שלום,
אני ואשתי שוכרים דירה מספטמבר 2009, כאשר בחוזה היה רשום תוקף של עד סוף אוגוסט 2010 ולא הייתה מצויינת אופציה להארכה.
בפועל המשכנו את החוזה עוד שנה ללא חוזה בפועל, עם אותה השכירות.
כחודש וחצי לפני סיום שנה השנייה הודיע לנו בעל הבית על רצונו להעלות את שכר הדירה, כאשר ביקשנו ממנו להיפגש, ושבועיים לפני קיבלנו ממנו הודעה שאין על מה לדבר.
שאלתי היא: אם אנחנו רוצים לעזוב את הדירה הנ"ל בסוף השנה השנייה, ובהתראה של שבוע - האם יש לו עילה לתשלום נוסף מאיתנו או עילה לתביעה ?
איזה מועד לסיום ההתקשרות הוא שתקף?
כל זאת בהנחה די ריאלית שלא נצליח להגיע עימו להבנות ברוח טובה
אנחנו דואגים מאחר שיש אצלו שטר ביטחון שהוא עלול לפרוע ונוכל אם כבר רק לקבל בחזרה בתום מאבק משפטי
שלום רב,
על פי הפסיקה הארכתם את החוזה בהתנהגות, ןלכן החוזה של השנה הראשונה חל על הצדדים, על כל סעיפיו, בהתאמה.
א תעזב ללא התראה ולא על פי החוזה קיים סיכוי שיתבעו אתכם.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
אני הבנתי שבמקרה של נדל"ן הדרך היחידה בה יכול להתקיים חוזה הוא בכתב
האם זה ישתנה או שאני לא הבנתי נכון?
מיכל שלום,
שאלתך איננה ברורה.
עסקה במקרקעין מחייבת מסמך בכתב כתנאי לתוקפה. המושג נדל"ן איננו משפטי, והמושג מקרקעין הוא משפטי לחלוטין.
לא כל עסקה הנוגעת לנדל"ן מחייבת מסמך כתוב.
עלייך להתייעץ באופן ספציפי לגבי החוזה שאת מעוניינת לערוך/ לחתום.
בברכה,
דותן לוי, עו"ד ונוטריון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
השאלה שלי מתייחסת לתשובה הקודמת שקיבל רותם מעו"ד אייל אשכנזי
הוא טוען שחוזה דירה ממשיך להתקיים עפ"י התנהגות - ואני חשבתי שחוזה על דירה יכול להתקיים רק אם הוא בכתב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר