שלום , אתמול חזרתי לביתי לאחר בילוי עם חברים זמן קצר לאחר ששתיתי כמות של שתי כוסות בירה בלבד .לאחר כמה דקות של נסיעה עצר אותי שוטר לבדיקה במכשיר נשיפה קטן וטען שאני נוהג תחת השפעת אלכוהול מעל המותר אני חייב לציין שאני בנאדם מאוד אחראי למעשיי וידעתי שמכמות כה קטנה של שתיית בירה לא אמורה להיות איזושהי בעיה הן מבחינת כושר הנהיגה והן מבחינת המשטרה
אני שלוש שנים עם רישיון וזאת כביכול העבירה הראשונה שקיימת לי , השוטר ביצע כמה בדיקות במקום כמו ללכת כמה צעדים ישר הלוך ושוב וכו' והכל עבר מצויין .
לאחר כמה דקות קראו לי לבצע שתי בדיקות של נשיפה במכשיר הינשוף ובתוצאה שהייתה זה הגיע ל 355 מה שאומר שחרגתי בכמות מעל המותר
הקצין תנועה רשם לי מכתב לזימון בבית משפט וגם לאחר שנסיתי לדבר איתו ולהוכיח לו שזה לא יכול שהמכשיר הראה תוצאה כזאת הוא טען שיכול להיות שאני צודק בטענותיי אך אין לו ברירה אחרת מלשלול לי את הרשיון ל 30 יום ובעוד כחודשיים לבצע זימון למשפט .. אני עכשיו לא יודע מה לעשות איך אני באמת יכול לטעון את כפותי ולהוכיח שנהגתי בזמן שהייתי צלול לגמרי ולא כפי שטען המכשיר שברשותם ??
אני ישמח מאוד לקבל ייעוץ מה אפשר לעשות כעת
בתודה מראש
יוסי שלום,
נכון לכתיבת מענה זה לא הצליח אף עו״ד לשלול את אמינות מכשיר הינשוף.
עוד נתון הוא שבית המשפט העליון עוד לא פסק בנושא זה.
עם זאת , ניתן לא אחת לשלול את ההליך שבו בסופו של דבר נקבע כי ביצעת עבירה של נהיגה בשכרות, אך בשביל לעשות זאת צריך לעיין בחומר הראיות ולדעת למצוא את הפגמים.
המלצתי החמה לייצור קשר עם עו״ד לתעבורה כי כמעט מידי יום אני נתקל בנהגים שבאים לביהמ״ש לא מיוצגים ומקבלים כמעט תמיד את עונש פסילת המינימום(שנתיים) ולעיתים אף יותר. אוסיף ואומר שלרוב הנהגים נשענים על משענת קנה רצוץ בדמות ״נסיבות אישיות מיוחדות״ - טענה שכמעט ואינה מתקבלת בעבירה זו.
במידה ותהיה מעוניין תוכל לייצור איתי קשר ישיר - משרדי מפורסם גם באתר זה בקטגוריית עו״ד לתעבורה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר, עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
גם אם מדובר בעבירה ראשונה שקיימת אצלי ואם תוצאה של 355 קיים סיכוי גדול שאקבל עונש של המקסימום שלילה של שנתיים ? או שיכולים להגיע לאיזשהו הסדר טיעון ?
ושוב תודה מראש
יוסי שוב שלום,
1- כן. גם במידה וזאת עבירה ראשונה בחייך ברגע שאתה מורשע בנהיגה בשכרות אתה עלול (בסבירות גבוהה) לקבל בין יתר רכיבי העונש פסילת מינימום(שים לב -לא מקסימום) בת שנתיים ימים.
2-על מנת להגיע להסדר הוגן וראוי צריך להיות בקיא בתחום. כמו כן, ייתכן מאד שלאור חומר הראיות בתיק לא אמליץ לך להגיע להסדר(לדוגמא -כשישנם כשלים רבים ומשמעותים).
3- לכן, על מנת להגיע לתוצאה האופטימאלית עליך לקבל עזרה מאיש מקצוע ולא אוסיף...
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר