פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רותם
שאל/ה:
תביעה לקבלת קיצבה לביטוח לאומי
4/6/2013
אחותי עובדת במקום עבודה רועש ובמשך עבודתה היא חשופה לרעש חזק למדי אך איננה יכולה בשום אופן לשים מגיני אזניים כיוון שהיא עובדת עם אנשים וילדים. לאחרונה היא חשה שאנה שומעת הכל ותמיד שואלת מה מה מה שמדברים איתה האם היא יכולה להגיש בקשה לקצבת נכות לביטוח לאומי בגין נזק לשמיעה וכיצד עליה לפעול? כיצד היא יכולה למדוד את עצמת הרעש הדציבאלים של מקום העבודה שלה??? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרותם
7/6/2013
עליה לבדוק מצב שמיעה. במידה וקיימת בעיה, תוכל להגיש תביעה על פגיעה בעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ofek
שאל/ה:
האם אני זכאי לאבטלה- תלושי שכר ממעבדים שונים
4/6/2013
האם אני זכאי לקצבת אבטלה אם יש לי תלושי שכר ל12 חודשים רצופים ממעבידים שונים? ובתקופה זו לא בכל החודשים היה לי חודש עבודה מלא? ולפני תקופה זו הייתי מובטל וקבלתי קצבת אבטלה מלאה של 175 יום תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאופק
7/6/2013
עליך למלא תביעה לדמי אבטלה, ולצרף את כל המסמכים, ותלושי המשכורת. הבטוח לאומי, יודע לחשב, ויבדוק זכאותך.
אורטל
שאל/ה:
טפסים - דמי לידה ביטוח לאומי
2/6/2013
שלום רב, כמה ימים אחרי שפוטרתי ממקום עבודה, גיליתי שאני בהיריון. אחרי 9 חודשים, ילדתי, בטפסים שאני ממלאה לתביעה לתשלום דמי לידה, יש חלק שהמעסיק ממלא, בתקופה של ההיריון חתמתי אבטלה, אבל השאלה שלי היא - האם המעסיק האחרון ממלא את החלק הזה? כי ממה שהבנתי, הוא המעסיק של השנה האחרונה האם זה נכון? אשמח לתשובה
אלה
שאל/ה:
הכנסות של בן זוג שטרם הגיע לגיל פרישה
31/5/2013
שלום, אני בת 66 ומקבת קצבת זיקנה מביטוח לאומי. במקביל אני עובדת אך מקבלת פחות מ3000 ש"ח לחודש. בעלי טרם הגיע לגיל פרישה. הוא עובד ולא מקבל שם קצבאות מביטוח לאומי. אני לא מקבלת תוספת בן זוג. יש לציין כי משכורת שלו מגיעה מקסימום ל5300ש"ח לחודש האם הכנסות של בן זוגי יכולים להשפיע על סכום הקצבה שלי בהתחשב כי הוא טרם הגיע לגיל פרישה ולא מקבל שום קיצבאות מביטוח לאומי וגם לא תוספת בן זוג? המון תודה על התשובה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאלה
7/6/2013
עד גיל 67 , קצבת הזקנה, מחושבת על פי מבחן הכנסות. מגיל 67, ק. זקנה שווה לכולם, ואינה מותנית המבחן הכנסות. על פי סך ההכנסות, הבטוח לאומי ייקבע את זכאותך לק. זקנה
חזי
שאל/ה:
ביטוח לאומי לא שילם לי דמי מחלה תאונת עבודה
31/5/2013
לפני כשנה עובד תקף אותי במקום עבודה נחבלתי פניתי למיון הייתי חולה במשך שבועיים הגשתי תלונה במשטרה הגישו נגדו כתב אישום והורשע עד היום לא קיבלתי כסף מביטוח לאומי כל הזמן דורשים חומר מהתיק השאלה שלי אם אני יתבע אותו על הנזק שנגרם לי ואם אביא לביטוח לאומי את פסק הדין ואז ישלמו לי את כספי והאם הם יתבעו אותו על הכסף שביטוח לאומי שילם לי
א
שאל/ה:
נכות כללית וחוב לביטוח לאומי.
30/5/2013
שלום, לאחרונה הוגדרתי על ידי ביטוח לאומי כבעל אי כושר של 100% ו63% נכות כללית. אך בגלל חוב (שאני עומד להסדיר) לביטוח לאומי בדמי הביטוח אני עדיין לא זכאי לקצבה. רציתי לברר האם אני ייהיה בכל זאת זכאי לקצבה רטרו אקטיבית על 15 החודשים האחרונים שבהם לא עבדית אך גם לא שילמתי דמי ביטוח לאומי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות כללית וחוב
7/6/2013
עליך להסדיר את החוב, ולהגיע איתם להסדר בעיניין הזכאות . בברכה עו"ס טובה יששכרי
שחר
שאל/ה:
היוון קצבת נכות
30/5/2013
פרשתי לפני שש שנים, והיוונתי את הכסף של קצבת נכות עבודה. (מענק). אני מקבל קצבת זקנה.
לאחרונה חלה לי החמרה במצב עקב התאונה, ונקבעה לי דרגת נכות יציבה של 50% במקום 25%. שלחו לי מכתב שלא מגיע קצבת נכות בגלל שהיוונתי בעבר את הקצבת נכות.
מה הדין בעניין ? מה אפשר לעשות ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשחר
7/6/2013
במידה, וחלה החמרה במצב התפקוד, אתה זכאי לשעות סעוד מהבטוח לאומי. אתה צטופל במחלקת זקנה ולא עוד במחלקת נכות.
תמיר
שאל/ה:
מה מקנה לנו 20% נכות
29/5/2013
שלום רב,
וועדה של ביטוח לאומי קבעה לי 20% נכות צמיתה.
לפי מה שהבנתי זה חסר משמעות ולא נותן כלום. האם נכון?
שאלה נוספת היא במידה שזה אכן לא נותן כלום, אזי אני לא מעוניין בשום אחוזי נכות בכלל - 0% - איך אני מוריד את אחוזי הנכות ל-0?
נ.ב. - אני לא רוצה לערער בכל מקרה.
תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לתמיר
7/6/2013
20% נכות לצמיתות, מאפשרים לך שקום מקצועי. הקניית מקצוע /הכשרה מקצועית ע"ח המוסד לבטוח לאומי, לצורך השתלבות במעגל העבודה, על פי התאמה אישית.
ממליצה לפנות למחלקת שקום בסניף הבטוח לאומי הקרוב לביתך, הם ידעו לכוון אותך.
א.
שאל/ה:
תוספת תלויים-נכות
29/5/2013
שלום,
אני מקבל נכות,וגרוש. ילד 1 במשמורת הגרושה. מבחינה משפטית,למי מגיע מביננו תוספת התלויים? היא עובדת,ומקבלת מזונות. תודה.
א.
הגיב/ה:
המשך לשאלה...
30/5/2013
כמו כן,אם תשובתך שתוספת התלויים מגיעה לה,האם ניתן לערער בכך שאין באפשרותי לשלם את מלוא המזונות(זה המצב באמת),ולכן התוספת אמורה להגיע לי. האם זה יכול לעזור? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
,תשובה לא'
7/6/2013
עליך לשלם מזונות, כפי שבית משפט פסק. על מנת לענות לשאלתיך, יש לבדוק מה ההכנסות שלך ומקורן. ממליצה להוועץ בעו"ד בעינייניך.
מור
שאל/ה:
התפטרות לאחר חופשת לידה+ התייצבות בלשכת התעסוקה
29/5/2013
שלום, חזרתי לעבודה לאחר 6 חודשים של חופשת לידה. התפטרתי לצורך גידול הילדה. התחלתי לחתום בלשכת התעסוקה בתחילת מאי והגעתי לביטוח לאומי לפני כמה ימים. נאמר לי שהתביעה אושרה עם תקופת המתנה של 90 יום וזה ממתין לאישור לשכת התעסוקה. האם עדיין עליי להגיע ללשכה לחתום כל שבוע? או שאני מתחילה לחתום שוב מסוף תקופת ההמתנה? ואיך אני אדע עד איזה תאריך עליי לחתום?
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
7/6/2013
שלום מור, עליך לפנות ללשכת התעסוקה, ויתנו לך את כל הפרטים לגבי התנהלותך.
יפעת
שאל/ה:
מימוש תקופת אבטלה במלואה
28/5/2013
הי,עבדתי 8 שנים ופוטרתי,חתמתי אבטלה במשך שבועיים והתחלתי לעבוד במקום אחר. היום,לאחר 7 חודשים,אני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה הנוכחי. האם מגיעה לי שאר תקופת האבטלה שלא מימשתי מהעבודה הקודמת ? (מעל 3 חודשים בערך) לא עברה שנה מאז הפיטורים הקודמים ,פוטרתי בספטמבר 2012.אשמח אם תענו לי בהקדם,חשוב לי מאוד.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
4/6/2013
ליפעת,
עליך למלא תביעה לאבטלה , בצרוף כל הסטוריית העבודה במהלך השנה, להגיש לבטוח לאומי, במקביל לפנות ללשכת התעסוקה.
שאול
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לאחר החלפת עובדת בחופשת לידה
19/5/2013
שלום, לאחרונה פוטרתי מעבודתי, וכיום אני זכאי לדמי אבטלה. בימים אלו מוצעת לי עבודה, אך מדובר במשרה שהינה החלפה לחופשת לידה. שאלתי היא, האם בתום תקופת העסקתי, כאשר מסתיימת חופשת הלידה, האם הסטטוס שלי הוא כמו של אדם שפוטר מעבודתו? כלומר, האם אהיה זכאי שוב לדמי אבטלה לאחר שאעבוד מספר חודשים ספורים ואז שוב אהיה ללא עבודה?
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
עליך ליידע את לשכת התעסוקה בכל שינוי נתוני זכאות לאבטלה ולפעול בהתאם.
ענבל
שאל/ה:
מעבר עיר בזמן אבטלה
19/5/2013
שלום! אני אמורה להתחיל להתייצב בלשכה בתאריך 20/6/13 לאחר המתנה של 3 חדשים (התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת הלידה) כרגע אני גרה בקריית גת אך אני עוברת דירה לאשקלון באוגוסט, האם אני יכולה להתחיל להתייצב בקריית גת ולהמשיך את ההתייצבות באשקלון ?
אבי
שאל/ה:
דיפלברטור ונכות
16/5/2013
לפני 10 שנים נפצעתי בצבא השתילו לי מכשיר דפליברטור , משרד הבטחון דחה בקשה שלי לנכות , מאז ניסתי מספר עורכי דין שכולם טענו שאין אפשרות להוכיח קשר סיבתי לכן התיק שלי קשה מבחינת משרד הבטחון. עד היום לא הגשתי תביעה לביטוח לאומי.
השאלה היא כזו במידה ואני מגיש תביעה כנגד ביטוח לאומי האם מגיע נכות על דפליברטור ? ואם כן מה האחוז שמקבלים בגין זה.
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/5/2013
מחוסר פרטים לא ניתן להשיבך. מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.