אמי שלום,
תשובתי כללית מאחר ולא נחשפתי לחומר הראיות בתיק (מזכרי השוטרים/דו״ח פעולה וטופס פירוט נסיבות האירוע). אגב, אני מקווה שהעתקת את כל חומר הראיות בתיק.
1- בית המשפט מתרשם התרשמות ישירה מהעדת העדים במשפט ומראיות אחרות במידה וישנן כאלה. על פי מהימנות העדים ו״אותות האמת הנגלים״ בפניו מכריע בית המשפט.
2- במידה ותורשעי, בית המשפט יוכל לקחת בחשבון לצורך גזירת העונש את וותק נהיגתך, עברך התעבורתי ועוד. לא אחת, קורה שבית המשפט גוזר קנס גבוה יותר מהקנס המקורי וזאת על פי סמכותו שניתנה בסעיף 230 סיפא בחוק סדר הדין הפלילי. ולעיתים אף גוזר על הנאשם שבחר להישפט רכיבי עונש נוספים כגון: פסילת רישיון נהיגה מותנית ואף בפועל.
3- עפ״י האמור לעיל אינני יכול לומר באופן ספציפי כיצד להצליח במשפט הספציפי.
באופן כללי ההצלחה תלויה במספר גורמים ביניהם : הכנת התיק, הבאת ראיות , יכולת טובה לחקור עדים ולקעקע את אמינותם.
מאחר ואני יוצא מנק׳ הנחה שאינך מצויה בהליכי בית משפט ובהליך הפלילי, הייתי ממליץ לך לקבל ייעוץ ספציפי טרם הגעה לביהמ״ש ואם ניתן אף לבקש ייצוג.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר,עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר