פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ירוחם
שאל/ה:
גמלת שיקום מקצועי
14/8/2013
שלום וברכה,
אני נשוי + 3 ומקבל קצבת שיקום מקצועי ע"ס של כ 4,200 ש"ח לחודש בעקבות 50% נכות לצמיתות. שאלתי היא, האם זהו הסכום שאני אמור לקבל בהתאם להרכב המשפחה שלי. תודה, ירוחם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/8/2013
מחוסר פרטים מומלץ כי תפנה לבטל"א ותבקש הבהרה לגבי שיעור התגמול.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מוטי
שאל/ה:
התיישנות-איטר יד ימין
14/8/2013
לפני 12 שנים נקבע לי 10%נכות. ליד שמאל ע"פ מבחני הביטוח הלאומי.אכשו.נודע לי שכשמאלי(ידי השמאלית היא הדומיננטית)הוועדה היתה צריכה לקבוע 20% נכות.יש סיכוי לתבוע את הביטוח הלאומי בעניין זה לאחר הרבה שנים.תודה
גל
שאל/ה:
זכאות של מלגאים לדמי אבטלה
13/8/2013
שלום רב, אני מסיים דוקטורט בימים אלו ומתקשה למצוא עבודה, ב4 השנים האחרונות קיבלתי מלגה מהאוניברסיטה אך לא קיבלתי כל משכורת. האם אני זכאי לדמי אבטלה? אם כן האם גובה דמי האבטלה מחושב על פי המלגה שקיבלתי מהאוניברסיטה?
תודה מראש גל.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
22/8/2013
באתר בטל"א קיים מחשבון אבטלה. מומלץ לעשות בו שימוש.
רוזה
שאל/ה:
קבלת קצבת זיקנה מארצות הברית
13/8/2013
עד 1993 התגוררתי במשך 10 שנים בארצות הברית ומאז שילמתי ביטוח סוציאלי בארצות הברית וכמובן מהכנסות בארץ שילמתי גם ביטוח לאומי . על פי החוק ארצות הברית מגיע לי עכשיו לקבל קצבת זיקנה משם , למרות שבישראל עוד לא הגעתי לגיל גמלא כלומר כאן בישראל אני עוד לא מקבל קצבת זיקנה. השאלה שלי האם הקיצבת המתקבלת מארצות הברית תתחייב במס הכנסה כאן בישראל ?
y
שאל/ה:
אבטלה אחרי פיטורין מעבודה
12/8/2013
היי פוטרתי מעבודה בתאריך 24/7/2013 ועדיין לא התייצבי בלשכה כייוון שחסר לי התלוש האחרון עד מתי אני יכול להתייצב האם יש מגבלה של זמן מרגע הפיטורים ועוד משו מה אני צריך להציג שם איזה יום מתייצבים בלשכה בתל אביב לקבלת אבטלה ? ואם יש לי בעיה להתייצב באחד הפעמים אחרי שחתמתי שבוע / שבועיים ככה כייוון שלא אהיה בארץ האם יש בעיה עם זה או שאפשר לוותר על שבוע ולהמשיך אחריו וגם תוך כמה זמן אני צריך להציג טפסים בביטוח לאומי של התלושים והטופס של האבטלה מרגע התייצבות בלשכה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/8/2013
מומלץ להתייצב בלשכת התעסוקה מוקדם ככל הניתן לאחר פיטורין לשמירה על זכויות.
יעקב ורדי
שאל/ה:
תשלום דמי ביטוח לאומי בזמן חל"ת
10/8/2013
יצאתי לחופשה ללא תשלום לחודש אחד והמעסיק שלי לא משלם לי משכורת. בתום החודש אני חוזר לעבודה כרגיל. האם בזמן שאני בחופשה אני צריך לשלם דמי ביטוח או המעסיק שלי אם בכלל מישהו צריך לשלם.
אלי
שאל/ה:
דמי אבטלה עקב מעבר מקום מגורים
9/8/2013
שלום,
כיום אני עובד בחברה בת"א אך באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד בחיפה ורציתי לדעת האם במידה ואני מתפטר מרצון אהיה זכאי לדמי אבטלה מידיים או רק לאחר 90 יום?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
23/8/2013
כעקרון התפטרות ללא סיבה מספקת לדעת בטל"א מחייבת תקופת המתנה של 90 יום.
בנסיבות שציינת מומלץ לבדוק כל מקרה לגופו של ענין באמצעות בטל"א.
טלי
שאל/ה:
הקדמת קצבאות לראש השנה
8/8/2013
האם החודש יקדימו את הקצבאות לרגל חג ראש השנה ואם כן למתי תודה
א.ג.
שאל/ה:
בעלים של חברה שהוא גם שכיר וזכאות לדמי אבטלה
8/8/2013
שלום. פוטרתי ממקום עבודה. במקביל למקום עבודה זה, עבדתי בחברה בבעלותי כעו"ד שכיר- עובד יחידי בחברה. כרגע אין לי עבודה כעו"ד בחברה בבעלותי (אני בעל שליטה בה- סעיף 32 למס הכנסה). שאלתי היא האם אני יכול להתפטר מהעבודה בחרה שלי, בטענה שאין לי עבודה בחברה כרגע, ולהיות זכאי לדמי אבטלה עבור פיטורי ממקום העבודה העיקרי? תודה.
ב.ש נסים
שאל/ה:
התייחסות מעביד לחולה
7/8/2013
שלום. מה דינו של מעביד הכופה על עובד נכה {פגיעה בעבודה} 75% נכות לצמיתות לעבוד ומפעיל סנקציות כספיות נגדו? כיצד יתייחס בית משפט לאותו מעביד? ?מן הסתם הכול מגובה במסמכים. כידוע בצבא היה מפקד נענש קשות כלפי פיקודו האם העבירה אזרחית, פלילית? אנא תשובה ברורה לאור הנדירות של השאלה. תודה נסים
אשר
שאל/ה:
חוב "פתאומי" בעבור דמי ביטוח שלא שולמו
6/8/2013
שלום רב
לא עבדתי זה מספר שנים ועתה כאשר פתחתי תיק במע"מ ומס הכנסה, פתחו לי תיק אוט' בביטוח לאומי. אני משלם מאז כל חודש 162 ש"ח. בפנקס התשלומים הרגיל ששלחו לי בעמוד של החודש הראשון (לפתיחה) כתוב : יתרת חשבונך לתאריך X (של אותה תקופה) היא בסך : 0 ש"ח.
פתאום עכשיו חודשיים אחרי שולחים לי הודעות סמס שיש לי חוב. התקשרתי ואמרו שזה על דמי ביטוח (מינימליים) שלא שילמתי מאז 2005 ועד לפנקס. אבל הרי כתוב בפנקס חוב 0. אכן לא שילמתי כל השנים אבל גם הם מעולם לא הודיעו לי. האם יש לי עילה לטעון לפי זה (בפנקס כתוב חוב 0) שאין חוב. אשמח לתשובה בבקשה.
ליטל
שאל/ה:
העסקת עובדת זרה בסיעוד
5/8/2013
קיבלנו מטפלת זרה לאימי חולת האלצהיימר לאחר חיפושים של חודשים. המטפלת שוהה בארץ מעל 5 שנים ולכן ביקשנו עבורה אשרת שהייה מטעמים הומוניטריים. שלחנו את הבקשה לפני שבועיים וחצי ועדיין לא קיבלנו מהם שום מכתב או אישור זמני לעובדת שזה בבדיקה. אימי מקבלת את קצבת הסיעוד לחשבונה היא נמצאת באיזור הניסוי. האם ביטוח לאומי יפסיק את קצבת הסיעוד עד לאישור הזמני? ואם כן מה נעשה בינתיים? אנחנו לא יכולים לעמוד בלי עזרה בהוצאות המטפלת. מה עלי לעשות? להתקשר לביטוח לאומי ולהסביר את המצב? אודה לכם על תשובה מהירה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/8/2013
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי . אפשרי מהעובדת הסוציאלית של חברת הסיעוד שבה עובדת המטפלת.
מיכל
שאל/ה:
זכויות אם לתאומים ושלישיה
5/8/2013
שלום אני נשואה אם לתאומים בני 6 ושלישיה בני 10 חודשים הקיצבה שקבלתי עד עכשיו ירדה במחצית ממה שהייתה כאשר ילדתי את השלישיה באתר של ביטוח לאומי רשום שהקצבה תשולם 20 חודשים כשהלכתי לברר אמרו שהקיצבה יורדת מדי חודש עד ל- כ3000 ₪ מה מגיע? ולמה כתבו קצבה ל20 חודשים ראשוניים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/8/2013
בנסיבות הענין מומלץ לבצע בירור מקיף מול סניף הבטל"א.
טומש
שאל/ה:
פנסיה וזוגיות וקצבת ביטוח לאומי
4/8/2013
שלום רב, אשתי באפריל 2014 תהיה זכאית לפנסיה, אך היא חוששת שתקבל פחות כסף בגלל שקיים בעלה שחייב להוסיף לה. זו הסיבה שהיא רוצה להתגרש. אני בעלה שרוב זמן חי בחול ואינני אזרח ישראל. האם היא צודקת?