פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
לפני 3 שנים פוטרתי ממקום העבודה , וחתמתי אבטלה. לא ניצלתי את כל הימים שמגיעים לי, כיוון שמצאתי עבודה די מהר. החודש התפטרתי ממקום בעבודה עקב שינוי ארגוני והתנכלות מצד איד מחברי ההנהלה, ורציתי לדעת האם מגיעה לי היתרה או האם בכלל מגיעים לי דמי אבטלה?
אני נשואה פלוס שתיים, ובעלי מביא משכורת ממוצעתחוצ או יותר.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/7/2013
מומלץ להתייצב בלשכת העבודה מוקדם ככל הניתן ולקבל הנחיות בהתאם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בני
שאל/ה:
רופא בועדה רפואית חייב להזדהות?
25/7/2013
רופא בועדה רפואית חייב להזדהות? אשמח לקבל קישור לאתר ממשלתי שבו רשום שעל הרופא חובה להציג תעודה + מספר רישיון.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
רופא בועדה
29/7/2013
בהתאם לנהלי הבטל"א הרופא אמור להזדהות בשמו ובתחום המומחיות שלו בפני הנבדק. מומלץ לצפות בסרטון באתר בטל"א בנושא הועדה הרפואית.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שירלי
שאל/ה:
התייעצות דחופה דמי תאונה
24/7/2013
שלום אני שכיר בעל שליטה ואני תובע דמי תאונה מהמלל לאחר שעברתי תאונה ונדרשתי לימי מחלה ממושכים. הם שואלים אם פיקחתי או ניהלתי בעסק בתקופת אי הכושר שלי. בפועל היה שבוע שהגעתי לעסק על מנת להשגיח על העובדים אך לא יצאתי לפגישות ולא נעשתה עבודתי השוטפת בכלל. האם העובדה שהגעתי לעסק בזמן ימי המחלה שלי על מנת לפקח ולנהל עלולה לפגוע בזכאותו לדמי תאונה מהמלל?
חני
שאל/ה:
תשלום דמי מס הכנסה
22/7/2013
אני עובדת בשתי מקומות עבודה במתכונת של 50% משרה בכל מקום עד כמה אני יכולה להשתכר על מנת שלא ירד לי מס הכנסה עי תיאום מס כשיש לי ילדה אחת מתחת לגיל 18
חנה לוי
שאל/ה:
בירור כמה צריך לשלם לביטוח לאומי כשעובדים בשתי עבודות?
22/7/2013
אני עובדת בשתי מקומות עבודה כשבכל מקום עבודה אני 50% משרה אני מבקשת לדעת האים בשתי מקומות העבודה יש לשלם לביטוח הלאומי את אותו אחוז המופרש מין העובד ?
שירלי
שאל/ה:
דמי תאונה התייעצות דחופה
22/7/2013
שלום אני שכיר בעל שליטה ואני תובע דמי תאונה מהמלל לאחר שעברתי תאונה ונדרשתי לימי מחלה ממושכים. הם שואלים אם פיקחתי או ניהלתי בעסק בתקופת אי הכושר שלי. בפועל היה שבוע שהגעתי לעסק על מנת להשגיח על העובדים אך לא יצאתי לפגישות ולא נעשתה עבודתי השוטפת בכלל. האם העובדה שהגעתי לעסק בזמן ימי המחלה שלי על מנת לפקח ולנהל עלולה לפגוע בזכאותו לדמי תאונה מהמלל?
נטלי
שאל/ה:
אפשרות לדמי אבטלה במקרה של התפטרות עקב בעיה בריאותית
21/7/2013
שלום, הבנתי שאם אני מתפרת מרצוני אני יכולה לקבל דמי אבטלה רק אחרי 90 יום, מאחר והתפטרתי עקב מצב בריאותי לא טוב (פיברומיאלגיה) האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה ברגע הפיטורים?? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התפטרות
25/7/2013
מעמדך וזכאותך נקבעות ע"י לשכת התעסוקה/בטל"א. מומלץ להתייצב בהזדמנות הראשונה ע"מ לא לאבד זכויות.
אדי
שאל/ה:
דחוף ביטוח לאומי, עוד היום.
20/7/2013
נפגעתי מאד מהתנהלות מקום עבודתי עד לכדי כך שאני מטופל בכדורים פסיכיאטריים. בנוסף ועקב המצב נפגע גופי ואינו יכל לתפקד. אני מתהלך ועושה דברים שמלווים בכאבים עזים. ידי אינן יכולות להרים את הטל' ליותר מדקה. אף פוטרתי אחרי 9 שנים ממקום עבודתי לאחר שהב"ל קבע לי 86% נכות כללית ו-65% אי כושר. רופא תעסוקתי קבע שאיני יכל לעבוד יותר לעולם. אני מבקש לתבוע את הב"ל על מצבי הנפשי, איך אגדיר את תביעתי. אנא תשובתכם. תודה.
מירי
שאל/ה:
פיטורין טרם שנה ותשלום דמי אבטלה בביטוח לאומי
17/7/2013
אני עובדת כמעט שנה במקום עבודה מתאריך 2.9.12 , אתמול קבלתי מכת של הפסקת עבודתי ומתן חודש מראש עד 15.8.13 כולל, וזאת ממש בסמוך לשנת עבודה מלאה , האם זה נחשב שנת עבודה ... האם זה יחשב לי כזכות לקבלת אבטלה בביטוח לאומי? מה קורה עם הבראה ...יש לציין כי לא שערתי כי זו כוונתו והוא פיטר אותי בטוענה של צימצומים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/7/2013
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי. זכאות לאבטלה ניתן לבדוק באמצעות המחשבון באתר בטל"א או בפניה ישירות ללשכת התעסוקה.
הודיה
שאל/ה:
מחפשת סיוע עקב מצב כלכלי
17/7/2013
אני פרודה עדין לא בת 20 עד עכשיו היתגוררתי בדירה סחורה שבעלי השכיר לי, ובעוד שבוע החוזה ניגמר ואני אמורה לעזוב, סוחר אחר מגיע בעלי לא מוכן לעזור לי, כרגע לא עובדת אך מחפשת,אין לי מישען! מילבד החובות שנפלו עלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/7/2013
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מלשכת הרווחה ברשות המקומית.
אורי
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי של עצמאי
16/7/2013
שלום רב, אם אני עצמאי (או לחילופין תקופה לא עובד כשכיר) ולכן לא משלם לביטוח לאומי מידי חודש, האם בזיקנה אקבל פחות קיצבה מביטוח לאומי מאדם ששולם לו בכל חודש תשלום לביטוח לאומי? אודה לך אם תסביר לי קצת יותר על התשלום לביטוח לאומי ולמה הוא נועד. תודה, אורי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/7/2013
בנושא מיסים נא פנה לפורום מיסים. הסטאטוס הביטוחי שלך וזכויותך וחובותיך בבטל"א נקבעים ע"י בטל"א.מומלץ כי תפנה אליהם להסדרת מעמדך הביטוחי.
ארת
שאל/ה:
קבלת נכות 100% בזמן האבטלה
14/7/2013
אמי חלתה במחלה קשה בזמן האבטלה, אם יש דרך למנוע ממנה להגיע לחתום בלישכת העבודה וזאת ע"מ שתסיים את ימי האבטלה המגיעים לה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
25/7/2013
בנסיבות הענין יש לפנות ללשכת התעסוקה ולפעול עפ"י הנחיותיה.
ללא
שאל/ה:
מה לכלול בבקשה למחיקת חוב והתרת הזכאות על קנה
14/7/2013
הרקע לשאלה: ביטוח לאומי שלל זכאות להשלמת הכנסה לאשה גרושה שקיבלה קצבת זיקנה+ השלמת הכנסה, בגין הכנסה מעבודה, ואף חייב אותה רטרואקטיבית בהחזר הקצבה שהיא קיבלה בשנת 2012 . שאלתי היא : על מנת לפנות לביטוח לאומי בבקשה לביטול החוב והתרת הזכאות על קנה נוכח מצבה הכלכלי הקשה של האשה והעובדה שחריגתה מההכנסה המותרת אינה גדולה במרבית החודשים, האם לצורך העניין כדאי לציין בבקשה שהאשה מתגוררת עם הבת שלה ומטפלת בה (הבת הינה בגירה חולת נפש, ומקבלת קצבאות מהביטוח הלאומי, אך האמא אינה משתמשת בקצבאות של הבת)? או שכדאי לא להזכיר את עניין הבת, מאחר והביטוח הלאומי יתייחס לשתיהן כאל יחידה כלכלית אחת? מה כדאי לציין בבקשה, על מנת לגרום לביטול החוב והתרת הזכאות על קנה? תודה על העזרה
מילה
שאל/ה:
מעבר לחו"ל וחוב לביטוח לאומי
14/7/2013
שלום, בן זוגי עזב את הארץ וחי בחו"ל במשך 7 שנים. הוא לא הגיע לארץ למעט ביקור קצר של כחודשיים-שלושה. כשחזר לפני כשנתיים, הוא הוגדר כתושב חוזר ואז גילה שיש לו חוב אימתני בביטוח לאומי, הכולל תיק הוצאה לפועל ועיקולים. הוא ניסה להגיע להסדרים על מנת לסגור את החוב אלא שהסכום כל כך גדול שלא מאפשר לו לנהל את חייו באופן תקין. האם מישהו שחי בחו"ל למשך תקופה כה ארוכה מחוייב לשלם ביטוח לאומי? אודה לעצתכם,
עופר
שאל/ה:
מקסימום דמי פגיעה בשנת 1998
14/7/2013
שלום אני מבקש לדעת מהו הסכום המקסימלי ליום פגיעה בשנת 1998 חודש אפריל. אולי יש אפשרות להציג טבלת המקסימום של כל השנים (דמי פגיעה משנת 1998 תודה עופר