פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
נפגעתי בעבודה בחודש 9/12 בחודש 12/12 הגשתי לביטוח לאומית ביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה . מאז אין כל תשובה מהביטוח לאומי למרות ששלחתי להם יותר ממכתב שיתנו החלטה או שיתנו הסבר על האיחור אך לא התיחסו לפניות שלי . כל הזמן אני עוקב גם בטלפון של הביטוח הלאומי ותמיד התשובה שלהם כי העניין בטיפול . השאלה היא האם אני יכול לפנות לביד דין לעבודה בתביעה שתחייב את הביטוח הלומי במתן החלטה בתביעתי . ותודה לכם מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פגיעה בעבודה
22/5/2013
בנסיבות הענין מומלץ כי תתייצב בסניף הבטל"א ובדיקה של סטאטוס הטיפול.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אדם
שאל/ה:
דמי אבטלה רטרואקטיבית
14/5/2013
שלום רב, התפטרתי מעבודה בנובמבר 12, ולא עבדתי במשך חצי שנה, לא חתמתי בלשכה לאחר שלושה חודשים. האם בכל זאת מגיע לי דמי אבטלה רטרואקטיבית על שלושת החודשים שהייתי אמור להחתים בהם?
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
22/5/2013
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה.
הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו לדמי האבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מרים
שאל/ה:
קצבת זקנה עם תוספת מחלה
14/5/2013
שלום.אני בת 62 ויוצאת לפנסיה.יש לי סכרת בעיניים ואני מטופלת באינסולין קבוע.רציתי לדעת האם בעת חישוב קצבת זקנה המינימלי שמגיע לכל אחת,יש תוספת שמגיעה אוטומטית למי שחולה בסכרת.ומזכה בכל ההנחות המלאות שמגיע לפנסיונרים.(הכוונה לא הנחות מופחתות שנותנים)חשוב לי לציין שלא קיבלתי נכות בגין מחלת סכרת,מאחר ולא הגשתי אף פעם בקשה לביטוח לאומי.אני נשואה.ובעי עדיין לא הגיע לגיל פרישה.הוא בן 65.אשמח לתשובתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
איחולי בריאות והצלחה בנסיבות הענין ומחוסר פרטים מומלץ כי תפני לסניף הבטל"א לבדיקה ומיצוי כל זכויותיך.
כרם
שאל/ה:
תביעת הבטחת הכנסה
14/5/2013
שלום וברכה הגשתי תביעה להבטחת הכנסה בביטוח לאומי מכיוון שנפרדתי מבעלי, ואני לא עובדת דרשו ממני להביא מסמך שמאשר ברבנות פתיחת תיק לתביעת מזונות.רציתי לדעת האם ביטוח לאומי מעקל את המשכורת של הפרוד ממני? אני מאמינה שנגיע להסדר מתישהו אבל רציתי לדעת האם מזונות שישולמו לי הם מהמשכורת או מביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
הפורום אינו מגיב על פניה שהיא בבחינת ביצה שטרם נולדה. בנסיבות שציינת את נמצאת בתהליך מול הבטל"א ויש לקיים את הנחיות בטל"א.
נתי
שאל/ה:
מימון תרופות בגין תאונה
13/5/2013
שלום. עברתי אוטם שהוכר כתאונת עבודה ונקבע לי נכות בגין אותה תאונה . כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי תרופות שכוללות בין היתר תרופות להורדת שומנים בדם . בהתחלה קופת חולים כיסתה את כל התרופות והיום היא מסרבת לכסות את העלות של התרופות בטענה שהתרופות להורדת שומנים הן למניעה בלבד ולא קשורות לתאונה . מה לדעתך עלי לעשות? תודה
שחר
שאל/ה:
הסכם עם חברה "לזכויות רפואיות"
12/5/2013
שלום רב, נעזרתי באחת החברות ל"מימוש זכויות רפואיות" בקשר לקבלת קצבת נכות נחתם הסכם על 20% מהקצבה לאחר שבוועדה הראשונה קיבלתי 50 % רפואי ו65% אי כושר הם כתבו עבורי ערעור שלא צלח... התחלתי לאחרונה לקבל עבור בת זוגי תוספת תלויים ועכשיו "החברה מבקשת" תוספת גם עבורה ...? האם מותר חוקי קשור? בהסכם לא מוזכר תשלום כזה הם אומרים שאני חייב מה עושים? תודה....
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
הפורום אינו עוסק ביעוץ בנושא עליו פנית. מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
עופר47
שאל/ה:
חוב למל"ל עבור ניידות
12/5/2013
בחודש דצמבר 09 ניקבעו לבני שהיה אז בן 3.5 75 אחוז ניידות אחרי תקופה ממושכת של טיפולים קשים בסרטן אלים. באותה עת הומלץ לנו ע"י פקידי המל"ל לרכוש רכב חדש עם הלואה עומדת בס"כ כ 15000 ש"ח,ואכן לקחתי הלואה ממשפחה וחברים ורכשתי רכב חדש.המשכתי לקבל ב 3 שנים אחר כך קצבת ניידות מלאה עבור הילד. לפתע פתאום כרעם ביום בהיר מתקשרים מהמל"ל ומודיעים לי על חוב של 41000 (!!)ש"ח, הם מסבירים לי שטעו ושילמו לו כל השנים קצבת ניידות כפולה(??) מה שהבנתי ששלמו לי קצבת חסר רכב בעוד שהוא למעשה היה זכאי לקיצבה קטנה יותר כי הוא בעל רכב שנירכש בהלואה עומדת. שאלותי הן: 1)המל"ל טעה והטעה אותי בהמלצתו בפני על רכישת רכב חדש,לא עידכן אותי בכך שזה כרוך בהפחתה משמעותית של קיצבה,האם לפיכך אני עדיין צריך לשאת בעול של החוב הענק שנוצר? 2)איזה מין הטבה זו לאב לילד עם נכויות שנותנים לו הטבה בת סה"כ 15 אלף ש"ח הלואה עומדת כאשר בפועל אחרי קיצוץ הקצבה יוצא לך 41/2 אלף הפחתה בגמלה (בחישוב של 3 שנים)?? זה פשוט אבסורד!!!!(בחישוב של שנה הפחתה בת כ 12/13 אלף ש"ח!!!!!) היה עדיף לי בהרבה להשאר עם הרכב הקודם למרות שהיה פחות נוח,שאגב גם אותו מכרתי הרבה פחות משוויו עקב העמדה בזמנים של המל"ל (6 חד') לקניית רכב חדש. 3)מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות,מצבי הכלכלי קשה מאד כי אינני עובד,ובמקביל מממן טיפולים מאד יקרים לבן,אנחנו מתפרנסים מהבטחת הכנסה, וקיצבה סיעודית פרטית של הילד שגם עומדת להסתיים בקרוב. תודה מראש!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
בנסיבות הענין מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי. קיימים מס' גופים העוסקים ביצוג ללא תמורה שניתן לאתרם אינטרנט או בלשכת הרווחה בישוב.
חיים
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה בתקופת "חלף הודעה מראש"
12/5/2013
שלום, פוטרתי מעבודתי בתאריך 30.4 (לאחר כמעט 3 שנות עבודה). כיוון שמדובר בסגירת מחלקה, היה מדובר בפיטוריים מיידים, ובמכתב הפיטורים נרשם כי סיום יחסי עובד-מעביד הינם בתאריך 30.4. על פי החוזה מגיעים לי 30 ימים של הודעה מראש, ועל כן במשכורת אפריל קיבלתי "חלף הודעה מראש", הכולל את השכר המלא של חודש מאי. הודעה על "חלף הודעה מראש" זה נכתבה גם במכתב הפיטורים. מצאתי עבודה חדשה ואתחיל לעבוד בה בתאריך 20.5. האם אני זכאי לדמי אבטלה עבור 20 ימים אלו של חודש מאי? או שאיני זכאי להם כיוון ששולם לי חלף הודעה מראש? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
22/5/2013
יש להתייצב מיד עם הפיטורין בלשכת התעסוקה. ימי אבטלה תלויי החלטת לשכת התעסוקה ונתוניך האישיים.
אני אני
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לעצמאי שסגר את העסק.
11/5/2013
האם יש דבר כזה?, אם כן, כיצד ניתן לעשות זאת?, באתר הביטוח הלאומי זה לא כל כך ברור.
שלומי
הגיב/ה:
אין דבר כזה
12/5/2013
אבטלה לשכירים בלבד
רותם
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה 14 שבועות או לפני הלידה
11/5/2013
שלום,
אם הפסקתי לעבוד באמצע חודש יולי, כאשר תאריך הלידה המשוער הוא סוף דצמבר, ועבדתי במקום העבודה הזה כ- 26 חודשים (כולל יולי), אני עדיין זכאית לדמי לידה? מכיוון שאוגוסט-דצמבר הם 5 חודשים, ומתוך 22 החודשים האחרונים אני עדיין מגיעה ל- 17 חודשי עבודה. באתר "ביטוח לאומי" מופיע ההסבר הבא: "הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות." מה זה אומר? האם זה משפיע על הזכאות שלי??
אני
שאל/ה:
ביטוח נכות לעובד עצמאי
10/5/2013
שלום אני סובל ממחלות עצבים ונפשים קרוניות מ 17 שנים אני כעובד עצמאי עובד בכוח של חצי בן אדם. אבל מרביח. סוגר מתי שאני צריך. ישן בזמן שאני צריך... האמת שאני נכה 50 %. ומטופל בזמן שעבר ועוד היום. ללא תלונות לביטוח לאומי. עכשיו. אני כריתי את החוק. מה הבנתי שביטוח נכות = מועד לחולשת כסף יותר מחולשת גוף ונפש. ואני לא מסתקל על כסף כמו שאני מסתקל על הכרה בחוסר אונים. האם זה אפשרי. תודה.
ענבר
שאל/ה:
חשבון בנק של קרוב משפחה לצורך מניעת עיקול
9/5/2013
שלום רב,
אני אמורה ללדת בקרוב, וממה שהבנתי בתשובות בפורום רוב כספי הלידה יהיו ניתנים לעיקול מלבד הגנת השכר. שזה בערך 50% כי יש לי כבר שני ילדים. יש לי חשבון בנק מעוקל בלאומי וגם את החשבון של בנק הדואר הוצאה לפועל עיקלה לי.
אני המפרנסת היחידה בבית, כך שדבר כזה פשוט ימוטט אותנו כלכלית ממצב שבו גם ככה קשה לנו להתקיים.
האם אני יכולה לרשום בטפסים של ביטוח לאומי חשבון בנק של קרוב משפחה כמו אח שלי כדי שהכסף יוכל להגיע אליו או שחשבון הבנק חייב להיות על שמי?
ואם איני יכולה, האם אתה מכירים דרך נוספת שבה אוכל להיעזר על מנת לשחרר את דמי הלידה?
נירה
שאל/ה:
אחוז קיצבה לאלמן
9/5/2013
אלמן שאישתו קיבלה קיצבת פרישה. לאחר שאישתו נפטרה איזה אחוז מקיצבתה יקבל בעלה האלמן?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
,תגובה
22/5/2013
בנסיבות הענין מומלץ לבדוק מול בטל"א לאור נתונים אישיים.
אלעד
שאל/ה:
שאלה לגבי דמי אבטלה
9/5/2013
שלום, עבדתי עד לתחילת השבוע ב 2 עבודות ומקבל 2 תלושי משכורת-עיקרית ומשנית. בעבודתי העיקרית סכום שכר החייב בביטוח הלאומי הוא-16,843 בעבודתי המשנית סכום השכר החייב ביטוח לאומי הוא-11,385 פוטרתי מעבודתי העיקרית ואני ממשיך לעבוד בעבודתי המשנית. שאלתי היא: האם עקב ההרעה בתנאיי האם אני זכאי לדמי אבטלה כלשהם?
ירון
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי לעובד חברה זרה
9/5/2013
שלום,
אני שכיר בחברה בינלאומית זרה (הונגקונג), מקבל משכורות לחשבון הבנק, ומשלם מס חודשי לפי גובה המשכורת השנתית.
לגבי ביטוח לאומי+מס בריאות - המעסיק הוא חברה זרה ולא משלם ביטוח לאומי בישראל.
האם אני מחויב לשלם מעבר למינימום? (והאם זה מינימום של 162 שח כמו אלה שאינם עובדים?)
אשמח לתשובה מקצועית תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
עליך לבדוק את הסטאטוס הביטוחי שלך וחבות בתשלום דמי בטל"א ובריאות מול בטל"א.