פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני בת 25, סיימתי תואר ראשון לפני מספר חודשים. חופשת הלידה שלי מסתיימת בעוד שבועיים, ולפני הלידה עבדתי בשני מקומות עבודה, האחד כלל עבודה פיזית לא פשוטה (ניקיון של גן ילדים) והשני היה בשעות אחר הצהריים (מ14:00 עד 22:00 5 ימים בשבוע).
1. רציתי לשאול האם אוכל לבקש לראות את התפטרותי מאחד המקומות כהתפטרות מוצדקת?
2. כמו כן, אם ההתפטרות ממקום עבודה אחד היא מוצדקת (המשרה של אחר הצהריים) והשנייה לא, האם אקבל דמי אבטלה מיד על משרה אחת, וכעבור 90 ימים אקבל דמי אבטלה על המשרה השנייה? או שאפסיד את זכאותי לקבל דמי אבטלה על המשרה השנייה משום שאמצה את ימי הזכאות שלי לאחר ההתפטרות מהמשרה הראשונה?
3. אם חופשת הלידה שלי מסתיימת ב4.4, האם אני יכולה להתייצב בלשכת התעסוקה באותו היום או רק לאחר יום זה?
תודה רבה, וחג שמח
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/3/2013
הפורום אינו נותן מענה לשאלות בנושא פיטורים או התפטרות.
עליך לפנות ללשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, ולהתייצב בלשכה במועדים קבועים כפי שייקבעו על ידה. לשכות שירות התעסוקה מעבירות לביטוח הלאומי מדי חודש את הנתונים על מספר ימי האבטלה שנרשמו, ועל סמך נתונים אלה משלם לך הביטוח הלאומי את דמי האבטלה. בבירורים הנוגעים למציאת עבודה ולהתייצבות בלשכה, עליך לפנות לשירות התעסוקה; בבירורים הנוגעים לתשלום דמי האבטלה, עליך לפנות לביטוח הלאומי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
mom 2 be
שאל/ה:
דמי לידה ובונוס
21/3/2013
שלום רב,
רציתי לשאול מהיא התייחסות ביטוח לאומי לבונוס אשר ניתן בחודשים לפני לידה ואשר הינו בגין פרוייקט עליו עבדתי במהלך הריון. האם ביטוח לאומי ייתחשב בבונוס בחישוב דמי הלידה? ואם כן, האם יחושב הבונוס במלואו?
כמו כן, הבנתי כי רו"ח מגיש דוייח לביטוח לאומי אשר כולל 13 משכורות אחרונות לפני הלידה בעוד שאני צריכה להגיש 3 תלושים אחרונים. בהתאם לכך, האם ישנה חשיבות שהבונוס יופיע דווקא באחד משלושת התלושים האחרונים או שהוא יכול גם להופיע במשכורת מוקדמת יותר?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אייל
שאל/ה:
דמי אבטלה במקרה של הרעת תנאים
21/3/2013
השבוע עזבתי את מקום העבודה אחרי שהתפטרתי עקב הרעת תנאים (ירידה של 30% בשכר) הפקידה שם הפתיעה אותי ואמרה לי שבכל מקרה אצטרך להמתין 90 יום כאילו התפטרתי ללא סיבה. האם זה אכן המצב?
מירי
שאל/ה:
השלמה הכנסה/הבטחת הכנסה
21/3/2013
שלום רב, אני אמא ל-3 ילדים בני 2, 3, 4 ואינני עובדת בעלי הוא המפרנס היחידי. עבדתי כ-9 שנים בבית משפט ועזבתי בגלל הילדים והמרחק וקיבלתי דמי אבטלה כחוק מביטוח לאומי. כיום אינני עובדת ובעלי עובד ומשתכר בכ-6000 ש"ח בלבד שזוהי משכורת שקשה לגמור איתה את החודש במיוחד שיש שלושה ילדים קטנים. אציין כי יש ברשותנו רכב שנת 2008 שנקנה מכספים שחסכתי בטרם נישואיי. האם יש באפשרותי להגיש תביעה בביטוח לאומי כדי לקבל קצבה/גמלה או השלמת הכנסה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
31/3/2013
תלוייה בקריטריונים שונים ועמידה בתנאים לזכאות. מומלץ כי תבדקי את זכויותך בסניף הבטל"א. באתר הבטל"א קיים מחשבון הבטחת הכנסה.
דידי
שאל/ה:
חישוב דמי לידה-בונוסים והבראה
20/3/2013
שלום במידה ובשלושת החודשים שקדמו ללידה,שולם שכר גבוהה בצורה חריגה שנבע מבונוס, דמי הבראה וכדומה, האם חישוב דמי הלידה יחושב לפי חודשים אלו או לפי ממוצע שנתי? בנוסף ,במידה והמקרה הוא הפוך והשכר בשלושת החודשים הללו היה נמוך מהממוצע השנתי ,האם הייתי יכולה לדרוש את סכום ההמוצע השנתי? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
31/3/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי לידה. מומלץ לעשות בו שימוש.
צורי
שאל/ה:
התחלת החתמת אבטלה בלשכה
19/3/2013
העבודה בא אני עובד כבר בשלוש השנים האחרונות נסגרת במאי.
זה משהו שקרה בפתאומיות ולא היה צפוי.
אני אמור לקבל מכתב פיטורין עד סוף החודש הזה.
מתוכנן לי טיול לחודשמאי כלומר אני לא יוכל להגיע לחתום בלשכה אלה רק חודש אחרי האם זה יהיה בעיה במימוש זכויותי לצורך קבלת אבטלה מביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/3/2013
עליך לפנות ללשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, ולהתייצב בלשכה במועדים קבועים כפי שייקבעו על ידה. לשכות שירות התעסוקה מעבירות לביטוח הלאומי מדי חודש את הנתונים על מספר ימי האבטלה שנרשמו, ועל סמך נתונים אלה משלם לך הביטוח הלאומי את דמי האבטלה. בבירורים הנוגעים למציאת עבודה ולהתייצבות בלשכה, עליך לפנות לשירות התעסוקה; בבירורים הנוגעים לתשלום דמי האבטלה, עליך לפנות לביטוח הלאומי.
ענת
שאל/ה:
ביטוח לאומי בשכר נמוך
19/3/2013
בתקופת לימודיי לפסיכומטרי 4 חודשים , עבדתי מעט מאוד (שכר שעתי), ממוצע 50 שע' לחודש, התשלום בתלוש מחושב על פי השכר, או שיש סכום מינימום קבוע? יצא שחודש אחד עבדתי עבדתי רק 10 שע' ובתלוש מופיע ששילמתי 1 שקל לביטוח לאומי, נראה לי שזה לא תקין.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי בטל"א
31/3/2013
עליך לפנות לבטל"א להסדרת דמי ביטוח לאומי בהתאם למעמדך הביטוחי.
דודי
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה בגין פדיון חופשה
18/3/2013
שלום
הייתי מעוניין לדעת האם במידה ואקבל חודש של פדיון חופשה האם אקבל מהביטוח הלאומי דמי אבטלה בגין תקופה זו או שבגין החודש הזה יראה אותי הביטוח הלאומי כאילו עבדתי ואקבל את דמי האבטלה חודש רק מאוחר יותר
תודה
דודי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/3/2013
פדיון דמי חופשה הינו חליף יום עבודה בשכר. מומלץ לפנות לבטל"א לבדיקת הזכאות וחישוב דמי אבטלה.
אבי
שאל/ה:
קבלת שר"מ וניידות
18/3/2013
שלום, ההני נכה 80 אחוז בניידות לצמיתות 75 כלל, 72 אחוז רפואי אני רוצה להגיש בקשה לשר"מ, האם זה נכון שאצטרך לבחור בין הקיצבאות ? בוועד האחרונה ב-2005 הרופא בועדה של הממל המליצה על כך שאקבל שר"מ האם יש משקל להמלצה? אני אקדמאי ומשתכר 3000 ש"ח לחודש ומקבל קיצבה נכות מלאה, האם יש בכלל סיכוי שהם ידנו בבקשה, למרות שיש בידי מסמכים תומכים שאני סובל ממחלה נירולוגית קשה וחשוכת מרפא או לחלופין ישאלו מדוע באתה אחרי כל הרבה זמן. תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מחשבונים
31/3/2013
באתר הבטל"א קיימים מחשבונים מומלץ לעשות בהם שימוש.
סבטלנה
שאל/ה:
חולה אונקולוגי ודמי אבטלה והבטחת הכנסה
18/3/2013
שלום ! יש לי מספר שאלות : 1.אימי חולה אונקולוגית ומקבלת קצבת נכות ושירותים מיוחדים ,היא יכולה להיות זכאית לקבל הבטחת הכנסה ו/או דמי אבטלה ? לולא השר"מ היא הייתה זכאית ? 2.האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה ו/או הבטחת הכנסה אם אני לא עובדת תקופה בגלל הטיפול באמא ? במקרה כזה אני פטורה ממבחן תעסוקה ? האם השירותים המיוחדים שהיא מקבלת יכולים להפריע לזכאותי ? 3.האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה רטרו על תקופות אבטלה קודמות ? באתר של ביטוח לאומי יש הסברים סותרים,רשום שאפשר לקבל 12 חודשים לאחור מרגע הגשת התביעה ואז רשום שהגמלה משולמת תוך 12 חודשים מרגע הגשת התביעה . מאיזה חודש ניתנת הגמלה למובטל ? 4.בנוגע לקצבה של הבטחת הכנסה,לא רשום בשום מקום מה תקופת הזכאות ,במידה ויש לי פטור ממבחן תעסוקה ובמידה ואין(מחוסר עבודה ) ? הבנתי שהקצבה משולמת רטרו על החודש הקודם להגשת התביעה ובאבטלה זה חודש אחרי .הבנתי נכון ? 5.ניתו לקבל דמי אבטלה כהשלמה להבטחת הכנסה או את 2 הקצבאות יחד ? 6.מי שהתפטר ללא סיבה מוצדקת ומתייצב בלשכת התעסוקה יוכל לקבל דמי אבטלה רטרו לאחר 90 יום אם לא הוצעה לו עבודה מתאימה ? מי שעזב עבודה מסיבה מוצדקת(כפי שפירטתי) אך לא קיבל עבודה שהוצעה לו, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה ? 7.בנוגע למענק השלמה למובטל לעובדים בשכר נמוך זה תקף רק לגבי עובדים שהופנו לעבודה דרך שירות התעסוקה או גם מי שעובד בעבודה שמצא עצמאית (משרה חלקית) יכול להיות זכאי ? ניתן לקבל רטרו ? אני מצטערת מראש על ריבוי השאלות.אני פשוט מבולבלת מאוד ומקווה שתוכלי לעשות לי סדר ולתת לי מענה קונקרטי לשאלותיי. תודה רבה ויום טוב
עדי עדי
שאל/ה:
טופס לקצבת זקנה ...
18/3/2013
בוקר טוב . אימא שלי בת 62 וקבלה בדואר טופס לתביעת קצבת זקנה . בטופס רשום אישור מעביד אחרון . אימא לא זוכרת מי היה המעביד האחרון מאחר וזה היה לפני הרבה שנים . מה עליה לעשות . מודה לכם .
אסנת
שאל/ה:
אבטלה-קבלת דמי אבטלה כשיש הכנסה
17/3/2013
שלום-שאלה-איש צבא קבע שמקבל פנסיה אחרי 20 שנה, פוטר ממקום עבודה לאחר 20 שנה,איך יחושב לו דמי האבטלה? תודה,אשמח לתשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/3/2013
לאנשי הקבע קיים הסדר עם הבטל"א בנושא תשלום דמי אבטלה.
מאיר
שאל/ה:
קצבת עידוד- האם היא מופסקת אחרי 3 שנים?
17/3/2013
לא ממש הבנתי את ההבדל בין קצבת עידוד לבין קצבת נכות רגילה. האם קצבת עידוד מפסיקה להיות משולמת לאחר 36 חודשים, אם אני ממשיך לעבוד? ביטוח לאומי לא כתבו שום דבר לגבי הנושא בעלונים שלהם. כל מה שניתן להבין מהכתוב, זה שזכאות מחודשת לקצבת נכות רגילה, באם הפסקתי לעבוד אחרי 3 שנים- תיבדק שוב על ידי וועדה. לא מובהר שם האם הסכום של קצבת העידוד ממשיך להיות משולם באופן אוטומטי גם אם אני ממשיך לעבוד מעבר לשלוש השנים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון- קצבת עידוד
17/3/2013
על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד.
אנה
שאל/ה:
תוקף ואורך חופשת לידה
16/3/2013
שלום, לפי מה שקראתי באינטרנט לגבי חוק נשים עובדות לעניין אורך חופשת לידה, נאמר כי אישה שעבדה 12 חודשים אצל מעסיק או במקום עבודה, זכאית ל26 שבועות חופשת לידה.
רציתי לדעת למה התכוונו כשקבעו בחוק "מקום עבודה", הדגש דווקא על מקום עבודה ולא על מעסיק. שאלתי נובעת מכך שאני עובדת במקום עבודה(חברה פריטת גדולה מאד) שנה וחודשיים, מתוכם 8 חודשים דרך המעסיק הנוכחי(קיבלתי קביעות) ואילו 6 חודשים הראשונים שעבדתי במקום זה, עבדתי דרך מעסיק אחר(חברת גולגולות=קבלן). פניתי למשאבי אנוש ונאמר לי שאני זכאית רק ל 14 שבועות ולא ל-26 וזאת כוון שבחברה סופרים רק את התקופה שעבדתי דרך החברה עצמה(קביעות).
להבנתי בחוק נכתב בכוונה "מעסיק או מקום עבודה" כדי להגדיר שלא חובה לעבוד דרך אותו מעסיק במקום עבודה. האם אני צודקת ולמעשה כתוצאה מכך מגיעים לי 26 שבועות חופשת לידה? תודה מראש על התשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי. באתר הבטל"א קיים מחשבון זכאות.
דנה
שאל/ה:
דמי אבטלה ועבודה
14/3/2013
האם ביטוח לאומי ישלם לי כל הסכום של 2600 או שבגלל שהתחלתי לעבוד הם יפחיתו חלק מהסכום של 2600 ואם כן כמה יפחיתו ומהו הסכום הסופי שאני אקבל מביטוח לאומי+עבודה?מה החישוב?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/3/2013
הפורום אינו מבצע חישובים ולפיכך מומלץ כי תפני לבטל"א ו/או תסתייעי ביעוץ אישי.