פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
לאחרונה החלטתי להפסיק עבודה במקום בו עבדתי 3 שנים אך כשנודע לי שהמעביד לא הפריש לי את כספי הפנסיה והפיצויים לקרן הפנסיה כפי שהחוק דורש ממנו, החלטתי לא להתפטר מיוזמתי וכרגע המצב הוא שאם המעביד לא יפריש את הכספים, אחשב למתפטרת בדין מפוטרת . אם וכאשר פסק הדין ייטה לטובתי, האם אוכל לדרוש דמי אבטלה רטרואקטיבית מהיום בו נרשמתי בלשכת התעסוקה? (המצב כרגע הוא שאני צריכה להמתין 3 חודשים כי המעביד מסרב לתת לי מכתב הפסקת עבודה)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/12/2012
ראי תגובתי לאנה בפורום זה לגבי קריטריונים לקבלת אבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנה
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר הלידה
31/12/2012
שלום רב אני עובדת במקום עבודה כארבע שנים בספטמבר 2011 ילדתי והייתי בחלד וחלת של שנה וחזרתי לעבודה בספטמבר 2012 לפני כן עבדתי במשרה מלאה ועכשיו במשרה חלקית בשילוב עם לימודים
כעת אני שוב בהריון אמורה ללדת ביולי 2012 לאחר הלידה אני מעוניינת להתפטר ולקבל דמי לידה, דמי אבטלה ופיצויים. האם אני זכאית לדמי אבטלה? הרי בגלל החלת יהיו לי רק כ10 תלושי משכורת מהשנתיים האחרונות, וגם הם של משרה חלקית בגלל הלימודים
לכמה זמן אני זכאית לדמי אבטלה ולאיזה סכום?אני מרוויחה כ4000 שח
אני מתכננת לא לעבוד כשנה- מתי כדאי לי להתפטר?
ומה לגבי הפיצויים? מתי להתפטר כדי לקבל אותם?
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/12/2012
הפורום אינו עוסק ביעוץ מתי ואם להתפטר ואף לא בחישובים.
תוכלי לבדוק זכאויות בסניף הבטל"א ולהסתייע במחשבונים שבאתר הבטל"א.
תנאי אבטלה:
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנה
הגיב/ה:
המשך דמי אבטלה לאחר לידה
31/12/2012
תודה על תשובתך לא בטוחה שהבנתי את החישוב אני מקבלת שכר לפי שעה לכן אני עובדת בשכר יומי? הייתי בחלת שנה שלמה לאחר הלידה ועכשיו אעבוד עד הלידה הבאה 10 חודשים האם זה מספיק לקבלת דמי אבטלה? תודה
מ
שאל/ה:
טופס בל 1500 לביטוח לאומי מהמעסיק
30/12/2012
שלום רב אם מעסיק , לא רוצה לחתום לעובד את הטופס בעת פיטורים בגלל מחלקות על תשלום .- שכנראה תגיע לבית המשפט. האם יש חובה בחוק לחייב את המעסיק למלאות את הטופס ולמסור לעובד בעת קבלת תלוש אחרון. האם ניתן לחייב את ביטוח לאומי לקבל תלושי שכר בלי טופס זה בגלל שהדבר יכול לקחת הרבה זמן .?
ל.ש
שאל/ה:
אי תשלום מענק לידה ואישפוז
30/12/2012
פניתי אל הביטוח הלאומי בבקשה לשלם לי מענק לידה בתקופה מאוחרת יותר מה 18 חודש , שמצויינת באתר הביטוח הלאומי. ביתי נולדה בחו"ל וזמן הולדתה הייתי עדיין תושבת ישראל וכל התשלומים שולמו בזמן. מהו זמן ההיתיישנות לתביעה כזו , האם כדאי להתחיל בכל הפרוצדורה הזאת?
בלומה
שאל/ה:
שינוי חוק תקופת אכשרה לדמי אבטלה
30/12/2012
מתי יכנס לתוקף שינוי החוק שמגדיר את תקופת האכשרה ל300 יום (במקום 360)?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/12/2012
הפורום אינו עוסק בתיקוני חקיקה. תוכלי להתעדכן באתר הבטל"א ובאתר כנסת ישראל.
מרינה
שאל/ה:
ביטוח לאומי- אבטלה
30/12/2012
שלום, פוטרתי מעבודה שלי,, ותוך שבועיים אהיה חסרת עבודה. כדי לחתום אבטלה בלשכה, מה עליי להביא איתי, מתי להגיע למוסד? ובאופן כללי, איך מתנהל התהליך? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/12/2012
יש להתייצב מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לצורך שמירה על זכאותך.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
ח
שאל/ה:
דמי מזונות ואבטלה
30/12/2012
שלום, אני מקבלת את המזונות על ילדיי דרך המוסד לביטוח לאומי. אני מסיימת לעבוד בעבודתי עקב קיצוצים, וטרם מצאתי עבודה חדשה. אני מתכוונת לחתום אבדלה בלשכה עד שאמצא עבודה חדשה. השאלה, לפי החושוב שלי אני אמור לקבל 3800 אבטלה (70% מהמשכורת הנוכחית). המזונות שאני מקבלת הם 3300. האם בעת חתימת האבטלה, יהיו שינויים בתשלום, האם אקבל את כל הכסף 7100 ש"ח? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/12/2012
הפורום אינו מבצע חישובי זכאות. תוכלי לפנות ליעוץ אישי בסניף הבטל"א.
רוני
שאל/ה:
תוספת לקצבת הנכות בינואר 2013
29/12/2012
שלום.האם ידוע לכם על תוספת לקצבת נכות בינואר 2013 תודה מראש
ניקול
שאל/ה:
קצבת שאירים לאלמנה
27/12/2012
אני בת 32 לפני חודשים בעלי נפטר הגשתי בקשה לביטוח לאומי לקצבת שאירים (אין לנו ילדים), קיבלתי מענק חד פעמי (שלטענתם מורכב מ32 קצבאות) ולקצבת שאירים חודשית קיבלתי סירוב האם יש מקום לערער, האם מגיעה לי קצבה חודשית?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
31/12/2012
יש לבדוק את מכלול הנסיבות והזכאויות ע"מ להשיבך. מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
משה
שאל/ה:
ביטוח לאומי פועל בניגוד לחוק
27/12/2012
תיקון 40 לחוק הבטחת הכנסה קובע כי גם בעלי רכב העומד בקריטריונים זכאים להבטחת הכנסה מ-1 במרס 2012, וכי התשלומים יבוצעו בפועל החל מ-1 בדצמבר 2012 (עם תשלום רטרואקטיבי ממרס).
מסתבר כי הביטוח הלאומי אינו משלם וגם אינו בודק זכאות, בניגוד לחוק.
מנהלת המחלקה בסניף הביטוח הלאומי מסרה לי כי הועד שלהם אוסר עליהם לבדוק זכאויות ולהורות על ביצוע תשלומים, משום שהמדובר במספר רב של זכאים (לא ברור לי האם הם דורשים תוספת שכר או תוספת כ"א).
שוחחתי עם הממונה על תיק הביטוח הלאומי בהסתדרות ושאלתי אותו האם המדובר בעיצומים מאושרים. הוא אמר לי שאין עיצומים, "רק דיונים", ו"לא נורא אם תקבלו את הכסף מאוחר יותר". ניסיתי לומר לו שהמדובר במקבלי הבטחת הכנסה שהכסף נחוץ להם, ותשובתו היתה מזלזלת (משהו כמו "אתם לא כל כך חלשים כמו שאתה אומר").
האם ניתן לעשות משהו על-מנת לאלץ את הביטוח הלאומי לכבד חוק שהכנסת חוקקה ולפעול בהתאם?
עמיר
הגיב/ה:
עצה
30/12/2012
כן. לקחת עורך דין.
לא קשה למצוא כאלה: תיכנסי לאתר כמו דפי זהב, ותחפשי עו"ד ביטוח לאומי, עו"ד ועדה רפואית וכן הלאה. תבחרי מישהו.
מניסיון, הם הדרך העיקרית להשגת משהו מהביטוח הלאומי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/12/2012
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי שיבחן את מכלול הטענות ויסייע בידך.
עידן
שאל/ה:
בירור לגבי דמי אבטלה במשרה במקרה של צמצום אחוז משרה
27/12/2012
שלום, אני עובד בחברה גדולה כבר שנתיים ושלושה חודשים בשכר שבנוי מבסיס שעתי + בונוסים. במהלך השנתיים הראשונות השכר שלי היה נע 5.5-8K בחודש, בשלושה-ארבעה החודשים האחרונים ירדתי למשרה מצומצמת שבא עבדתי כ-8 שעות בשבוע כך שהשכר שלי ירד לכיוון ה1000-1700 בחודש. האם זה אומר שלא אהיה זכאי לדמי אבטלה\אהיה זכאי לדמי אבטלה מצומצמים מאוד או שיש דרך לבקש להתעלם מהחודשים ההלו או לעצור ממוצע של כל תקופת ההעסקה? תודה מראש, עידן.
עידן
הגיב/ה:
כן ישנה בעיה
28/12/2012
אני לומד בימים ראשון שלישי וחמישי מ9 בבוקר ועד 17:00 בצהריים מדובר בלימודים מאוד אגרסיבים (הקורס שלי הינו 7 חודשים ונחשב לקורס בוקר מהיר הקורס במתכונתו הרגילה הינו 16 חודשים) בשני ורביעי הייתי עובד עד עכשיו באותה חברה (שזו הסיבה למעשה שהשכר בחודשים האחרונים נמוך יחסית) אבל אין לי מספיק זמן לסיים פרויקטים כך שאם אמשיך לעבוד פשוט לא אוכל לסיים את לימודי.
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח לאומי
28/12/2012
באתר של המוסד לביטוח לאומי יש מחשבון בדיקת זכאות לדמי אבטלה וכן מחשבון הבטחת הכנסה
מילנה
שאל/ה:
דחיה של שמירת הריון
26/12/2012
שלום, אני בשבוע 31, בחודש ספטמבר קיבלתי מרופא אורטופד המלצה על שמירת הריון עקב בעיות בגב עם הקרנה לרגל וקושי בתפקוד. אך למרות זאת קיבלתי דחיה מבטוח לאומי, הסיבה: לא עבודה פיזית. מה אני אמורה לעשות עכשיו? אני לא מסוגלת לחזור לעבודה כי מאוד סובלת מכאבים ורוב הזמן במהלך היום אני שוכבת. בבקשה תמליצו לי מה לעשות.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דחיה של שמירת הריון
27/12/2012
לגשת עם ההמלצה של רופא האורטופד לרופא הנשים, ולרופא תעסוקתי. עליך קודם למצות ימי מחלה.
אמיר עטיה, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
28/12/2012
סעיף 58 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 מגדיר את תנאי הזכות לגמלה כדלקמן: ""שמירת היריון" – היעדרות מעבודה בתקופת ההיריון המתחייבת בשל אחד מאלה: (1)מצב רפואי הנובע מההיריון והמסכן את האישה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב; (2)סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה מסכנים את האישה בשל היותה בהיריון, או את עוברה, לפי אישור רפואי בכתב, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה על ידי מעבידה."
אם את חולקת על החלטת פקיד התביעות עלייך להגיש תביעה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי בבית הדין האזורי לעבודה.
שרונה
שאל/ה:
ימי זכאות לשמירת הריון
25/12/2012
בתאריך 30 לנובמבר יצאתי לשמירת הריון ,זה היה יום העבודה האחרון שלי . רציתי לדעת מאיזה יום לידה אני יהיה זכאית לדמי שמירת הריון?
אני
שאל/ה:
אבטלה ופתיחת תיק בביטוח הלאומי
24/12/2012
אני מפוטרת בעוד כמה ימים אשמח אם תוכלו לעזור לי 1. האם קודם פותחים תיק בביטוח לאומי ואח"כ מתייצבים בלשכת התעסוקה? 2. אני מתכננת להגיע ללשכת התעסוקה מיד עם עזיבתי אך לאחר שבוע אני טסה לחודשיים לחו"ל ורק כשאחזור אתחיל לחתום באופן קבוע. שאלתי היא איזו תביעה במקרה אני צריכה להגיש לביטוח לאומי? האם דין וחשבון רב שנתי לתשלום חודשי? האם תביעה לדמי אבטלה?
תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
25/12/2012
ג. את מובטלת.
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי אבטלה.
יש להתייצב מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לצורך שמירה על זכאותך.
א -ח-קנדי
שאל/ה:
אם המוסד לביטוח לאומי לא טעה בהפסקת הקצבה?
24/12/2012
אבא עם 80 אחוז בניידות מזה 30 שנה לא משתמש בכסא גלגלים כיום בן 88 נפסל מלנהוג לפני שנה קיצבת הניידות הופסקה אני נוהג עבורו וברשותו רכב אנו גרים באותו בית הרכב נרכש עי הלואה עומדת לפני 4 שנים האם המוסד לביטוח לאומי לא טעה בהפסקת הקצבה?