פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עדי
שאל/ה:
טיפולי שיניים קצבת נכות
8/5/2013
אני מקבלת קצבת נכות ויש לי סל שיקום, הופנתי לטיפולי שיניים למרפאה דרך סל שיקום ואני לא מרוצה ומעונינת לטפל שם, יש אפשרות שאני אפנה לרופא פרטי שאני מכירה ולקבל את הכסף לטיפולים דרך משרד הבריאות או כל גורם אחר שעוזר למקבלי קצבת נכות. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
עליך לידע את בטל"א כאחראי על סל השיקום ולקבל את הנחיותיו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עידית
שאל/ה:
תביעה רטרואקטיבית מביטוח לאומי
8/5/2013
שלום אני סובלת נפשית משנת 2005 היה לי אישפוז ראשון אז ומאז רק פניתי למיון פחדתי לתבוע נכות בשנת 2010 תבעתי נכות והתחלתי לקבל בשנת 2011 האם אני יכולה לתבוע את ביטוח לאומי על השנים הקודמות?
ציפי
שאל/ה:
קיצבאות לפני חג שבועות
7/5/2013
בוקר טוב. האם יוקדמו הקיצבאות לפני חג שבועות? תודה על המענה ויום טוב
דני
הגיב/ה:
תגובה
8/5/2013
לא תהיה הקדמה!!!
ציפי
הגיב/ה:
תודה
8/5/2013
ציפי
הגיב/ה:
על פי אתר הביטוח הלאומי הקצבאות יוקדמו
10/5/2013
הביטוח הלאומי ישלם את קצבת הבטחת ההכנסה למתייצבים בלשכות שירות התעסוקה ביום שני, 13 במאי 2013, ד' בסיוון תשע"ג, במקום ב-14 במאי 2013.
אבי
שאל/ה:
נכות כללית-ביטוח לאומי
7/5/2013
שלום עו"ד יקר
בוועדה של ביטוח לאומי עם הפסיכאטר סיפרתי שאני ממתין למיטה לאשפוז
פסיכאטרי בסופה נאמר לי שאני יודיע מתי שאני מתאשפז!!
מירי פלמן
שאל/ה:
ביטוח לאומי -הבטחת הכנסה
7/5/2013
שלום אני אם חד הורית ל2 ילדים אני נימצאת אכשיו בחופשה ללא תשלום עקב מחלה של בתי בת ה1.8 אני מקבלת הבטלה והשלמת הכנסה אתמול קיבלתי מיכתב מביטוח לאומי שבהבטחת הכנסה נוצר לי חוב בסך 7000 שח הייתי בשוק רציתי לדעת אם מותר להם לעשות כזה דבר אייפו הם היו מהתחלה צוברים לאנשים חובות
ניר
שאל/ה:
ניצול וזכאות חוזרת לאבטלה
6/5/2013
בתאריך 17/05/12 התחלתי לחתום אבטלה. עד לתאריך 22/08/12 וניצלתי. 76 ימים מתוך 175 ימים שאושרו מאז אני עובד עקב קיצוצים אני אמור להיות מפוטר ב31/05/13. האים אני זכאי לחזור ולדרוש דמי אבטלה שנותרו לי למרות שעבדתי. רק תשעה חודשים. קודם לאבטלה עבדתי רצוף במשך עשר שנים
לילי
שאל/ה:
מה לעשות עם ימי מחלה מרובים
5/5/2013
היני בת 33 אמא חד הורית ל2 ילדים ,עובדת שנה ראשונה במשרד החינוך. בחודש האחרון נכנסתי לתקופת מחלה ממושכת עקב אנמיה חמורה ואי יכולת להתאמץ (היני מורה לספורט) ולכן אני לא יכולה לחזור לעבודה. ניצלתי את כל ימי המחלה המגיעים לי ממשרד החינוך. ועכשיו אני עדיין בבית עם ימי מחלה אך ללא כל הכנסה.מה עליי לעשות למי לפנות ? פניתי לביטוח לאומי אמרו לי הבטחת הכנסה אני אקבל איזה 2000 שח לחודש זה לא יספיק לי כחד הורית ל2 ילדים . האם אני יכולה לעשות את מה שיש לי כתאונת עבודה? או לפנות לרופא תעסוקתי ? מי מפנה אותי ? מה האפשרויות שעומדות לפניי? תודה
שרון
שאל/ה:
ביטוח לאומי ותשלום דמי אבטלה
5/5/2013
ביטוח לאומי הודיעני : תביעתך לאבטלה אושרה אך לצורך התשלום נא המצא הצהרה שלך האם יש לך הכנסות ממקור כלשהו בזמן האבטלה. איני עובדת, אין לי הכנסה מעבודה. בשל קושי כלכלי עברתי להוריי ודירתי הושכרה לחודשיים הקרובים. השאלה: הם צריך לדווח על הכנסה מדמי שכירות או רק אם יש הכנסה מעבודה? והאם צריך לדוח כהכנסה תשלום של פיצויי פיטורין מהמעביד?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/5/2013
בנסיבות הענין בדקי עם רו"ח שלך ו/או פני למוקד הבטל"א 6050* לקבלת הנחיות לדיווח.
עדי
שאל/ה:
פגוע ראש תאונה
4/5/2013
בן משפחה בגיל 60,לא עבד ב-20 שנה האחרונת,70% נכות נפשית.לפני מספר שנים גם נפגע בראשו בתאונה. יש לו מוטיבציה לעבוד אולם ביטוח לאומי מסרב לטפל ומפנים אותו לאנוש האם צודקים?
וסים
שאל/ה:
אבטלה לעצמאי שהוא שכיר
4/5/2013
שלום אני עובד במקום עבודה קבוע מעל 12 שנים ובשנה שעברה פתחתי עסק קטן ופתחתי תיק - וההכנסה שלי מהעסק היא נמוכה מאוד ולא עולה על 5000 ש"ח בשנה האם מגיע לי אבטלה אם יפטרו אותי מהעבודה תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/5/2013
הגדרתך לצרכי קבלת קצבה הינה לפי הגדרת הבטל"א ולא כיצד אתה מגדיר את עבודתך. בנסיבות הענין מומלץ כי תבדוק את הסטאטוס הביטוחי שלך בבטל"א וזכויות נילוות.
ויס
שאל/ה:
קצבת זקנה- ביטוח לאומי
4/5/2013
שלום רב - אמא שלי קבלה טפסים מביטוח לאומי לקצבת זקנה - שלחנו את הטפסים ולא קיבלנו תשובה ושנה שלחו פעם נוספת - מבדיקה מול ביטוח לאומי טענו שחסר לה לזכאות 12 חודשי רצופים ב 5 השנים האחרונות או 24 חודשים לא רצופים ב 5 השנים הארחרונות - האם שי מה לעשות מולם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
6/5/2013
הקריטריונים לקבלת קצבת זקנה מפורטים באתר הבטל"א. במידה ותשובת הבטל"א לא מניחה את דעתך ממולץ להסתייע ביעוץ אישי.
יעקב מרקוביץ'
שאל/ה:
תשלום קיצבה להשלמת הכנסה ארבעה חודשים לפני הגשת הבקשה
3/5/2013
האם נכון הדבר שעל המוסד לביטוח לאומי לשלם השלמת הכנסה ארבעה חודשים טרם הגשת הבקשה בפועל?
יעל
שאל/ה:
מתי אפשר לחתום בלשכה
2/5/2013
אני זכאית לדמי אבטלה לתקופת אבטלה שמתחילה 1.3.13עד 28.2.2014 יש לי 100 ימים .ובגלל שעזבתי מרצוני צריכה להמתין 90 יום . ביוני מסתיימים 90ימים איך בנתיים אני לא מחפשת עבודה כי אני עזבתי לטפל בילד האם אוכל להתחיל לחתום בלשכא ביולי או אוגוסט כדי לקבל את 100 הימים ולנצל כול דקה עם ילד.
תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
6/5/2013
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה.
הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה.
אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו לדמי האבטלה.
איתמר נגר
שאל/ה:
ביטוח לאומי בחו״ל
2/5/2013
שלום. אני עובד מהבית דרך האינטרנט ומקבל תלוש. אני טס עוד מעט לעשרה חודשים לחו״ל וממשיך לעבוד. רציתי לדעת אם זה פותר אותי מתשלום ביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
6/5/2013
תשלום דמי ביטוח לאומי הם עפ"י חוק לצורך קבלת זכאות להטבות. עליך לעדכן את בטל"א ולקבל הנחיות ע"מ לשמור על הכיסוי הביטוחי שלך.