פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
האם נכים העובדים יכולים לשמור על זכאותם בביטוח לאומי לאחר 3 שנות עבודה או שמא עליהם להתפטר לפני תום 3 שנים על מנת לשמר זכאותם? האם 3 שנות רשת הביטחון עבור ציבור הנכים הוא רלוונטי רק כאשר מדובר על עבודה אחת רציפה או במידה ומתפטרים ומתחילים עבודה חדשה למשך פחות מ-3 שנים עשוייה לשמר את מעמדם בביטוח לאומי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוק לרון
5/2/2013
הרעיון המרכזי בחוק המשופר ליוצאים לעבודה, בכך, שהחוק משפר את התנאים לאלה, שמשתלבים בעולם העבודה, ואינו פוגע בזכויות של אלה, שאינם עובדים. רשת הבטחון לשלוש שנים, משדמעותה, שאם תפסיק לעבוד או , שהכנסותיך יופחתו, תוכל לחזור ולקבל קצבת נכות כמו שקבלת, ללא בדיקות נוספות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ריטה
שאל/ה:
אם לתינוקת - תביעה הבטחת הכנסה
31/1/2013
שלום רב,אני אמא לתינוקת בת חצי שנה,לא עובדת גרה עם אביה של התינוקת אך אנו לא נשואים ולא מוכרים בציבור.האם אני אמורה לציין הפרטים שלו בתביעה להבטחת הכנסה,האם הוא בכלל נחשב לבן זוג שלי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
4/2/2013
מאחר ואת מתגוררת עם אבי התינוקת תחת קורת גג אחד, אתם נחשבים לזוג, וגימלת הבטחת הכנסה ניקבעת על פי מבחן הכנסות של שני בני הזוג.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה חלקיים
30/1/2013
שלום רב, אני עובד חודשי (22 ימים בחודש). הפחיתו את המשרה שלי ל- 50% (אמשיך לעבוד שבוע אחד יומיים ושבוע שני 3 ימים בשבוע). משכורת ממוצעת ליום כ- 590 ש"ח. שאלתי: האם זכאי לדמי אבטלה על הימים שאני מובטל? ואם כן לפי איזה מפתח ? תודה מראש, משה
נ
שאל/ה:
האם ימי אבטלה ששולמו בעבר -נחשבים לתביעה חדשה
30/1/2013
שלום רב האם חודשים ששולמו בעבר כאבטלה יכולים להיחשב על פי חוק בתוך מניין הימים 300 ימים מתוך 540 תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/2/2013
כדי להיות זכאי לדמי אבטלה - 360 ימים לפחות שעבורם שולמו דמי ביטוח, מתוך 540 הימים (18 חודשים), שקדמו לתחילת תקופת האבטלה. - בחודש עבודה מלא של עובד בשכר חודשי ייחשבו כל הימים באותו החודש כתקופת אכשרה. - הימים שבהם העובד בשכר חודשי נעדר מהעבודה ולא קיבל שכר, יופחתו ממספר הימים באותו החודש.
C
שאל/ה:
ימים לאבטלה - הודעה מוקדמת -דחוף
30/1/2013
שלום רב מאחר ומשלמים ביטוח לאומי גם על הודעה מוקדמת שמקבלים בעת פיטורין האם הם נספרים כימי עבודה בתוספת הימים באותו חודש שעובד עבד? לצורך הוספת ימים כתנאי לקבל אבטלה? לדוגמא עובד שפוטר ב-6 לחודש וקיבל עוד 16 ימים הודעה מוקדמת - האם יחשב כ-5 ימים + 14 ימים סך הכול 19 ימים? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הודעה מוקדמת
6/2/2013
ימי הודעה מוקדמת הם ימי עבודה או ימי חופשה בשכר מלא לפי החלטת המעסיק.
מרינה
שאל/ה:
קבלת נכות/פיצויים מביטוח לאומי
30/1/2013
שלום רב. לפני 3 שנים הייתה לי תאונת עבודה קשה ,וביטוח לאומי הכיר בי נתן לי 65% נכות לצמיתות עד לגיל קבלת קצבת זקנה. השאלה שלי: האם אני יכולה לקחת את כל הסכום עכשיו כדי לקנות דירה או שזה בלתי אפשרי?
אסף שבת, עו"ד
הגיב/ה:
מענה למרינה
30/1/2013
אהלן מרינה עקרונית ישנו הליך להיוון הגמולים.
אך זה בכפוף לבחינה ספציפית של התיק ויש משמעויות לעניין.
יעקב
שאל/ה:
דמי אבטלה לעבודה עונתית
29/1/2013
אני עובד כל שנה במשך 10 חודשים וב- 2 חודשי הקיץ אני מובטל ולא מקבל משכורת. לאחריהם אני חוזר בדרך כלל לאותו מקום עבודה (אבל לא תמיד לאותו מקום), מעין עבודה עונתית של 10 חודשים. שאלתי: האם אני זכאי לדמי אבטלה ב- 2 חודשים אלו כל פעם מחדש.
N
הגיב/ה:
עזרה ליעקב לא עורכת דין
30/1/2013
יעקב תבקש מכתב פיטורין ממעסיק ,תתיצב בלישכה ותגיש לביטוח לאומי באופן עקרוני יש סוגי עבודה שהם מאשרים ליוי ילדים ועוד
N
הגיב/ה:
עזרה ליעקב לא עורכת דין
30/1/2013
יש מצבים שניתן גם בלי מכתב פיטורין בהצלחה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
4/2/2013
עליך לפנות לבטוח לאומי, על פי תלושי השכר, ובמידה ואתה מתמיד לשלם דמי בטוח לאומי חודש בחודשו, ניתן יהיה לבדוק זכאותך.
זהבה
שאל/ה:
אני אלמנה אני חושבת שמגיעה לי תוספת בקציבה שאירים
28/1/2013
אני אלמנה ואני היתי רוצה שחעלו לי את הקציבה כי המשכורת שלי היה 2300שקל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קיצבת שארים
4/2/2013
עליך להגיש תביעה לקצבת שארים במחלקת שארים , טופס 410, תוכלי לקבל בכל סניף של הבטוח לאומי, בטופס מפורטים המסמכיחם, שעליך לצרף.
גדי
שאל/ה:
זכויות בניידות על 50% נכות יציבה
28/1/2013
קיבלתי בועדת ערר לניידות של משרד הבריאות 50% נכות יציבה מה המשמעות לגבי קצבת ניידות לבעל רכב וכן מה המשמעות לגבי הלואה עומדת לרכישת רכב חדש? בתודה מראש, גדי.
יגאל
שאל/ה:
זכויות קשיש בביטוח לאומי
28/1/2013
שלום . קשיש בן 88.5 הנמצא במוסד סיעודי פרטי ומקבל קצבאות זקנה-1783 ש"ח ושאירים- 908 ש"ח האם זכאי לקצבת השלמת הכנסה? לפני כחצי שנה עבר הקשיש כריתת רגל - האם זכאי לקצבת נכות ?
תודה יגאל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכויות קשיש בבטוח לאומי
4/2/2013
אני מניחה, שאם הקשיש שוהה במוסד סיעודי, גם אם הוא פרטי,הוא זוכה לממון ממשלתי באמצעות משרד הבריאות. לידיעה כללית: כל עוד הטיפול הוא בבית/קהילה - הבטוח לאומי הוא הסמכות התומכת באמצעות חוק סעוד. הטיפול בקשיש במסגרת מוסדית - משרד הבריאות הוא הגוף התומך, על פי מבחן הכנסות של הקשיש וילדיו.
אשמח לייעץ בשאלות נוספות בתחום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אושרית
שאל/ה:
האם מגיע קצבת שארים לאלמנה?
26/1/2013
שלום אבי נפטר לפני כשנה, רציתי לדעת אם לאימי מגיע קצבת שארים, אימי בת 52 ויש ילד אחד בבית בן 25 סטודנט? אשמח לקבל תשובה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שארים
27/1/2013
מומלץ לפנות לבטל"א ולבדוק את הזכאות שכן הקצבה תלוייה במשתנים שונים המשפיעים על הזכאות.
נטלי
שאל/ה:
הנחה בקניית רכב חדש לנכים
26/1/2013
שלום שמי נטלי. אני מוגדרת כנכה בביטוח לאומי ב100% עם 75% אי יציבות בגלל מחלה הגורמת לי להיות כמעט עיוורת. אני גם מקבל ממשרד הרווחה דמי ניידות. אני רציתי לקנות רכב חדש שישמש אותי שהבן שלי יסיע אותי כי אני לא יכולה להתנייד בעצמי ואני צריכה רכב... שמעתי של בין מש אפשרות להנחה כלשהי בקניית רכב חדש. רציתי לשעת אם יש איזושהי אפשרות שאני אקבל איזושהי הנחה על קניית רכב...
אודה לכם מאוד אם תענו לי. תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
27/1/2013
יש להגיש בקשה למשרד הבריאות בנושא בקשה להכרה בניידות. במידה ותוכרי על ידי הועדה הרפואית, תוכלי לפנות לבטל"א בתביעה להכרה ברכב וכן לקצבת ניידות.
נטלי
הגיב/ה:
דמי ניידות אני כבר מקבלת
27/1/2013
אני כבר מקבלת דמי ליווי לעיוור זה נקרא. זה לא אותו דבר? ואם כן, אז ניתן כבר לפנות ישירות לביטוח לאומי ובתביעה להכרה ברכב?
נתי
שאל/ה:
ימי הכשרה וזכאות לדמי אבטלה
24/1/2013
שלום רב, לאחר שהגשתי תביעה לדמי אבטלה מהביטוח לאומי, נענתי שימי אכשרה שלי עומדים על 296. לאחר כשבוע שלחתי אישור מחלה של עשרה ימים. הבנתי שימי המחלה אינם נחשבים כימי עבודה אלא מאריכים את תקופת האכשרה. שאלתי היא, כיצד התקופה מתארכת? האם לוקחים את עשרה הימים הראשונים של החודש ה-19 לפני הגשת התביעה? או את עשרת הימים האחרונים? או אולי את כל החודש? זה ממש קריטי לגבי היכולת שלי להגיע ל300 ימים. תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
27/1/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון זכאות לדמי אבטלה. מומלץ כי תעשה בו שימוש.
דוד
שאל/ה:
חוק בעלי רכב ישן והבטחת הכנסה
24/1/2013
אני בעל רכב ישן (רכב שנת 90), והגשתי תביעה לקבלת הבטחת הכנסה בסוף חודש אוגוסט 2012. מאז ועד היום לא קיבלתי מביטוח לאומי שקל אחד למרות שהכנסת חוקקה חוק שבעלי רכב ישן זכאים להבטחת הכנסה החל מתאריך 1.9.2012 הייתי בביטוח לאומי ואמרו לי שזה הוקפא ונעצר עד לקבלת החלטה חדשה. האם זה נכון? ואיך זה יתכן שלא מממשים את ההחלטה שהכנסת חוקקה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
27/1/2013
תקצר היריעה מלפרט את מרכיבי התיקון לחוק הבטחת הכנסה. קיימת השפעה על מרכיב המחיר של הרכב לא פחות מסכום שנקבע בחוק ולא יותר מסכום שנקבע בחוק בתוספת פרמטרים נוספים. מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
אליהו
שאל/ה:
דמי ביטוח בריאות ושהות בחו"ל
23/1/2013
. האם מקיצבת זיקנה לנכות כללית (ליחיד) ינוכו דמי ביטוח בריאות, אם כן אז כמה (101/192ש"ח)?
2. לא ברור לי מאתר ב.ל. כמה חודשים אוכל להיות בחו"ל ברצף כשאקבל קיצבת זיקנה לנכות כללית מבלי להינזק בכסף - לפי הכתוב בנכות כללית (בחודש היציאה, במשך שלושה חודשים קלנדרים נוספים, ובחודש החזרה), או לפי הכתוב בקיצבת זיקנה ("עד שלושה חודשים לכל היותר")?
תודה מאוד.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי בטוח לאומי ושהות בחו"ל
24/1/2013
טרם יציאתך לחו"ל, ממליצה לפנות לסניף הבטוח לאומי, הקרוב לביתך, וינחו אותך כיצד לפעול, על מנת לא לפגוע בזכויותיך.