שלום, אני שוכרת דירה כחודש, הדירה היא חלק מדירה מפוצלת ל-3 דירות, הדירה נמצאת בין 2 דירות, עקב כך בדירה אין חלונות רגילים למעט 2 "חלונות תקרה". איך אני יכולה לברר אם הדירה חוקית בכלל?
נכנסתי לדירה יומיים לאחר תחילת החוזה כי הדירה לא הייתה מוכנה עדיין (שיפוצים) והגעתי להסדר כספי עם המתווך. החלונות בנויים כך שמעל הזכוכית ישנה רשת, מעליה ישנו סוג של כיסוי (נגד הגשם, למרות שאפשר להסיק שכשאר יתחילו הגשמים תיהיה דליפת מים, מה גם שכל הבסיס של התעלה של החלון עשוי מגבס שיכול להירקב אם יירטב. בעל הדירה טוען שהחלון והכיסוי עמידים ומצב כזה לא יכול לקרות. מה הן זכויותיי במקרה שהמצב כן קורה?)ובין הכיסוי לרשת ישנה עוד רשת למניעת כניסת יונים. מאז שעברתי לדירה אני לא יכולה לפתוח את החלונות כי נכנסים לי ג'וקים מהחלונות, הרשת החיצונית לא הייתה מותקנת כמו שצריך ונלכדו לי 2 יונים בחלון במשך יום שלם שבעל הדירה משך אותי בכך שאמר ששלח בנאדם שיוציא אותן ויתקן את הרשתות (הוא לא הגיע), לבסוף קרעתי את הרשת מבפנים בכדי לשחרר את היונים שהיו תקועות שם מ 8-9 בבוקר ועד ל 10 בערב, כל החלון והרשת היו מלאים בצואה, כל היום היה לי רעש בדירה מהנסיונות של היונים לצאת. חוץ מעניין החלונות והרשתות ישנם עוד כמה דברים לתקן בדירה כמו ריח מסריח של ביוב בשירותים (חשוב לציין שאין חלון בשירותים אלא רק ונטה מאוד קטנה שלא עושה את העבודה שלה, יש לי רעשים תמידיים של דפיקות מהביוב וג'וקים שנכנסים מהונטה.
בעל הדירה כבר מושך אותי יותר משבועיים, 4 פעמים בעל הדירה קבע איתי שעות שהשיפוצניק צריך להגיע ובכל ה-4 פעמים הוא לא הגיע, מצאתי את עצמי מבזבזת שעות עבודה, יושבת ומחכה סתם. העלתי בפניו את האופציה שאני אזמין איש מקצוע ויעביר לו את הקבלות, בעל הדירה סירב בטענה שהוא כבר שילם לשיפוצניק... אני לא רוצה יותר לקבוע איתו ולחכות סתם... מהן זכויותיי??
בתודה מראש,
ולריה.
שלום רב,
זכויותייך כפופות להוראות החוזה עליו חתמת.
לגבי בירור חוקיות הבניה - עליך לפנות לעיריה.
קחי בחשבון שייתכן שתימצאי עצמך "שותפה לפשע" אם הבניה לא חוקית, או שיתקבל צו הריסה.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
מה אם אני באמת אגלה שאני ״שותפה לפשע״ ולצורך העניין יתקבל גם צו הריסה?
יש סעיף שאומר: "המשכיר מצידו יהא חייב לתקן פגמים ו/או קלקולים אשר יתהוו במשך התקופה הקצובה ואשר החובה לתקנם תהא עליו כמשכיר וזאת תוך זמן סביר מיום דרישת השוכר, שאם לא כן יהא רשאי השוכר לבצע את התיקון ולחייב את המשכיר בהוצאות התיקון, או לקזז את ההוצאות מדמי השכירות."
מהו "זמן סביר"???
ישנו עוד סעיף שקשור אולי איכשהו שאומר: "השוכר מצהיר כי קיבל את הדירה נקייה, מסויידת ומתאימה למגורים ואם הדבר יתחייב באופן סביר, הוא מתחייב לסיידה על חשבונו עם החזרתה למשכיר.
השוכר יפצה את המשכיר במלוא הנזקים שיגרמו לו כתוצאה מהפרת תנאי מתנאי סעיף זה או כל תנאי אחר מהסכם זה."
לא נראה לי שסעיף זה מתייחס למקרה...
אלה 2 הסעיפים שקשורים אולי למצב שלי, עם הסעיפים האלה, מהן זכויותיי?
אני יכולה לתבוע את בעל הדירה על הפרת חוזה? יש לי קייס בכלל??
אודה מאוד לתשובתך המהירה, שכן אני רוצה לפעול כמה שיותר מהר.
בתודה מראש,
ולריה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר