עד היום ידעתי שכל מה שאינו אסור על האזרח הריהו מותר לו. היום נאמר לי כי אסור לחנות במקום שלא הוסדר מראש כמקום חנייה מותר, ואין די בזה שאין תמרור האוסר חניה. האומנם? - :
א. לא בתקנות התעבורה ולא בחוק העזר העירוני של העירייה בה אני גרה מצאתי הוראה כזו. להיפך, ההוראה הככלית שמצאתי היא שאסור לחנות באופן העלול שבש או לסכן את התנועה, וכן מנויים 16 מקומות בהם אסור להחנות גם אם אין תמרור/סימון האוסר חנייה. המקרה שלי לא היה אחד מאלה.
ב. נאמר לי שזו היתה פסיקה בעליון. חיפשתי ולא מצאתי. אבל אף אם יש כזו, האם פסיקה בעליון גוברת על חוק או תקנות או הנחיות המפקח על התעבורה? ואם כן, מדוע שלא ישנו את החוק/תקנות/ההנחיות בהתאם?
בתודה על התשובה!
נאוה שלום,
1- את בהחלט צודקת כי על עבירות החנייה חל הדין הפלילי. אחד מעקרונות היסוד הוא שמעשה/מחדל של נאסר במפורש מותר הוא.
2- אינני יודע מהו פס"ד מבית המשפט העליון....נראה לי שמי שטען זאת התבלבל מעט.
3- ממליץ לך לבקש את ביטול הדו"ח + צילום אופן החנייה.
במידה וזה לא יעזור עדין תוכלי לבקש להישפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודות על התשובה. כך גם אני שיערתי. אבל היה חשוב לי לדעת זאת ממקור מוסמך.
מי שאמרה לי זאת, היתה השופטת בדיון הראשון בעקבות בקשתי להישפט (כן, עם ציטוטים מהחוק ומהתקנות, תמונות ותרשימים שהבאתי. שמחה שכיוונתי לדעת גדולים...). הדיון הבא נקבע להוכחות.
על השופטת כבר נעשתה כתבה במבט, אולי אחר הדיון אעלה הכל כאן.
ושוב תודה.
נאוה שוב שלום,
אני מאחל לך הצלחה במשפט.
רק מתוך סקרנות אשאל האם במקרה החנת את רכבך על המדרכה?
בברכה,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר