שלום רב, רציתי לשאול שאלה לגבי דמי אבטלה ועבודה זמנית. עבדתי כשנתיים, פוטרתי וחתמתי אבטלה מתחילת נובמבר 2012. (תום שנת הזכאות לאבטלה: 30 לאוקטובר 2013.) בינתיים לאחר שחתמתי אבטלה במשך שלושה חודשים הוצעה לי משרה זמנית לחצי שנה כעובדת קבלן בחברת הייטק. לקחתי את המשרה והודעתי ללשכת תעסוקה בדבר המשרה הזמנית והפסקתי התייצבות. כעת לאחר חודשיים במשרה הזמנית אינני מרוצה, המשרה אינה כפי שהוגדרה לי ואני מעוניינת להתפטר. שאלתי היא: האם אוכל לשוב כעת ולהתייצב בלשכה ולקבל את שארית דמי האבטלה שמגיעים לי (מגיעים לי עוד כשלושה חודשים) למרות שהתפטרתי מרצוני ולא פוטרתי? תודה.
כעקרון עצם הקבלה לעבודה מפסיקה את תשלום דמי האבטלה, על מנת לשוב ולקבל את יתרת הימים עליך להציג עבודה של שנים עשר חודשים רצופים + מכתב פיטורים, ולכן התשובה לצערי היא שלילית.
בכבוד רב ,
רונן גביש, ע"ד
מתמחה במימוש זכויות רפואיות וזכויות במסגרת יחסי עבודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
תודה לך עו"ד רונן גביש על התייחסותך.
כשהתלבטתי באם לקחת משרה זמנית או לא, פניתי לביטוח לאומי ונאמר לי שקיימת "שנת זכאות" לדמי אבטלה, שנת הזכאות שלי מסתיימת כאמור באוקטובר 2013. הם בפירוש אמרו לי שאם אקח משרה זמנית ואפוטר ממנה במסגרת שנה זו, אוכל לשוב לקבל את זכויותי, (אחרת בכלל לא הייתי לוקחת משרה המוגדרת זמנית). שאלתי הייתה אחרת, האם זה משנה פיטורין או התפטרות במסגרת השנה הזו כדי לקבל את הזכויות. אתה אומר שאין כבר זכויות בכלל.... ? מדוע ביטוח לאומי אמרו לי שכן?... תודה.
לחידוד התשובה אוסיף כי מאחר והתפטרת ולא פוטרת הרי שאינך זכאית להמשך קבלת דמי האבטלה
בברכה,
עו"ד רונן גביש
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 053-7105243
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר