פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
רציתי לברר לגבי קצבת שאירים לאלמנה קרובת משפחה שלי שהיא אלמנה מבוגרת שבעלה נפטר לפני עשור הגישה בקשה רק לפני מספר חודשים לקבלת קיצבת שאירים. למרות שהיא הייתה נשואה עד שהפכה לאלמנה עת בעלה נפטר הביטוח הלאומי סירב להעניק לה קצבת שאירים כיוון שלטענתו הם חיו בנפרד בשנים האחרונות לחיו, אך בפועל הם חיו בייחד למעט העובדה כי בשנים האחרונות לחייו האב אכן היה בבית אבות כיוון שלא הייה בריא והיה חולה ונכה. האם במצב כזה בו האב היה בבית אבות והאם בביית באמת האלמנה איננה זכאית לקצבת שאירים??? כיצד הביטוח הלאומי יכל לדעת שהאב גר בבית אבות ? הרי הוא נפטר לפני עשור והיה נשויי בעת שנפטר? האם כדאי לערער? ומהם העילות לעירעור? וכיצד לערער?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
6/5/2013
בנסיבות הענין ומחוסר פרטים מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טל מגור
שאל/ה:
מספרי ימי זכאות לאבטלה
1/5/2013
ב-18/6/2013 פוטרתי מעבדותי, וחתמתי בלשכה וקיבלתי דמי אבטלה עד ה-30/09/2012 (66 יום נטו) כעת פוטרתי מהמקום החדש( הפיטורים בתוקף מה14/5/2013). אני בן 33. האם אני זכאי לדמי אבטלה עבור 100 ימים או רק עבור 34 ימים(100-66). ואם אני זכאי ל-34 ימים מתי הייתי צריך להיות מפוטר על מנת להיות זכאי שוב ל-100 ימים. הנושא דחוף לי, תודה מראש.
טל מגור
הגיב/ה:
הכוונה שפוטרתי ב-18/6/12 וקיבלתי דמי אבטלה עד ה-30/9/12
2/5/2013
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
6/5/2013
בנסיבות הענין מומלץ כי תבדוק את זכאותך בלשכת התעסוקה.
לילי
שאל/ה:
עבודה במשרד החינוך וימי מחלה מרובים
1/5/2013
היני בת 33 אמא חד הורית ל2 ילדים ,עובדת שנה ראשונה במשרד החינוך. בחודש האחרון נכנסתי לתקופת מחלה ממושכת עקב אנמיה חמורה ואי יכולת להתאמץ (היני מורה לספורט) ולכן אני לא יכולה לחזור לעבודה. ניצלתי את כל ימי המחלה המגיעים לי ממשרד החינוך. ועכשיו אני עדיין בבית עם ימי מחלה אך ללא כל הכנסה.מה עליי לעשות למי לפנות ? פניתי לביטוח לאומי אמרו לי הבטחת הכנסה אני אקבל איזה 2000 שח לחודש זה לא יספיק לי כחד הורית ל2 ילדים . האם אני יכולה לעשות את מה שיש לי כתאונת עבודה? או לפנות לרופא תעסוקתי ? מי מפנה אותי ? מה האפשרויות שעומדות לפניי? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/5/2013
בנסיבות הענין ומאחר ולטענתך ניצלת את כל ימי המחלה שעמדו לרשותך מומלץ לפנות לבטל"א בנושא הבטחת הכנסה וכן, לבחון אפשרות הגשת תביעה להכרה בנכות כללית. יש לבדוק את הביטוח הפרטי אם קיים וכן ביטוח בקרן הפנסייה.
אפרת מור
שאל/ה:
תשלום מביטוח לאומי עבור שמירת הריון
1/5/2013
שלום האם אוכל לקבל מהביטוח לאומי שמירת הריון אפילו אם יש רק 4 תלושי שכר? עקב כך איבדתי את עבודתי מה אוכל לעשות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
2/5/2013
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א או מוקד בטל"א 5060* ולקבל הנחיות להגשת תביעה.
קובי חפץ
שאל/ה:
חופשת מחלה ארוכה
1/5/2013
שלום רב. לפני כשנה נפגעתי בתאונת עבודה והתגלו אצלי שתי פריצות דיסק בגב התחתון.(מתנהלת תביעה בביטוח לאומי) מאז אני סובל מכאבים,החלפתי דאז עבודה והמשכתי לעבוד. לפני כחודש חלה החמרה במצב,ואני כבר חודש בימי מחלה. בסמוך לפגיעה ביטוח לאומי שילם לי עבור 45 ימים שהייתי בבית בין העבודות. כעת הם טוענים שהם לא משלמים לי את 30 ימי המחלה שהיו לי עכשיו מפני שעברה שנה מאז הפגיעה. ממקום העבודה משלמים לי רק 10 ימים שנצברו. העניין הוא שעכשיו אני כניראה אצטרך לעזוב את העבודה,בגלל שהיא מאוד פיזית,ואני מועמד לניתוח.הרופאים לא ממליצים לי להמשיך בתחום הזה. השאלה לי איך אני דואג לעצמי בתקופה של הכמה חודשים שאני לא אעבוד? הבטחת הכנסה? קראתי שלמי שיש רכב מעל 40.000 לא זכאי. אבטלה? אז בעצם יישלחו אותי לראיונות? מה האפשרויות? תודה (ד״א הביטוח מנהלים היחיד שיש לי נעשה בעבודה החדשה אחרי הפגיעה והוא חדש)
יהונתן
שאל/ה:
דמי לידה לאחר שני הריונות רצופים- כשבינהם אשתי לא עבדה
30/4/2013
שלום וברכה, בתאריך 01/12/12 אשתי ילדה את ביתנו השלישית. לאחר 4 חודשים מיום הלידה אשתי הגישה למעבידה מכתב פיטורין לטובת גידול הילדה...וזאת לאחר שעבדה אצל מעסיקה מעל שנתיים. באותו חודש אשתי גילתה כי היא בהריון ... תאריך הלידה השוער הינו 01/01/14 (שנה וחודש לאחר הלידה הראשונה). במצב הנוכחי אשתי לא מתכננת לחזור לעבודה. השאלה היא האם היא תהיה זכאית לדמי לידה לאחר הלידה השנייה. להבנתי בגדי להיות זכאית לדמי הלידה היא צריכה לעבוד 15 מתוך 22 החודשים שלפני הלידה. האם תקופת קבלת דמי הלידה של הלידה הראשונה נחשבים כ"חודשי עבודה"? במידה והיא תחתום אבטלה (בזמן ההריון השני) - תקופה זו תחשב כ"תקופת עבודה"? בברכה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
2/5/2013
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לבטל"א ולבדוק זכאויות. הפורום אינו עוסק בהמלצות להתפטר אם לאו.
חן
שאל/ה:
דמי לידה בטוח לאומי
29/4/2013
שלום,
רציתי לשאול-אני צריכה ללדת במאי ולפי מה שידוע לי בטופס שהמעביד ממלא לי לצורך הגשה למס הכנסה יש לפרט משכורת ב10 חודשים שקדמו לחודש הלידה. מאחר והתחלתי לעבוד במקום הנוכחי לפני 7 חודשים, האם אצטרך לפנות למקום העבודה הקודם ולבקש שימלאו בטופס את משכורתי ב3 חודשים שעבדתי שם?
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
2/5/2013
אמנם על מעסיקך לדווח בגין 10 חודשי העסקה אחרונים אך קיימים הסדרים בין בטל"א לחלק מהעסיקים בנושא תשלום דמי לידה. מומלץ לבדוק את הסוגייה במוקד בטל"א 6050* ולפעול בהתאם.
אתי רז
שאל/ה:
התפטרות בהריון עקב מרחק
28/4/2013
שלום, אני עובדת בעבודה כשנה וחצי שמתוכן חצי שנה הייתי עובדת כ"א החברה שאני עובדת בה מתעדת לעבור בתחילת ספטמבר מראשון לברקן ואני לא רוצה לעבור עקב המרחק האם במידה ואני מתפטרת אני אהיה זכאית לתנאים כאילו פוטרתי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאתי
28/4/2013
על פניו התשובה חיובית, אולם את צריכה ייעוץ משפטי רחב ומקיף לפני שאת עושה את הצעד הנ"ל.
גדי
שאל/ה:
כיצד לקבל דמי אבטלה
28/4/2013
שלום, פוטרתי מעבודתי וברצוני לקבל דמי אבטלה.
אבקש לדעת מה עלי לעשות: לאן לפנות? (לשכת אבטלה? ביטוח לאומי?) האם צריך לתאם פגישה או פשוט להגיע בשעות הפעילות? איזה טפסים אני צריך להביא?
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לגדי
28/4/2013
יש צורך להירשם בלשכת האבטלה ולהגיש תביעה לביטוח לאומי לדמי אבטלה בהצלחה
איתי
שאל/ה:
גובה דמי אבטלה - נשוי לעומת רווק
28/4/2013
שלום,רציתי לדעת האם נשוי בזמן האבטלה מקבל יותר מרווק דמי אבטלה? האם צריך להצהיר שאני נשוי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לגדי
28/4/2013
קבלת דמי האבטלה תלויה בכמה פרמטרים יש מחשבון באתר הביטוח הלאומי
אדי
שאל/ה:
התנכלות של המוסד לביטוח לאומי.
27/4/2013
בוודאות הב"ל מתנכל לי. השאלה האם זה בגלל שאין להם מושג מה הם עושים בעבודתם , או שהם מנסים לדפוק אותי בכוונה. התנהלות הפקידים שם לא תיאמן אין להם מושג מה הם עושים. לדוגמא. מסרתי להם אישור ממקום עבודתי את טבלת השכר לשנת 2011/12 בה קבלתי תשלום ימי מחלה עד ספטמבר 2012. הם כתבו לי ,אתה קיבלת תשלום עבור ימי מחלה עד 2013. יש לי ילד בן 18.5 והם כלל לא הכניסו אותו בתשלום קצבת נכות כללית. יש עוד דברים שלא ברור האם האנשים שעובדים בביטוח הלאומי יודעים כיצד לטפל במשהו בצורה תקינה. שאלתי: האם אפשר לתבוע את המוסד לביטוח לאומי בבית משפט רגיל, השלום. אולי יש לכם הצעה כיצד לפעול נגדם. תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאדי
28/4/2013
ניתן להתלונן בפניות הציבור אתה צריך פגישה עם עו"ד בכדי לבדוק אופציות של תביעה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאדי
28/4/2013
ניתן להתלונן בפניות הציבור אתה צריך פגישה עם עו"ד בכדי לבדוק אופציות של תביעה
מיכל
שאל/ה:
השלמת הכנסה למי שהרשות בת זוגו רכב
26/4/2013
אני אמא ל 4 ילדים ,בעלי מקבל הבטחת הכנסה ואנו מעוניינים להגיש בקשה להשלמת הכנסה . על שמי רשום רכב שמחירו 20.000 ש"ח היום ראיתי כתבה שמי שיש לו רכב גם יכול להגיש השלמת הכנסה,אבל מורידים לו אחוז מההשלמה שלו וזה לפיי מחירון הרכב?? האם זה נכון ואיפה זה רשום בחוק ביטוח לאומי ואיך אבדוק את זה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למיכל
28/4/2013
תוכלי למצוא את התשובה לעניין זה תחת סעיף הבטחת הכנסה באתר הביטוח הלאומי
סיון
שאל/ה:
חישוב אבטלה מבל"ל
25/4/2013
שלום התחלתי לחתום אבטלה. קיבלתי משכורת חודשית עבור 5 ימי עבודה (קרי 22 ימים בלבד) 8619 ש"ח וזה היה שכר קבוע במשך כל תקופת העסקתי. כשקיבלתי את הדמי אבטלה נדהמתי לגלות שביטוח לאומי מחשב את מספר ימי העבודה שלי כ-30 ולא 22 . אם אני עושה לפי 22 ימים בסימולטור שלהם באתר יוצא לי 1000 ש"ח יותר ממה שביטוח לאומי העביר לי! למה מחשבים לפי 30 ימים? יש לי עותק מחוזה ההעסקה ובו רשום לי במפורש 5 ימי עבודה בשבוע! האם ניתן לתבוע בבית דין לעבודה שיחשבו לי את האבטלה לפי 22 ימי העבודה (כי אלו ימי העבודה שלי בפועל!!) האם יש סיכוי לתביעה שכזו? הפקידה בבל"ל אמרה לי שמבחינתה אין מה לעשות . נא תשובתכם בהקדם. תודה.
אלי
שאל/ה:
קיצבת נכות ורכב
24/4/2013
האם ניתן לקבל קיצבת נכות (100%) כשיש רכב , או שאפשר לרכוש רכב בסייגים מסוימים ועדיין לקבל קיצבה ? מה ששמעתי זה שעד נפח 1300 זה עדיין אפשרי לקבל קיצבה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאלי
27/4/2013
קצבת נכות אינה קשורה לרכב קצבת הבטחת הכנסה קשורה לרכב של עד 1300 סמק
שרון
שאל/ה:
מאיזה חודש אני יכול לתבוע דמי אבטלה?
23/4/2013
שלום
פוטרתי ב 07.03 וקיבלתי הודעה מוקדמת עד ל 07.04 ללא צורך בהתיצבות העבודה,במקביל מקום העבודה החליט לשלם לי את כל משכורת חודש אפריל במלואה לפנים משורת הדין כולל פדיון ימי חופש והבראה.התייצבתי לראשונה לרישום בלשכה ב-12.03 והתחלתי להחתים בפועל ב-04.04.מאיזה חודש אני יכול לתבוע דמי אבטלה?אפריל או מאי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
24/4/2013
עליך להגיש את כל המסמכים הרלוונטיים לבטוח לאומי (תלושי משכורת, מכתב פיטורין וכו'), הבטוח לאומי ייחשב, ויודיע לך על תחילת קבלת התשלום.