פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, אני מצטרף לשאלה של אורי, מצבי הוא דיי זהה. אני פוטרתי והתחלתי לחתום דמי אבטלה, לאחר כחודשיים פתחתי עסק (חברה בע"מ עם 2 שותפים) שעדין לא רווחי (ישנה הכנסה שקטנה מסה"כ ההוצעות). לאור התשובה הקודמת אני מבין שאני זכאי לדמי אבטלה ואף לאבטחת הכנסה בעתיד הקרוב (במשך זמן הזכאות לאבטלה) במידה והכנסותיי יהיו נמוכות. מבחינת החוק, מה עלי לעשות כעת שנפתח העסק ? לגשת לביטוח לאומי ולעדכן בשינוי הסטטוס משכיר מובטל לעצמאי שאינו מרוויח ? האם חלה עליי חובה להגיע כל שבוע ללשכת האבטלה ? תודה מראש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיקי
שאל/ה:
חד הורית סטודנטית וזכאות להבטחת הכנסה
4/8/2013
אני אם חד הורית שלומדת כסטודנטית לתואר שני יום וחצי בשבוע, בשאר הימים אני עובדת ומשתכרת כ-1500 שח זאת מלבד המזונות בסך 1200 שח, אציין כי אני גרה אצל הורי, אך מלבד המגורים לא נעזרת בהם כלכלית. ברצוני לדעת האם אני זכאית להשלמת הכנסה ואם כן כמה אשמח אם תתייחסו לשאלתי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
8/8/2013
תלוייה בקריטריונים שונים ועמידה בתנאים לזכאות. מומלץ כי תבדקי את זכויותך בסניף הבטל"א. באתר הבטל"א קיים מחשבון הבטחת הכנסה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דנה
שאל/ה:
מספר ימי מענק למובטל העובד בשכר נמוך
2/8/2013
שלום,
שנת אבטלה שלי היא 1.10.2012-30.09.2013 התחלתי לקבל אבטלה הכל מחודש 10/2012בתור "מובטל חוזר" (בלוק של 4 שנים בין 01/07/2009-30/06/2013). מספר ימי זכאות כתוצאה מכך היה 111 יום במקום 138( 80%) . ימי אבטלה שקיבלתי לפי חודשים הם: חודש 10/12- 4 ימים לאחר הפחתה של 5 ימים ראשונים חודש 11/12- 26 ימים חודש 12/12 - 14 יום לאחר הפחתה של יום מחלה חודש 1/13 - 27 ימים חודש 2/13 - 18 ימים(הפחתה של5 ימים) חודש 3 - 9 ימים
ב 17/03 התחלתי לעבוד בעבודה חדשה. עד שהתחלתי לעבוד לפי חישוב שעושים ניצלתי 98 ימי אבטלה
הגשתי תביעה למענק למובטל העובד בשכר נמוך עבור חודשים 3-5 ( בסך הכל במצטבר עבדתי בהם 42 יום) והם שלחו לי מכתב שבסך הכל מגיע לי 62 ימים עבור מענק למובטל העובד בשכר נמוך (ב30/06/2013 יצאתי מבלוק של 4 שנים ולכן ימי זכאות שלי חזרו ל-138 ימים).
בבקשה האם אפשר לתת הסבר עם פירוט חישוב איך בביטוח לאומי הגיעו לחישוב שבסך הכל מגיע לי 62 ימים עבור מענק למובטל העובד בשכר נמוך כי לפי מה שאני יודעת מגיע 100 ימים
gri
שאל/ה:
מרחק מותר רכב לניידות
2/8/2013
אושרה לי קצבת ניידות עקב קשיי הליכה מסיבה בריאותית. אין לי רכב. האם אני יכול לרשום את הרכב של בני, הגר בעיר אחרת, גם על שמי ואז להיות זכאי לקצבת ניידות? דהיינו- לא משנה היכן ואצל מי נמצא הרכב ?) בתודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
8/8/2013
בעת הגשת התביעה לניידות וכן בעת קבלת קצבת ניידות ניתנות הנחיות הבטל"א לגבי חסרי רכב.
שואלת
שאל/ה:
ביטוח לאומי מעכב תשלום דמי פגיעה
1/8/2013
שלום, לפני כחצי שנה ביטוח לאומי אישר לי תשלום דמי פגיעה ל-91 יום (בעקבות תאונת עבודה שארעה לי לפני כשנתיים). לצערי טרם קיבלתי את התשלום. בכל פעם שאני פונה לביטוח לאומי אני נענית בתשובה: "זה בטיפול". מה עליי לעשות? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/8/2013
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א במכתב רשום ולקבל את התייחסות המחלקה הנוגעת. במידה והתשובה לא תניח את דעתך מומלץ להסתייע ביעוץ מקצועי.
מיכל
שאל/ה:
דמי אבטלה בחישוב דמי לידה?
31/7/2013
שלום רב אני אמורה ללדת בע"ה בתחילת ספטמבר ואמורה לקבל ב- 10/8 דמי הבראה האם דמי הלידה יהיו גבוהים יותר בגלל שהמשכורת שלי בחודש אוגוסט גבוהה יותר בגלל הדמי הבראה או שמתעלמים מהדמי הבראה ואקבל דמי לידה רגילים לפי המשכורות החודשיות הרגילות ? אודה לתשובתכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
1/8/2013
באתר בטל"א קיים מחשבון. במסגרת הפורום לא ניתן לבצע חישובים ו/או לעדכן בסטאטוס ביטוחי בבטל"א וזכאות. מומלץ לפנות לבטל"א לבדיקת זכאות.
אהרון יהודה
שאל/ה:
עובד העיריה מאובחן pdd
31/7/2013
שלום, שמי אהרון, אני עובד עיריה,יש לי בת שמאובחנת pdd, במשך תקופה עבדתי במשמרות, ולפני מספר חודשים עקב מצבה של הילדה ותפקודה המתדרדר הוצא לי מכתב מפסיכולוגים של בית הספר , לשנות את המשמרות ולעבוד בקרים בלבד. מסמכים לא הועברו לידי המנהל הם עברו להסתדרות , מכיוון שביקשתי שיחה עם המנהל והוא לא קיבל אותי לשיחה והחל לזלזל בי. ואז הסתדר לי כנים המשמרות, ורופא מקצועי הוציא לי מכתב נוסף, בגלל חופשת הילדים שבימי שישי אין לה מסגרת ושעליי להיות נוכח בבית בימי ו׳ , המכתב הועבר בהוראת ראש ועד למשרד מנגנון והתשובה היתה לגבי המכתב שהם התייעצו עם המחלקה המשפטית , ותשובתם היתה שמכתב זה לא חוקי ולא רלוונטי ושבכל מקרה עשו בשבילי מספיק בשביל לשנות לי את המשמרות, האם זאת תשובה שאני אמור לקבל ??? האם מותר להם לתת לי תשובה זאת , למרות שקיבלתי אישור מרופא מקצועי האם יש לי זכות לדרוש את ימי שישי??? האם זה חוקי מדובר רק עד סוף אוגוסט. אודה לך על תשובתך.
אילן
שאל/ה:
עובדת משק בית - ביטוח לאומי
30/7/2013
שלום רב, הבנתי שיש לרשום עובד משק בית בביטוח לאומי תוך שבועיים מיום תחילת עבודתו. שאלתי היא, מה קורה במידה ועובדת משק הבית נפצעת בתוך השבועיים האלה וטרם רשמתי אותה בביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/8/2013
זכאות לקבלת תגמול מבטל"א תלויית סטאטוס ביטוחי ותנאים נוספים. מומלץ כי תבדוק את הסטאטוס הביטוחי מול בטל"א.
יוסי
שאל/ה:
דמי אבטלה בגין פיטורין
30/7/2013
שלום רב פוטרתי מעבודתי בתאריך 21.1.2013 עקב החלטה של רופא תעסוקתי שאיני כשיר לעבודה בה עבדתי.התחלתי לקבל את דמי האבטלה,בתאריך 19.6.2013 מלאו לי 67.חתמתי באותו החודש וקיבלתי את דמי האבטלה על חודש מלא.מגיעים לי עוד ימי אבטלה לפי מספר הימים שקיבלתי.שאלתי היא האם אמשיך לקבל את ימי האבטלה למרות שהגעתי לגיל הפרישה,ובלי לקבל כמובן את קיצבת הזיקנה. תודה יוסי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
1/8/2013
זכאות לקלת קצבה מבטל"א תלוייה בתנאי סף. מומלץ כי תבדוק את הסטאטוס הביטוחי והזכאות מול בטל"א ו/או במוקד בטל"א 6050*
רוני
שאל/ה:
מספר ימי דמי אבטלה
30/7/2013
מה מספר הימים המקסימלי שבהם ניתן לקבל אבטלה אם אני בן 34 ועשרה חודשים ולא תלויים בי אנשים - במשך תקופת החתימה אני אהיה בן 35 ושמתי לב כי אז תקופת האבטלה יכולה להיות 138 ימים (לעומת 100 לאנשים מתחת לגיל 35 ) , תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
1/8/2013
ניתן לבדוק זכאות במחשבון אבטלה באתר בטל"א או מול לשכת התעסוקה.
מרווה
שאל/ה:
בירור בעניין ביטוח ליאומי
30/7/2013
שלום אני מעוניינת לברר בדבר המציק לי מאוד בעלי מורה לחינוך גופני, נפצע בבית הספר במהלך השיעור, ועבר ניתוח לשחזור רצועה...כל זה ב2005 העניין התגלגל מעורך דין לאחר עד שהגענו לביטוח לאומי (3 עורכי דין), עד לפני כשנה הוגשה תביעה , וכאמור העניין עבר התיישנות ולאחר וועדה רפואית הוחלט מטעם הביטוח לאומי שיש לו נכות של 10% אבל לא מגיע לו כלום!!! האם להרים ידיים וזהו?? אנחנו כבר לא מדברים על העניין, אבל זה מאוד מציק לי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/8/2013
בנסיבות הענין שציינת מומלץ כי תסתייעו ביעוץ מקצועי.
עדן
שאל/ה:
בדיקה אם מגיע לי דמי אבטלה
29/7/2013
עבדתי בשנה שעברה כקופאית מחודש פבואר עד אוגוסט בחודש ספטמבר לא עבדתי בחודש אוקוטובר ונובמבר עבדתי במקום אחר ומחודש דצמבר עד היום עבדתי במקום אחר .יש לי תלושי משכורת מחודש פבואר 2012 עד היום חוץ מחודש ספטמבר 2012שלא עבדתי בו יוצא שיש לי יותר משנה עבודה (חוץ מחודש ספטמבר שבו לא עבדתי )אבל במקומות עבודה שונים האם אני זכאית לאבטלה אם פיטרו אותי? למרות שחסר לי חודש אחד ספטמבר והשנה מצטברת במקומות עבודה שונים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/7/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון דמי אבטלה. מומלץ לעשות בו שימוש.
ליטל
שאל/ה:
מהם התנאים לזכאות לדמי אבטלה עקב התפטרות ולפני עזיבה לחו"ל?
29/7/2013
שלום רב. אני מתכוונת להתפטר מעבודתי ותוך כחודש וחצי-חודשיים לעזוב לתקופה ממשוכת לחו"ל. האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה? ידוע לי שבכל מקרה התפטרות מרצון מזכה בתשלום דמי אבטלה רק 90 יום אחרי התפטרות, העובדה שאני מתכוונת לעזוב לחו"ל+לא אהיה בארץ 90 יום לחתום בלשכה - האם זה אומר שאיני זכאית לשום תשלום של דמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/7/2013
זכויות בבטל"א נקבעות בהתאם לסטאטוס הביטוחי שלך ובהתאם לתנאים לקבלת קצבה. מומלץ כי תפני לקבלת הנחיות מלשכת התעסוקה.
טל
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה אחרי התפטרות
28/7/2013
שלום, עבדתי במקום עבודה כשנה וחצי והתפטרתי, לאחר כחודשיים התחלתי עבודה חדשה אך זמנית לתקופה של כחודשיים- שלושה. האם אני זכאית לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה עבור התקופה של למעלה משנה שעבדתי? תודה
אדי
שאל/ה:
דחוף ביטוח לאומי ,עו"ד כהן.
26/7/2013
מה לכתוב בכותרת התביעה?. תביעה להכרה בתאונת עבודה על רקע_________?. תודה.