פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניקול
שאל/ה:
תשלום דמי לידה מביטוח לאומי
10/4/2013
שלום, אני יודעת שדמי לידה משולמים על ממוצע שלושה חודשים אחרונים ללידה. מה עם ארבעה חודשים לפני הלידה קיבלתי בונוס של משכורת האם הוא יכול להיחשב באיזשהי צורה? בחלקו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חידוד תשובה
10/4/2013
כמובן שביטוח לאומי הולך על פי 3 חודשים עליך לבקש באופן מיוחד התחשבות גם בחודש הרביעי שבו נתקבל הבונוס
ענת
שאל/ה:
דמי אבטלה בתקופת ההודעה המוקדמת
10/4/2013
פטרו אותי לאחר 4.5 שנים רצופות של עבודה.
נתנו לי הודעה מוקדמת של חודש וחצי - מתוכם ביקשו שאעבוד בפועל רק שבוע אחד. הבטיחו לשלם לי על הודעה מוקדמת. + דמי חופשה צבורים + דמי הבראה ועוד.
השאלות הם:
ממתי מתחילה זכאותי לדמי אבטלה?
האם מותר לי לעבוד בעבודה אחרת בתקופת ההודעה המוקדמת?
אם התאריכים יעזרו בתשובה: הודיעו לי על פיטורים ב 7/04 . מכתב פטורים אקבל ב-11/04 . והבטיחו לי לשלם על הודעה מוקדמת עד ל סוף מאי.
לתשובה מפורטת אודה.
בברכה.
ענת
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לענת
10/4/2013
הזכאות לדמי אבטלה מתחילה לאחר ההודעה המוקדמת, עבודה במקום אחר יכול שתחשב מבחינת לשכת התעסוקה והביטוח לאומי כמקום עבודה חדש ואז לא תהי זכאית לקבלת דמי אבטלה
יאיר
שאל/ה:
סיעודי=נכה 100%
9/4/2013
שלום.
האם אדם שמוכר כאדם סיעודי הוא גם נכה 100% ומגיע לו פטור ממס הכנסה ממשכורת / פנסיה ?
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ליאיר
10/4/2013
יאיר שלום, אדם שמוכר כאגם סיעודי אינו מוכר באופן אוטומטי כנכה 100% כל מקרה לגופו גם במס הכנסה ובפנסיה בשני המקרים דרך כלל יש גם וועדות רפואיות
סימה
שאל/ה:
תביעה נגד ביטוח לאומי
9/4/2013
אבא שלי הגיש תביעת נכות לביטוח לאומי,אך קיבל נכות באחוז של 35 % ,ועכשיו הוא רוצה לפתוח תביעה נגד ביטוח לאומי',אבא מרותק למיטה ולא יכול לקום אפילו אבא במצב כלכלי קשה ופנה לסניגוריה הציבורית,פגד עו"ד מטעמם ואמרו לאבא שהוא זה שיפתח את התביעה בבית דין לעבודה ולאחר כך למסור להם את מס' התיק .וכאילו הם ימשיכו וייצגו אותה.אנחנו לא מבינים האם זה הנוהל??ולא הסבירו לנו דבר שאלותיי הן 1. מי יפתח התיק ? 2. האם יש תשלום אגרה לתביעה? 3. האם ניתן לשלוח את התביעה בדואר כי אין ביכולתו לנסוע לבית דין בתל אביב ??
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לסימה
10/4/2013
1. מי שיפתח את התיק זה אתם.
2. אין תשלום אגרה.
3. ניתן לשלוח בדואר רשום עם בקשה לפתיחת תיק ובקשה לקבלת עותק מכתב התביעה + מספר ההליך
טל
שאל/ה:
סבתי סובלת מכאבי גב. היום כבר בפנסיה.
8/4/2013
שלום רב,סבתי עבדה במשך שלושים שנה בעבודה פיזית קשה שכללה הרמת משאות כבדים. עוד במהלך עבודתה היא סבלה מכאבי גב קשים, היום בערך 15 שנה מאז שהיא יצאה לפנסיה וכל אותה תקופה לא חשבנו לתבוע את ביטוח לאומי. האם יש משהו שאפשר לעשות היום, או שכבר מאוחר מידי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לטל
10/4/2013
טל שלום, באם סבתך עברה את גיל 62 ובנוסף בשל פרק הזמן הארוך שעבר לא ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי
שי
שאל/ה:
עובד חודשי זכאות לדמי אבטלה
8/4/2013
אני עובד חודשי , שהימים המשולמים אינם קבועים ונעים בין 20 ימים ל - 23 ימים. אני עובד רצוף 13 חודשים , הימים בנטו שקיבלתי עליהם משכרות הם 240 . השאלה היא מהם ימי ההכשרה מבחינת ביטוח לאומי , האם זה שעבדתי 240 יום נחשבים ל - 240 ימי הכשרה , או שזה מחושב אחרת ?
elad
שאל/ה:
פטור ממס קניית רכב חדש
8/4/2013
אבי קיבל 40% נכות עם סעיף מוגבלות בניידות א7א. האם הוא זכאי להחליף/לקנות רכב עם פטור מלא ממס?
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאלעד
10/4/2013
צריך להכיש תביעה להטבה על פי הסכם הניידות ואז תתברר הזכאות
שי
שאל/ה:
מעבר לגיל 45 באמצע תקופת קבלת דמי האבטלה.
8/4/2013
התחלתי לקבל דמי אבטלה כ-3 חודשים לפני גיל 45, מה שמאפשר לי 138 ימי אבטלה. מן הסתם לא אנצל את כולם ומגיל 45 מגיעים לי 175 ימים. האם יושלמו לי הימים לאחר גיל 45 ל-175 ימי אבטלה או שבגלל שהתחלתי כשהייתי זכאי ל-138 אז אקבל רק 138 ימים למרות שכבר אעבור את הגיל עד אז? תודה.
tאתי
שאל/ה:
קצבת זקנה שהופחתה
8/4/2013
אני מקבלת קצבת זקנה. אני בת 66 ולפני 4 שנים התגרשתי, אך לא לזמן רב, אחרי חודשיים חזרנו לחיות יחד וערכנו הסכם ממון בכדי לא לעבור שוב את כל הבירוקרטיה והרבנות. כתוצאה מזה הופחתה קצבת הזקנה. האם אפשר לתבוע שוב את מלוא הקצבה המגיעה לי כתוצאה מזה שאנו חיים יחד? אציין שבעלי עוד לא הגיע לגיל הזקנה ומקבל פנסיה מעבודתו.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
8/4/2013
קצבת זיקנה תלוייה במשתנים רבים. עליך לבדוק זכאות בבטל"א.
תמר כהן
שאל/ה:
אבטלה לאחר חופשת לידה
7/4/2013
סייצתי את החופשת לידה לפני7 חודשים, האם יש לי אפשרות עדיין לחתום אבטלה? ( אני עובדת במקום עבודה נוסף אז ימי אכשרה לא חסר לי) ובעבודה הראשונה לא חזרתי לעבוד לאחר היחוםשה, האם אני עדיין זכאית לאבטלה? ואם ען לפי איזה חודשים יחשבו? ( כי אם מסתכלים 6 אחורה כבר לא עבדתי בזה, עבדתי בעבודה שנייה אבל לא עליה אני אוצה לחתום)
נחום
שאל/ה:
דמי אבטלה
7/4/2013
אני בן 65 ועובר לגור בעיר אחרת. המרחק הינו יותר מ-60 ק"מ. האם אהיה זכאי לדמי אבטלה במקרה ולא אקבל מכתב פיטורים ממקום עבודתי. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
8/4/2013
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל. יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
באתר הבטל"א קיים מחשבון זכאות לדמי אבטלה.
הנסיבות שציינת יאלצו לעמוד בלשון החוק ותקנות הבטל"א לצורך הכרה בזכאות.
אורטל
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר התפטרות לצורך טיפול בבני
7/4/2013
שלום רב! ילדתי ב-19/9/12 והתפטרתי ממקום עבודתי ב-6/1/13 בכדי לטפל בבני התינוק, סמוך למועד ההתפטרות התקשרתי לביטוח לאומי לבירור על אבטלה ונאמר לי שיש להמתין 90 יום,היום שוטטתי קצת באינטרנט וראיתי שאולי הייתי צריכה לגשת מיד עם ההתפטרות ולא להמתין 90 יום?זה נכון? האם עכשיו תישלל ממני הזכות לאבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
8/4/2013
בנסיבות מסויימות הבטל"א מקל בנושא תקופת המתנה של 90 יום.
אנו מדגישים שוב כי יש לפנות מיד עם ההתפטרות או הפיטורין ללשכת התעסוקה.
שלי
שאל/ה:
קשיים בהלוואה עומדת שצריך לשלם במיידי
7/4/2013
האם ישנה דרך להקל על תשלום שנשאר מהלוואה עומדת וצריך לשלם אותו כעת האם ניתן לחלק בתשלומים או לחילופין ועדה בביטוח לאומי שדנה בנדון ומקלה על התשלום ? (זוהי הלוואה עומדת שאבי לקח לפי זכויות ולפני שנה נפטר - כעת צריך לשלם את מה שנותר ) מה עושים אם יש קשיים לשלם ???
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשוה לשלי
7/4/2013
יש להגיש בקשה לביטול חובות ולתאר את המצב הקיים בתקווה שזה יעזור
דניאלי
שאל/ה:
קצבת נכות שתהפוך לקצבת זקנה
7/4/2013
מכובדי מזה שנים אני מקבל קצבת נכות ולאחרונה הגיע לי מכתב שכעת הגיע הזמן לקצבת זקנה. האם יורידו מסכום הקצבה.? דעתך חשובה לי מאד.תבורך
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לדניאלי
7/4/2013
ברגע שמתקבלת קצבת הזקנה מתבטלת קצבת הנכות למעט תוספת שאתה יכול לקבל באם אין לך הכנסה ו/או הכנסתך נמוכה. יש לפנות למוסד לשם ביצוע החישוב.