פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחל ב
שאל/ה:
מה קורה למי שנפגע בתאונת עבודה ולאחר 91 יום?
30/6/2013
שלא יכול לחזור לעבודה/לא יכול לבצע את עבודתו הקודמת, לאחר 91 ימי פגיעה,
91 ימי הפגיעה מסתיימים ב-10/7/13
בני בן 44 נשוי ואבא ל-4 ילדים קטנים עובד במקום ממשלתי, נפגע בשורש אגודל יד ימין כשדיסק התפרק וחתך לו את האגודל יד ימין עד העצם, גידים, עצבים,ופונה לבית חולים ועבר ניתוח לשחזור העצם, הגידים, העצבים,
מה עליו לעשות עד שיוכל לעבוד במקצועו [מסגר רתך חרט מכניקה עדינה] הוצע לו לפנות לעו"ד לתבוע את העבודה אך אם יתבע את העבודה לא יהיה לו לאן לחזור,
עובד במקום 4 שנים ולפני כשנה התקבל כעובד קבוע [לשנתיים ניסון]
מבקשת עזרא והכוונה
תודה ושבוע טב רחל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרחל
9/7/2013
עליכם להגיש תביעה לדמי פגיעה למוסד לבטוח לאומי. על מנת, שתוכלו לממש את מלוא זכויותיכם, ממליצה להעזר באיש מקצוע מיומן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דן
שאל/ה:
האם אני זכאי למי אבטלה
24/6/2013
שלום
לפני שנה פוטרתי ממקום העבודה לאחר 5 שנים. המעביד הציע לי להמשיך לעבוד שם במשרה חלקית (משרת הוראה) עם משכורת נמוכה משמעותית מזו שהיתה לי, וזאת בכדי לשמור על המקום למקרה ובעתיד תתפנה משרה מלאה שוב. לצערי הסכמתי, וכך בשנה האחרונה במקום לקבל שכר מלא, עבדתי אצל המעסיק במשרה חלקית מבלי שנוצרה הפסקה ביחסי עובד מעביד. היום פוטרתי גם מהמשרה החלקית בעקבות קיצוצים.. האם אני שכאי לדמי אבטלה ואם כן כיצד הם יחושבו? לפי ממוצע השכר במשרה החלקית (כ 3000 שח לחודש) או לפי ממוצע השכר לפני שנה במשרה המלאה (כ 10000 שח לחודש)?
תודה
אנסטסיה
הגיב/ה:
דמי אבטלה
28/6/2013
התנאים לקבלת אבטלה זה 12 תלושי שכר מתוך שנה וחצי והם יחושבו לפי שלושה חודשים אחרונים
גדי
שאל/ה:
ביטוח לאומי יודע כמה כסף יש לי בבנק?
21/6/2013
שלחתי טופס הבטחת הכנסה, ביטוח לאומי יכול לדעת כל חודש כמה כסף יש בבנק שלי?
אנסטסיה
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
28/6/2013
כשאת מגישה תביעה להבטחת הכנסה הם מבקשים פירוט עו"ש 3 חודשים וגם אישורים מהבנק על הלוואות או חסכונות והוא רשאי מתי שירצה לבקש פירוט חשבון בעתיד
נעמה
שאל/ה:
קצבת נכות ודמי לידה
16/6/2013
שלום רב, קבלתי מכתב מביטוח לאומי שבו נאמר לי שיש לי חוב עקב משכורות של 3500 שח - בעודי מקבלת קצבת נכות. ההחלטה הינה לקזז לי 10 אחוז מהקצבה החודשית עד שישולם כל החוב. בספטמבר, ב"ה, אני אמורה ללדת. האם ביטוח לאומי רשאי לפגוע לי בדמי הלידה ולקזז מהם? ומה לגבי דמי הבראה? אודה על תשובה מהירv
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לנעמה
24/6/2013
נעמה שלום למוסד לביטוח לאומי יש את הזכות לקיזוז לא הבנתי את הרלבנטיות לדמי אבטלה
יעקב
שאל/ה:
נכה היוצא לעבוד
16/6/2013
שלום. מבקש את עזרתכם. אני נכה 50% רפואי ו 100% אי כושר .מקבל קיצה מהמלל 2450 ש"ח. לאחרונה התחלתי לעבוד בשכר של 1200 ש"ח.כרבע משרה. לפני יצאתי לעבודה שאלתי במל"ל ושם אמרו שהם לא פוגעים לא בקיצבה ולא באחוזי הנכות והכושר עד שכר של 1800 ש"ח. והכנסתי היא פחות מכך.- האם זה נכון? הם לא משקרים?הם עלולים לקרוא לי לוועדה? אבקש את עצתכם והכוונה בנושא זה. תודה מראש - יעקב-נכה מודאג
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכה היוצא לעבוד
18/6/2013
ראשית, ברצוני לברך אותך, על יציאתך לעבודה. שנית, אכן, גובה השכר, כפי שציינת אינו פוגע בקצבה. יתרה מזאת,במידה, וגובה השכר החודשי ועוד סכום הקצבה, היה גבוה מסכום הקצבה, חוק לרון - זהו החוק המשופר למקבלי קצבת נכות והיוצאים לעבוד, הקצבה אינה נפגעת. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
יעקב
הגיב/ה:
נכה היוצא לעבוד
19/6/2013
א. מודה לך על תגובתך בנושא. ב. שאלה נוספת באותו עניין- בנוסף אני פנסיונר של עיריית ת"א ומקבל מהם פנסייה חודשית בסביבות 3000 ש"ח. האם ביטוח הלאומי מחשב זאת כהכנסה מעבודה?כלומר האם הם מחשבים את הפנסיה +השכר עבודה בסך 1200 ש"ח. כי לפי חוק לרון מותר לעבוד עד 1800ש"ח מבלי להיפגע בקיצבת נכות ובמצב של חישוב הפנסיה +עבודה יש חריגה . לי נאמר ע"י ביטוח לאומי שפנסיה לא נחשבת כהכנסה מעבודה אלא רק עבודה בפועל. האם זה נכון? האם אני יכול להיות רגוע שלא אפגע בקיצבה או שיקראו לי לוועדה ויורידו אחוזים? ממתין לתגובתך בנושא. בתודה מראש וסליחה על ההטרדה יעקב נכה מודאג
אתי
שאל/ה:
תאונת עבודה- חזרה לעבודה בתקופת ימי המחלה
16/6/2013
שלום, נפצעתי בדרך הביתה מהעבודה. קיבלתי 18 ימי מחלה מהרופא, אך מכיוון שהיה צורך לטפל במשהו דחוף בעבודה, חזרתי לעבודה לאחר 5 ימי העדרות בלבד, ועבדתי במשך 4 ימים מספר שעות בכל יום. לאחר מכן נעדרתי מהעבודה שבוע נוסף במסגרת ימי המחלה הנ"ל. מכיוון שהפציעה התרחשה בדרך מהעבודה, עליי להגיש טפסים לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה. האם ניתן לכלול בתביעה לביטוח לאומי את כל תקופת ההיעדרות תוך ציון השעות שכן עבדתי? האם העובדה שחזרתי לעבודה תפגע בתביעה לתשלום, גם אם תוגש תביעה רק עבור 5 הימים הראשונים? תודה.
אדי
שאל/ה:
תביעות נגד הביטוח הלאומי
13/6/2013
שלום. יש לי מס תביעות נגד הביטוח הלאומי. הודעתי להם שלא אפנה יותר לשום וועדה ואפנה ישר לבימ"ש. שאלותיי: האם אפשר לנהוג כך?, והאם אפשר לתבוע על כמה תיקים ביחד, כמו תלות, כושר עבודה, ערער על וועדה עליונה ועוד. אודה לך על תגובתך.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשוב לאדי
17/6/2013
כל תביעה היא תביעה נפרדת רצוי לציין כי בבית הדין הביטוח הלאומי מיוצג על ידי עורכי דין המתמחים בתחום ולכן לא הייתי ממליץ על הגשת תביעה ללא עו"ד המתמחה בתחום.
ענבל
שאל/ה:
העברת בעלות רכב למקבל קצבת זקנה
11/6/2013
שלום רב, ברצוני לבצע העברת בעלות רכב על אמי אשר מקבלת קצבת זקנה מביטוח לאומי. האם הקצבה שלה תפגע או תופחת כתוצאה מההעברת הרכב על שמה? אודה לתשובתכם. ענבל
משה
שאל/ה:
שלום. החל משנת 1997 קיבלתי גמלת נכות מעבודה
10/6/2013
ביקשתי בכתב לבחון אפשרות למעבר נכות הכללת שבה נקבע
שיעור גמלה, נכות ואי כושר גבוה בהרבה. טיפול נמשך בכ שנה. קבילתי מכתב מפקיד תביעות נפגעי עבודה, רשום. אנו מבאים לידיעתך על ביטול זכאות, עקב כך קיים יתרת חוב 4176 ₪. להסדיר חובך תוך 45 ימים.
אחרי 15 שנים ביטלו זכאות לנכות?
אודה למענה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למשה
10/6/2013
ממליצה לבדוק את התגובה מול פקיד מחלקת נכות בבטוח לאומי בברכה עו"ס טובה יששכרי
אברהם
שאל/ה:
בקשת דמי נכות מטעמי צדק
9/6/2013
שלום רב, יש ברשותי את טפסי התביעה לבקשת גמלת נכות מביטוח לאומי מטעמי צדק. שאלתי היא כזו "
לפני שאשלח את הטפסים רציתי לדעת אם ישנם סיכויים טובים לקבלת דמי הנכות מאחר ואני לאחר ניתוח של כריתת מעי גס דבר אשר גורם לי ללכת לבית השימוש מספר רב של פעמים במהלך יום שיגרתי.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאברהם
10/6/2013
יש סיכויים טובים מאד לקבלת נכות..ממליצה להעזר באיש מקצוע.
שירלי
שאל/ה:
נכות מעבודה של 0%
7/6/2013
אני עורכת דין חדשה ומטפלת בבחור שנפגע בעבודה , הוכר כנפגע בעבודה אולם נקבעו לו 0 אחוזי נכות. הוא לא ערער על כך למרות שהיה צריך והגיע אלי לאחרונה כעבור 3 שנים מיום התאונה. למיטב הבנתי ערעור על וועדה ראשונה הוא 30 יום , כלומר הדרך הזו סגורה בפני? מה ביכולתי לעשות? להגיש בקשה לדיון מחדש החמרה?
מעיין
שאל/ה:
הבטחת הכנסה עקב הקטנת משרה
6/6/2013
על ידי רופא תעסוקתי. שלום רב, רופא תעסוקתי קבע לי הפחתת משרה ב50%. האם עקב כך השכר שלי נפגע או שאני זכאי להכנסת הבטחה ?
שרית
שאל/ה:
איך אני אמורה לקבל תלושי שכר של אדם שנפטר?
6/6/2013
אני אם חד הורית, הגרוש שלי נפטר ,ילד משותף יש לנו. הנני צריכה להשיג תלושי שכר על מנת לקבל פיצוי מהתאונה. איך אני יכולה לקבל תלושי שכר שלו.אינני יודעת אצל מי עבד. מי כן יכול לעזור לי כמובן הכל עושה בשביל הילד,ומה עליי לעשות כדי לקבל תלושים? האם אני צריכה עו"ד כדי לקבל? או שאפשר לבד?
סמי
שאל/ה:
דמי אבטלה ועבודה בשחור
4/6/2013
שלום, מה חומרת העונש על אדם שקיבל דמי אבטלה ועבד חודשיים מתוך התקופה בשחור ? יש מקרים שהעונש הוא מאסר בפועל ? לעו"ד עם איזו התמחות צריך לפנות ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לסמי
7/6/2013
זו עבירה פלילית , ועליך להתייעץ עם עו"ד העוסק בפלילים.