פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, שאלתי עוסקת במילוי טופס 'תביעה לדמי אבטלה'. ישנו סעיף בשם 'פרטים על הכנסות בתקופת אבטלה' ואינני בטוח איך למלא אותו. אני מתבלט משום שהתפטרתי מעבודתי ומשום כך לא קיבלתי דמי פיצויים אלא 'מענק המשולם בעת פרישה' אשר לא פדיתי אלא נשאר בקרן הפנסיה שלי. האם מענק זה רלוונטי לסעיף אותו ציינתי קודם או בכלל לתביעה לדמי אבטלה? אציין, שאינני מקבל קצבה כלשהי מטעם הפנסיה. תודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
טופס תביעה לדמי אבטלה
24/4/2013
עליך לחשוף את כל ההכנסות בפרוטרוט כפי שאתה מתאר כאן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דריה
שאל/ה:
ביטוח לאומי הבטחת הכנסה ובעל בכלא
21/4/2013
שלום אני אמא לילד בן שנה וחמישה חודשים נשואה ובעלי נימצא בכלא כבר 5 חודשים אני מקבלת הבטחת הכנסה 2500שח רציתי לשאול עד איזה סכום אני יכולה לעבוד בלי שזה יפגע לי בהבטחת ההכנסה מביטוח לאומי . והאם זה הסכום שמגיעה לי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
22/4/2013
באתר הבטל"א קיים מחשבון הבטחת הכנסה. מומלץ לעשות בו שימוש.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שושי קוג'מן
שאל/ה:
קבלת קצבה מביטוח לאומי- בת 62
21/4/2013
בעוד חודש אני אהיה בת 62 רציתי לדעת מה יהיה סכום הקצבה שאקבל מביטוח לאומי
נונה
שאל/ה:
כיצד מחשבים שכ"ט עו"ד בתביעת מלל( הגדלת קיצבה)
21/4/2013
לאחר טיפול של עו"ד בתביעה של סבתי הוגדלה קיצבתה באופן משמעותי- ל8592 ₪. עו"ד מבקש סכום מאוד גדול של שכ"ט וכותב במכתב שנשלח אליונו כי: "את תקבלי פחות כל מה שקיבלת עד היום4.8X הפרשים+מע"מ." וכי : "(1173+1565+187-2300) 8592-1.17X4.8X= התוספת היא בסכום של 3367 ומכאן ששכר הטרחה הוא 4.8X3367+ מע"מ= 18.909 ₪."
אשמח לפירוט אופן חישוב שכ"ט, והאם החישוב שעשה נכון במקרה זה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לנונה
21/4/2013
הפורום אינו עוסק בחישובי שכ"ט, לא נוכל לענות על שאלתך
עובדת
שאל/ה:
בקשר לתיאום ביטוח לאומי ומעסיק משני
21/4/2013
שלום, אני עובדת בשני משרות חלקיות. שבכל אחת מהן אני מרוויחה כ-2000 ₪ לחודש. עשיתי תיאום מס. שאלתי היא האם אני צריכה גם לעשות תיאום ביטוח לאומי. מה קורה אם אני לא עושה על פי חוק?
בנוסף, האם זה נכון שהמעסיק שאצלו הצהרתי שאני עובדת בעבודה נוספת (אצלו התחלתי לעבוד כחודש וחצי אחרי) הוא זה שנחשב המעסיק המשני שלי?
ZISUD
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי
21/4/2013
אשתי נכה 60% אי כושר +73% רפואי היא תתחיל לעבוד משרה חלקית בשכר של 1700 ₪ לחודש האם המעביד אמור לנכות לה ביטוח לאומי ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ZISUO
21/4/2013
על פי חוק לרון לא כמובן שיש מחשבון באתר ביטוח לאומי ושם תוכל לבצע החישוב
סימה
שאל/ה:
שכיר ללא יתרת ימי מחלה
20/4/2013
האם שכיר שאין לו יתרת ימי מחלה אצלה המעסיק יכול לתבוע את בטוח לאומי אם קיבל 50 ימי מחלה
סימה
הגיב/ה:
לא הבנתי למה התכוונת
21/4/2013
מה זאת אומרת יכול לתבוע את ימי המחלה? את בטוח לאומי? אין לו יתרת ימי מחלה במקום עבודתו.
יניב
שאל/ה:
שאלה לגבי אבטלה בעקבות מעבר עיר
20/4/2013
שלום לכולם
אני עובד 12 שנה במשרד מסויים בתל אביב עשיתי קורס קונדיטור במכללה פרטית יש לי תעודה של סיום קורס (לא תעודה של משרד העבודה)
אני אמור לעבור לאילת בקרוב כמו כן אני יודע שההתפטרות שלי עקב המעבר לאילת מזכה אותי לפיצויים אחרי 6 חודשים
האם מגיע לי דמי אבטלה??? יש לי תעודת מקצוע אמנם לא של משרד העבודה אבל בכל זאת תעודת מקצוע, מגיע לי דמי אבטלה אם לא ימצאו לי עבודה בתחום שלי??? או שאני מחוייב לקבל כל עבודה כיוון שהתעודה היא לא מטעם משרד העבודה
אשמח לפרטים-תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
22/4/2013
באתר בטל"א קיים מחשבון אבטלה. מומלץ כ תעשה בו שימוש.
Aviel
שאל/ה:
ללא דירה בזמן הקרוב מאוד
19/4/2013
אני בן 31 נשוי פלוס 1 (אישתי בחודש ה-4 להריונה) פוטרתי ממקום עבודתי ואני לפני פינוי דירה בשבוע הקרוב...במילים אחרות אני עומד למצו את עצמי תחת כיפת השמיים עם תינוק ואני לא יודע למי לפנות כל המשכורת הלכה על הבית הנוכחי אני ממש נואש וזקוק לעזרה בדחיפות!!!
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאביאל
21/4/2013
גש לביטוח לאומי לקצבת אבטלה ו/או הבטחת הכנסה, ותיגש גם לשירותי הרווחה בעירך, בהצלחה!
יוסף רוזן
שאל/ה:
עיכוב לא מנומק ומתמשך בהליך משפטי.
17/4/2013
עקב תביעתי בגין גביית ממון שלא כדין, נדרש המל"ל להשיב לעתירה בתוך 45 יום ולא יאוחר מכך,יצויין שהמל"ל ביקש אורכה של 60 יום ליתן את תשובתו אך בית המשפט לא נענה לבקשה. למרות זאת המל"ל טרם השיב לעתירה לאחר 45 יום ואף יותר מכך, המל"ל ביקש אורכה נוספת של 30 יום וגם אז לא השיב לעתירה וביקש אורכה נוספת של 30 יום וטרם השיב לעתירתי. הנני חי בצינעה מקצבת הבטחת הכנסה וידי אינה משגת לפנות לעו"ד לטיפול בענייני. אי לכך הגשתי את העתירה בכוחות עצמי ועוררתי את אהדת כב' השופטת הדנה בענייני.שאךתי היא: מה עלי לעשות ומה אתם ממליצים לי בשלב הבא?...האם להתנגד לבקשת הארכה האחרונה מטעם המל"ל?,האם והיכן אפשר לקבל תקדימים בנושא? והאם הדבר נכון?..בתודה מראש: יוסף רוזן..
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ליוסף
21/4/2013
הפורום לא בא בגדר ייצוג משפטי בתיק קיים פנה לסיוע המשפטי
סימה
שאל/ה:
תביעת דמי אבטלה מול הביטוח הלאומי
14/4/2013
אני בת 32 פוטרתי מעבודתי לפני כשבוע תקופת עבודתי שש וחצי שנים ברצוני לדעת מתי אוכל לתבוע דמי אבטלה? מהו תווך הזמן לקבלת דמי האבטלה בפועל ?ומהי תקופת הזכאות שלי?
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לסימה
14/4/2013
סימה שלום לאחר תקופת זמן כזאת את זכאית לפיצויי פיטורים הודעה מקודמת וכו. את זכאית כבר כעת לדמי אבטלה, תקופת הזכאות נקבעת על ידי המוסד לביטוח לאומי באופן אישי
אולגה
שאל/ה:
תשלום בונוס ותשלום/זכאות דמי לידה
14/4/2013
שלום, אני ילדתי בחודש ינואר 2013, בחודש דצמבר 2012 בנוסף לשכר הרגיל שלי, קיבלתי גם בונוס סוף שנה. האם בתשלום דמי לידה מגיע לי לקבל גם את הבונוס? שאלה שניה - כמו חן בחודש דצמבר הייתי מס' ימים בחופשת מחלה בגין ילד, האם מגיע לי לקבל על זה תשלום בדמי לידה?
ZISUD
שאל/ה:
הכנסות מריבית על מחסכון בבנק
13/4/2013
כאשר מגיעים לגיל שאפשר לקבל קצבת זיקנה. צריך לדווח על גובה החסכונות בבנק., לפי איזו אחוז ריבית מחשב ביטוח לאומי את ההכנסה נניח על פקדון של 100000 שח. בבנק ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הפורום אינו עוסק בפניה מעין זו. נא הפנה את שאלתך לבטל"א
ראובן
שאל/ה:
תגמול מביטוח לאומי בגין נכות זמנית
13/4/2013
לפני כ 6 חודשים נפגעתי במקום עבודתי (שבר בעצם הזנב) והוכרתי ע"י הביטוח הלאומי כנפגע תאונת עבודה. לא החסרתי ימי עבודה בגלל הפגיעה. הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי בה הייתי קבעה לי נכות זמנית של 20% ל 6 חודשים. בתום הנכות הזמנית, עוד 5 חודשים (סה"כ 11 חודשים ממועד התאונה) יזמנו אותי לוועדה נוספת. נאמר לי ע"י הביטוח הלאומי שאני זכאי לתגמול (או גימלה) ובקשו ממני את 4 תלושי השכר שלפני התאונה. אני כיום בן 60. שאלתי היא לאיזה תגמול או גימלה כספית אני יכול לצפות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
14/4/2013
באתר הטל"א קיים מחשבון חישוב נכות. מומלץ לעשות בו שימוש.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לראובן
14/4/2013
באם אינך עובד אתה זכאי לגמלה נוספת מהביטוח הלאומי היית ממליץ על קבלת ייעוץ מקצועי מעורך דין שמבין בתחום בעניין
רועי
שאל/ה:
תשלום על שמירת הריון
12/4/2013
שלום רב, אשתי עבדה במשך חודשיים קלנדריים שלמים ויום לפני שמירת הריון (לפני כן הייתה בחופשת לידה ללא תשלום בעקבות לידת הבן הראשון שלנו). ביטוח לאומי מתעקשים לעשות את החישוב על פני 90 יום ולא על פני תשלום בפועל פר יום עבודה (כלומר לחלק ל-61 ימים).
האם יש מה לעשות ? ניתן לערער על החלטת ביטוח לאומי ?
תודה, רועי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
14/4/2013
שמירת היריון - שיעורי הקצבה
שיעור הקצבה ליום יהיה בסכום הנמוך מבין שני הסכומים האלה: 1. הסכום הבסיסי לחישוב קצבאות (לחודש) מחולק ב-30 = 286.47 ש"ח (החל ב- 01.01.2013) ליום. 2. שכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב-90. על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה. הגמלה תשולם לחשבון הבנק של התובעת בעד כל תקופה של שמירת היריון (בעד התקופה הראשונה - אם היו בה 30 ימים רצופים לפחות ובעד כל תקופה נוספת - אם היו בה 14 ימים רצופים לפחות). הגמלה משולמת בכל 20 לחודש בעד החודש הקודם. בכל מקרה, לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים, לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת ההיריון.