שלום רב! אני מתנצל מראש על העברית שלי שלא לגמרי תקינה.
אני נציג של ועד הבית באחד הבתים ברמת גן.
בחודש מאי 2011 פניתי לעורכת דין ע' המתמחה בנדל"ן ומקרקעין בעניין משפטי הקשור לבית המשותף.
יש לי טענות קשות כלפי עו"ד ע'. אני טוען שהטיפול שלה (שטרם הסתיים) הינו בלתי מקצועי, ושהוא פגע בסיכוי להצלחת התהליך שנפתך ביוזמתה. אשמח לשמוע מכם האם הטענה היא אכן נכונה, ואם כן – האם קיימת אפשרות לתקן את המצב.
היות והעניין המשפטי אינו קשור לעצם הטענה, אתאר אותו בקצרה. בבניינו נמצא משרד (להלן "המשרד") עם חנייה צמודה בגודל כ-150 מטר: לפי הטאבו 100 שייכים למשרד ו-50 מטר הינו רכוש משותף של כלל דיירי הבניין.
פניתי לעו"ד ע' על מנת לברר האם ישנה אפשרות להבטיח לכל הדיירים זכות כניסה לחלק המשותף של המגרש. לאחר שבחנה את הסרטוטים הגיעה ע' למסקנה שאין זה בגדר האפשר, אבל ניתן לתבוע מהמשרד דמי שימוש ברכושנו המשותף. היא הסכימה לנהל את המהלך, וכצעד ראשון הציעה לשלוח למשרד את מכתב ההתרעה. היות והייה מדובר בתרומה ניכרת לתקציב הדל של בניין מתפורר, הצלחתי בקלות לשכנע את מנהל ועד הבית להתחיל את התהליך (בשביל זה נאלצנו להשהות צעדים אחרים לשיפור תנאי המגורים, כגון הגברת הניקיון והשיפוצים שהיו על הפרק), אספתי את כל המסמכים הדרושים, והגשתי אותם לעורכת הדין. היא פתחה את התיק. שילמתי את מלוא הכסף - כ-700 שקלים (כולל מע"ם) - וחיכיתי לתוצאות.
באמצע יולי (כעבור כחודש) יצרתי קשר עם עו"ד ע' ושאלתי "האם יש תשובה". היא ענתה בחיוב והבטיחה פקסס לפקסס לי את המכתב במהלך היום (היא אפילו רמזה על תוכן המכתב וכיצד אפשר להמשיך את התהליך). ואז התחילו לקרות דברים מוזרים...
הפקס לא נשלך באותו היום... ולא למחרת... ולא במהלך השבוע. כל יום הייתי מתקשר אליה ומתחנן להעביר אלי את המכתב. התשובה שלה תמיד הייתה: "יש לי לחץ, אני פשוט לא יכולה!"
אחרי שבוע וחצי של "חיזורים" היא הודיעה שהמכתב יישלח בדואר ויגיע בהקדם. ושוב זה לא קרה.
אחרי תזכורת ראשונה ושוב שמעתי (הפעם בעצבים): "הייתי לחוצה, לא יכולתי לשלוח, עכשיו אני בטוח אשלח!" אבל היא לא שלחה: לא עכשיו לא ולא אחרי שתי תזכורות נוספות. בתחילת אוגוסט היא הודיעה שיוצאת לחופשה בת שבועיים אבל אז יהיה לה פחות לחץ ויותר זמן לשלוח מכתבים.
בשלב הזה כבר ידעתי שהמהלך נכשל לחלוטין: איבדתי את האימון של מנהל ועד הבית. הוא לא מאמין שהעברת מכתב ממקום למקום באותה העיר לוקחת יותר מחודש ימים (ואף רמז שעלי להחזיר את הכסף לקופה) –ברור שאין לי סיכוי לשכנע אותו ואת הדיירים להמשיך להשקיעה כסף בהמשך התהליך. עתה הציפיות שלי היו הרבה יותר מתונות: רציתי שתחזיר לפחות את המסמכים שמסרתי לה. אך התברר שגם זו ציפייה מוגזמת!
עם חזרתה חופשתה (שהסתיימה באמצע אוגוסט) העניינים הסתבכו עוד יותר: עכשיו היא לא מוצאת את התיק עם כל המסמכים! אני ממשיך להתקשר אליה כל יום – כל פעם היא עונה לי שממשיכה בחיפושים ומנתקת. וזה נמשך כבר ארבעה ימים.
ובכן, רציתי לשאול:
האם אפשר לטעון ש-
- הטיפול הוא בלתי מקצועי?
- הטיפול נוגד את כללי האתיקה המקצועית?
- העניין ניזוק בעקבות הטיפול הבלתי מקצועי?
האם אפשר לפנות בנושא לועדת העתיקה של לשכת עורכי דין? (או שמא קיים גוף אחר, יותר מתאים?)
האם קיימת דרך כלשהי
- להכריח אותה להחזיר לי מסמכים?
- לקבל את הכסף בחזרה?
- לקבל פיצוי על כך שהעניין ניזוק?
תודה מראש!
לאוניד.