וועדה ראשונה של הב"ל קבעה 86% אי כושר, 60% צמיתה. עבדתי 8 שנים מחסנאי. בפברואר 2012 הפסקתי לעבוד ע"פ החלטת רופאים. עד אוקטובר 2012 קבלתי תשלום עבור ימי מחלה. היו חודשים שהכנסותיי היו מ-3600 ש"ח עד 8500 ש"ח ברוטו. באוקטובר נגמרו ימי המחלה ונשארתי עם הכנסה של כ-2000 ש"ח ממיטבית,(לא שילמו חודש בחודש). נאלצתי בכוח לשוב ולעבוד 5 שעות ביום כקופאי. לחודש אחד, 2.400ש"ח לחודש. שכנעתי את הרופא התעסוקתי להשיב אותי לעבודתי כמחסנאי. ניסיון של מס שבועות לא עלה יפה ובתאריך: 05/02/13 הופסקה עבודתי כליל. מקום עבודתי לא עשה מאום כדי לתת לי תפקיד בהתאם למצבי הרפואי. גם לפטר אותי הם לא העלו כהצעה. עמדתי חסר אונים, עד שבתאריך:4/4/13 חתמתי מרצוני על פיטורין בהסכמה. פניתי לביטוח הלאומי ושאלתי מדוע לא מגיע לי קצבת נכות. הם טענו שקבלתי משכורת ולכן לא מגיע לי. פניתי אליהם שוב ושוב והצגתי את הנתונים שכתבתי כאן וכלום. אני מבקש לשאול. האם לא מגיע לי גמלת נכות. האם לא מגיע לי תשלום רטרואקטיבי מיום קבלת דרגת הנכות. מה לעשות? אנא עזרתכם. בנוסף אבקש מכם לכוון אותי להגיש תביעות נגד הב"ל על כל תיק בנפרד. הבנתי שאוכל לתבוע אותם נמשל על הצינתורים שעברתי בשנת 2010/11. או לתבוע על פגיעה נפשית, חרדתית בעקבות התנהלות מקום עבודתי, אני מטופל אצל פסיכיאטרית. לצבוע על מצבי האורטופדי, בעיות צוואר. כתף קפואה, פריצת דיסק, בעיות בברכיים, ועוד. לתבוע על האסטמה שהחריפה במקום עבודתי. על הסוכרת שהייתה מאוזנת טרם עבודתי בחברה. על מחלת הלב שנגרמה לי בעקבות אירועים שהתרחשו במקום עבודתי ושהשפיעו עלי בצורה כואבת בעקבותיה הייתה לי תעוקת לב. אנא כוונו אותי בבקשה.
אדי שלום, לפי דעתי אתה צריך פגישת ייעוץ עם עו"ד מומחה לביטוח לאומי שמבין בתחום, קצרה הדרך להסברים דרך המחשב במקרה שלך, בכל מקרה אתה צריך להמתין שלושה חודשים עם השתכרות של מתחת ל45% מהשכר הממוצע במשק ורק אז תוכל לקבל קצבת נכות כללית.
בברכה,
רונן גביש, עו"ד
מתמחה במימוש זכויות רפואיות וזכויות במסגרת יחסי עבודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר