פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני גרושה ומקבלת מזונות, לא עובדת חצי שנה ויש חסכונות על שמי על סמך 100,000 שהחסכונות זה לא ממני זה מהבן הגדול שהוא מפריש לאחיו שלא יגיע למצב שלו לכן הוא חוסך לאחיו כל חודש 800 שקל, האם ביטוח לאומי רשאי לקחת לי את החסכונות או להוריד לי את המזונות? הפסקתי לעבוד כי אחי נפטר לפני שנתיים ממחלת סרטן ועכשיו אחותי חלתה גם במחלה... ועוד אח עכשיו חולה ואני לא יודעת איך להתמודד עם החיים האלה אז עכשיו כל אחד עוזר לי שאני יתעושש אני בחרדות תענה לי בבקשה דחוף תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
ראשית שלומות,
בנסיבות הענין ומחוסר פרטים מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יסכה
שאל/ה:
קח״נ
3/3/2013
שלום. רציתי לדעת מהם ראשי התיבות קח״נ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קח"ן - קצבה חודשית נוספת
12/3/2013
ראה באתר הבטל"א דף הבית > קצבאות והטבות > נכות > החוק המשופר למקבלי קצבת נכות היוצאים לעבוד (חוק לרון) > קצבת עידוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ס
שאל/ה:
דמי מחלה וימי חופשה
3/3/2013
האם עליי לפנות לביטוח לאומי? מה עם 90 ימי חופשה שצברתי בעובודותיי הקודמות? האם ימים הללו מתאפסים ?
חלי
שאל/ה:
שאלה בנוגע להבטחת הכנסה לאם חד הורית לאחר פיטורים
2/3/2013
אני חד הורית ועכשיו פוטרתי מעבודתי הגרוש שלי לא משלם לי מזונות כבר 8 חודשים ויש תיק שמתנהל על כך בהוצאה לפועל בינתיים חוץ מדמי אבטלה שהם טיפה בים אין לי ממה לחיות ולא נעים לי אך גם לאכול אני מגדלת נער בן 16.5 ומיותר לציין שההוצאות גדולות אני משלמת דמי שכירות והוצאות שוטפות ופשוט אני קורסת האם מגיע לי הבטחת הכנסה?
אייל
שאל/ה:
רכב לקצבת ניידות
2/3/2013
אם אדםזכאי לקצבת ניידות לצמיתות ואינו יכול לקבל את הקיצבה כי אין לו רכב-
א. האם יש תקופה שמעבר לה אי קבלת הקיצבה תחייב כשיהיה רכב לקבל אישור חדש? דהיינו- האישור מתיישן? או שברגע שיש רכב הזכאות לקצבה חוזרת?
ב. באילו מקרים והגבלות אם ישנן ניתן (אם ניתן) לרשום את הרכב של אחד הילדים ע"ש הזכאי ולקבל את הקיצבה? מדובר על רכב של הבן שלא קבל כמובן שום הקלה במס מביטוח לאומי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
12/3/2013
הקריטריונים לנושא זכאות לרכב וקצבת ניידות מופיעים באתר הבטל"א ונקבעים בהתאם לזכאותו של התובע.
אייל
הגיב/ה:
קצבת ניידות- רכב של הבן
16/3/2013
לצערי לא קבלתי תשובה לשאלתי. השאלה- אני לא זכאי לקבל קצבת ניידות ללא רכב. זה בדוק. שאלתי- האם מותר לרשום אותי כבעלים משותף ברכב של הבן, ואז אהיה זכאי לקצבה? באילו תנאים אם בכלל ניתן לרשום אותי כבעלים משותף של הרכב של הבן? (כגון- מרחק מגורים ממנו וכו'. הבן של מתגורר 15 ק"מ ממני).
דורה
שאל/ה:
מי מחויב במע"מ במקרים של קצבת נכות
1/3/2013
מתי המעסיק מחויב במע"מ עבור מתן שירותים של עובד עצמאי שמקבל קצבת נכות.
נאדיה
שאל/ה:
אבטחת הכנסה שימוש ברכב
1/3/2013
בשנת 2010 היתי מקבלת הבטחת הכנסה ושללו לי את הקצבה בגלל שימוש ברכב וביטוח לאומי הכניס אותי לחובות כי דרשו ממני להחזיר כמה חודשים אחורה שאלתי היא העם אחרי שיצא החוק החדש של שימוש ברכב למקבלי הבטחת הכנסה יש מצב שחוב זה יבוטל .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
12/3/2013
התיקון לחוק מגדיר את הזכאות להבטחת הכנסה.
מומלץ כי תבדקי זכאות בסניף הבטל"א ובמידת הצורך הסתייעי ביעוץ אישי.
בוצו
שאל/ה:
עייפות כרונית כתוצאה מריבוי תרופות
27/2/2013
שלום !אני סובל מעייפות כרונית .נקבע ע"י רופא המשפחה. האם רופא תעסוקתי יכול להמליץ על קיצור שעות העבודה בגלל חוסר ריכוז מתמשך? אם כן מי אמור לשלם על השעות שאני נעדר מן העבודה.ביטוח לאומי? ביטוח על אובדן כושר עבודה? בתודה מראש
עינת
שאל/ה:
שינוי יום החתימה בביטוח הלאומי לקבלת דמי אבטלה
27/2/2013
היי... לאחר 8 חודשים מיום הלידה פוטרתי. הגשתי את הנידרש לביטוח לאומי וקיבלתי תשובה חיובית. בתאריך 3-2-13 יום ראשון הלכתי ללשכה וחתמתי לראשונה, מאז הלשכה היתה סגורה בגלל "שיפור המערכת " במשך שבועיים שכללו פעמיים ימי ראשן ונשלח אליי מייל שזכויותי ישמרו יום ראשון שאחרי הגעתי ללשכה בזמן שקבעה לי הפקידה וההתיצבומט הראה לי כי "הגעתי יום ובשעה שלא נקבעו לי", הלכתי לפקידה והיא אמרה שהמערכת שיבצה אותי אוטומטית לחתום בימי רביעי ( מה שאומר שרביעי 1 פספסתי כי אף אחד לא יידע אותי) מחר אלך לחתום שוב. עכשיו השאלה היא : מחר כניראה שהודיע במקום עבודה כלשהו שמחכים לתשובה שלי שאני אכן מוכנה לעבוד והעבודה תיהיה מיידית, האם יעשו לי בעיות עם תשלום האבטלה של החודש שישבתי בבית ללא עבודה? מתי ישלמו לי ??
עופר
שאל/ה:
תאונה במהלך חופשת לידה
24/2/2013
שלום, אשתי בחופשת לידה מתאריך 6.10,כאשר האריכה אותה עד ה17.3 אז היא אמורה לחזור לעבודה. כיום היא בחופשת לידה אך ללא תשלום כיון שעברו 3 החודשים הראשונים. בשבוע שעבר עברה תאונת דרכים בעקבותיה קיבלה מהרופאה ימי מחלה ופיזיותרפיה. האם מגיע לה תשלום ימי מחלה על הימים האלה אפילו שהיא בחופשת לידה כביכול? תודה.
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת דרכים
24/2/2013
יתכן ואשתך זכאית לפיצוי על נזקי הגוף שנגרמו לה כתוצאה מתאונת הדרכים
עופר
הגיב/ה:
תודה
24/2/2013
נזקי גוף זה דבר אחד.אני שואל בדבר תשלום בגין ימי מחלה.
דפנה
שאל/ה:
נכה 100% הגר בתנאים לא הולמים ומתאימים
24/2/2013
שלום, אחי נכה 100% נכות כללית ו - 105% שירותים מיוחדים, הוא מוגבל בתנועה, משתמש בכיסא גלגלים.
מה שקורה, הוא גר בדירת עמידר בקומה שלישית, מעל 30 מדרגות. עקב זה הוא לא יכול לצאת מהבית בגלל הגובה הרב של המדרגות, אין מעלית בבניין.
אחי מרותק לבית כבר כמה שנים, אין לו ברירה, מה הוא יעשה?
הדירה שהוא גר בה בבעלות "עמידר" , הגשנו בקשה לעמידר להחלפת דירה לקומת קרקע, נכון שחיכינו הרבה מאוד זמן, אך בסופו של דבר יארו לו דירה בקומת קרקע בבניין 4 קומות.
הציעו לו דירה אחת שהיא בכלל לא מתאימה לו, מכיוון שהפתחים של היציאה מהבניין מאוד צרים ביחס לכיסא שהוא משתמש בו ואישרו לו ממשרד הבריאות.
מחכים להצעה שנייה, אך אני יודעת שהצעה זו תהיה על אותו תקן. הם מצידם "הציעו" את מה שמשרד השיכון אישר.
יש עוד כמה סיבות לסירוב הדירה שהציעו לא אפרט כאן.
השאלה שלי: מה אפשר לעשות?
האם הוא זכאי בסיוע לרכישת דירה או בסיוע לדירת נ"ר? אם כן. מה לעשות? כי במרד השיכון מגלים אטימות וגם כך בחברת "עמידר".
אנחנו ממש חסרי אונים. אלה לא חיים נורמליים וזה לא אורח חיים בריא, להיות מרותק לבית כמה שנים בגלל ....
מה הברירות שלנו?
מבקשת בכל לשון של בקשה מי יכול לעזור לנו? מי יכול לעזור לנו לשנות את אורח החיים הלא בריא הזה?
תודה מראש, דפנה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
מומלץ בנסיבות הענין להסתייע ברווחה ברשות המקומית שתסייע ביעוץ והכוונה.
אלינור
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה
24/2/2013
שלום רב, אני בחודש השביעי להריוני. התפטרתי ממקום עבודתי לאחר כ-3 שנים רצופות, , ולפי ביה"ח ותאריך הלידה המשוער, הייתי בשבועיים הראשונים של ההריון לפני שסיימתי לעבוד רישמית. האם אני זכאית לדמי לידה?? ואם כן לכמה שבועות? מחודש שני ועד עכשיו קיבלתי דמי אבטלה. ולא אעבוד על הלידה הצפויה .
מוטי
שאל/ה:
דמי מחלה בדיוק שרציתי לחתום לראשונה אבטלה
23/2/2013
שלום רב
קיבלתי לפי חוק מכתב פיטורין (הודעה מוקדמת)מהמעסיק , בתאריך 31/01/13 זה היה תאריך סיום העבודה. תיכננתי בתאריך 03/02/13 יום א' להגיע ללשכת עבודה לחתום אבטלה ולאחר מכן להגיש לביטוח לאומי תביעת אבטלה, לצערי הרב בתאריך 01/02/13 יום ו' נהיתי חולה בצורה יחסית קשה , כמובן שבסופו של דבר לא התיצבתי בלישכת עבודה לחתום פעם ראשונה בגלל המחלה וגם לא הגשתי כלום לביטוח לאומי עדיין. קיימת אצלי כרגע לבנתיים חופשת מחלה מהרופא עד לתאריך 28/02/13 , רוב הסיכויים שיהיו עוד הרבה ימים. יש לי מספר שאלות: א: (אין לי כרגע שום מעסיק)מי אמור ואם בכלל לשלם לי מחלה? ( ורוב הסיכויים שיהיו עוד ימי מחלה) ב: אני מתכנן תביעת אבטלה הבעיה שלא הספקתי לחתום אפילו את הפעם הראשונה כי אני במחלה מה קורה לגבי זה? ג: אני עבדתי אצל המעסיק 12 חודשים במשכורת חודשית (גלובלית), הבנתי שאני חייב 360 יום בשביל אבטלה, האם במצב כזה החישוב הוא 30 יום בחודש ואז אני כן מגיע ל360? ד: מישהו אמא לי שאם הייתי יוצא למחלה ביום האחרון שעדיין עבדתי אז ביטוח לאומי משלם לי ימי מחלה ובגלל שנהיתי חולה יום לאחר סיום העבודה לא מגיע לי כלום זה נכון? תודה על התשובות.
מוטי
הגיב/ה:
אני זקוק בבקשה לתשובה עד סוף החודש תודה
25/2/2013
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
12/3/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי אבטלה. עליך להתייצב בלשכת התעסוקה מוקדם כל הניתן להרשמה כמובטל על מנת למנוע פגיעה בזכויות.
עליזה
שאל/ה:
תשלום דמי ביטוח על קצבה
21/2/2013
באפריל אני אהיה בת 62 ואני רוצה למשוך קצבה חודשית מפוליסה לביטוח חיים שיש לי. הסכום אינו גדול{800 ש.ח}. אני עצמאית וממשיכה לעבוד ויש לי הכנסות הרבה מעל הממוצע,השאלה שלי האם גם על קצבה זו אני צריכה לשלם דמי ביטוח לאומי ומס בריאות.אני כנראה לא זכאית לקצבת זקנה למרות גילי ,וזאת בגין הכנסותי. תודה
נטלי
שאל/ה:
חופשת מחלה לפני יציאה לחופשת לידה
21/2/2013
שלום רב! אני בשבוע 24 להיריון. עובדת בחברה כ-6.5 שנים רצופות. לרשותי עומדים 60 ימי מחלה עד היום. רציתי לשאול כמה שאלות שמאוד מטרידות אותי: 1. אני רוצה לנצל את ימי המחלה שלי במלואם לפני יציאה לחופשת לידה כי אני מתכוונת להתפטר בחופשת לידה וחבל לי על הימים האלה שצברתי. יש אפשרות כזאת אם הרופאים שלי הסכימו לתת לי חופשת מחלה? 2.האם חופשת מחלה שאני לוקחת ברציפות(שבועיים ואחר כך מאריכה עוד עד שאני מנצלת את כל 60 יום) כוללת גם שיש שבת? 3.אם בסופו של דבר אני מנצלת את כל ימי המחלה שלי ונמצאת בבית עד הלידה 60 ימים שעומדים לרשותי זה פוגע לי בדמי לידה ואחר כך גם בדמי אבטלה ופיצויים? תודה מראש על התשובות נטלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
12/3/2013
הפורום אינו מחווה דעתו בנושאים שביקשת עליהם תשובה.
בדיקת זכאות לדמי לידה ניתן לבצע במחשבון באתר הבטל"א.