שלום, אני שוכרת דירה כחודש, הדירה היא חלק מדירה מפוצלת ל-3 דירות, הדירה נמצאת בין 2 דירות, עקב כך בדירה אין חלונות רגילים למעט 2 "חלונות תקרה". איך אני יכולה לברר אם הדירה חוקית בכלל?
נכנסתי לדירה יומיים לאחר תחילת החוזה כי הדירה לא הייתה מוכנה עדיין (שיפוצים) והגעתי להסדר כספי עם המתווך. החלונות בנויים כך שמעל הזכוכית ישנה רשת, מעליה ישנו סוג של כיסוי (נגד הגשם, למרות שאפשר להסיק שכשאר יתחילו הגשמים תיהיה דליפת מים, מה גם שכל הבסיס של התעלה של החלון עשוי מגבס שיכול להירקב אם יירטב. בעל הדירה טוען שהחלון והכיסוי עמידים ומצב כזה לא יכול לקרות. מה הן זכויותיי במקרה שהמצב כן קורה?)ובין הכיסוי לרשת ישנה עוד רשת למניעת כניסת יונים. מאז שעברתי לדירה אני לא יכולה לפתוח את החלונות כי נכנסים לי ג'וקים מהחלונות, הרשת החיצונית לא הייתה מותקנת כמו שצריך ונלכדו לי 2 יונים בחלון במשך יום שלם שבעל הדירה משך אותי בכך שאמר ששלח בנאדם שיוציא אותן ויתקן את הרשתות (הוא לא הגיע), לבסוף קרעתי את הרשת מבפנים בכדי לשחרר את היונים שהיו תקועות שם מ 8-9 בבוקר ועד ל 10 בערב, כל החלון והרשת היו מלאים בצואה, כל היום היה לי רעש בדירה מהנסיונות של היונים לצאת. חוץ מעניין החלונות והרשתות ישנם עוד כמה דברים לתקן בדירה כמו ריח מסריח של ביוב בשירותים (חשוב לציין שאין חלון בשירותים אלא רק ונטה מאוד קטנה שלא עושה את העבודה שלה, יש לי רעשים תמידיים של דפיקות מהביוב וג'וקים שנכנסים מהונטה.
בעל הדירה כבר מושך אותי יותר משבועיים, 4 פעמים בעל הדירה קבע איתי שעות שהשיפוצניק צריך להגיע ובכל ה-4 פעמים הוא לא הגיע, מצאתי את עצמי מבזבזת שעות עבודה, יושבת ומחכה סתם. העלתי בפניו את האופציה שאני אזמין איש מקצוע ויעביר לו את הקבלות, בעל הדירה סירב בטענה שהוא כבר שילם לשיפוצניק... אני לא רוצה יותר לקבוע איתו ולחכות סתם... מהן זכויותיי??
בתודה מראש,
ולריה.