שקיימת בעיה נפשית ואי מסוגלת לעבודה, יוכל לזכות אותך בהתפטרות. וזכאות לדמי אבטלה, ואף להגיש תביעה לנכות לבטוח לאומי.
מיה
הגיב/ה:
התפטרות ממקום עבודה וקבלת דמי אבטלה
5/2/2013
בהמשך לתשובתך כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון , אני מרגישה בעבודה תחושה לא טובה שהוא בכוונה רק לי לא מעלה את המשכורת ורק לי הוא לא נתן בונוס שנתי ומקזז לי מהמשכורת כשאני חולה שלשאר העובדות הוא לא מתנהג כך, וכשוחחתי איתו מספר פעמים שאם הוא לא מרוצה שיפטר אותי והוא טוען שאני סתם רגישה והוא ממש מרוצה. אבל עובדתית אני מרגישה שהוא מנסה לייעש אותי כדאי שאני יעזוב. אשמח לקבל ממך עצה.. תודה
ta
שאל/ה:
שירות לאומי והבטחת הכנסה
1/2/2013
שלום רב ברצוני לברר אני אם חד הורית לילדה בת חצי שנה וקיבלתי פטור מהצבא עקב בעיה בריאותית ונקלטתי להריון לא מתוכנן אני מקבלת הבטחת הכנסה עקב כך שאני חד הורית עם תינוקת וברצוני לבצע שירות לאומי האם הקצבה החודשית תיפגע? או שאפשר לבצע שירות לאומי בנוסף לקצבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שרות לאומי והבטחת הכנסה
5/2/2013
אם את חד הורית, ומטופלת בתינוקת, קיבלת פטור משרות צבאי על רקע בעיה רפואית, אם את מסוגלת לבצע שרות לאומי, ייתכן ואת מסוגלת להשתלב גם במעגל העבודה. הבטחת הכנסה מוענקת למי שרשום בלשכת התעסוקה, ולשכת שירות התעסוקה לא הציעה לו כל עבודה התואמת את מצבו הבריאותי, כושרו הגופני או הפנתה אותו לאבחון ושקום מקצועי.
פרי
שאל/ה:
המשך קבלת אבטלה לאחר עבודה זמנית
1/2/2013
שלום, פוטרתי מעבודתי לפני חודשיים ואני מקבלת דמי אבטלה על פי חוק. במידה ואני מתחילה לעבוד בשבוע הבא בעבודה המוגדרת זמנית לחצי שנה, האם אהיה זכאית בתום 6 החודשים להמשך דמי האבטלה? תודה רבה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת דמי אבטלה
5/2/2013
עליך להתחיל את התהליך מחדש, תגיש תביעה לדמי אבטלה, בצרוף כל המסמכים הדרושים, וזכאותך תבדק.