פוטרתי מעבודתי אחרי הרבה שנים. הפסקת העבודה היתה ב-21.3.13 . תחילה הבנתי כי עלי להתייצב בלשכה רק אחרי קבלת תלוש השכר האחרון ולכן המתנתי לתחילת אפריל. היום נאמר לי כי היה עלי להתייצב מיד לאחר הפסקת העבודה. אני אלך ללשכה בתחילת אפריל וזה אומר שהפסדתי את תשלום דמי האבטלה על הימים במרץ או שאפשר לקבל רטרואקטיבי? יש מה לעשות בעניין? שאלה נוספת היא האם מקבלים את תשלום האבטלה כבר מהיום הראשון או שלא מקבלים על השבועיים הראשונים בכלל?
עליך לפנות ללשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, ולהתייצב בלשכה במועדים קבועים כפי שייקבעו על ידה. לשכות שירות התעסוקה מעבירות לביטוח הלאומי מדי חודש את הנתונים על מספר ימי האבטלה שנרשמו, ועל סמך נתונים אלה משלם לך הביטוח הלאומי את דמי האבטלה.
בבירורים הנוגעים למציאת עבודה ולהתייצבות בלשכה, עליך לפנות לשירות התעסוקה; בבירורים הנוגעים לתשלום דמי האבטלה, עליך לפנות לביטוח הלאומי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
תודה על התשובה אבל כל מה שאמרת כבר הבנתי. השאלה שלי אם הימים הראשוניים לאבטלה לא ישולמו לי כיוון שעוד לא התייצבתי בלשכה? או שאפשר לקבל רטרו? ומה אם הייתי ממש חולה שלא הצלחתי להתייצב? האם יש מה לעשות בעניין או שהלך שבוע אבטלה ללא תשלום?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר