שמי מרסל ואני סייעת לגיל הרך, אני עובדת בגן ילדים פרטי מזה שנתיים. למזלי הרע נפלתי על מנהלת כוחנית, מניפולטיבית,חסרת רגשות,חסרת מצפון,ואינטרסנטית . במהלך השנתיים היו לי המון חיכוחים איתה מכיוון שלא הסכמתי להתנהג כמו שאר המטפלות ותמיד העזתי להגיד שאני אומנם עובדת תחת חסותה ולמרות שאף פעם אינה מסתכלת בגובה עיניים יש לי עדיין זכויות לפי החוק וזה מאוד הכעיס אותה. לפני שבועיים נגרם נזק של סתימה בביוב המנהלת רתחה על העיניין ופנתה אליי ולעוד מטפלת וטענה שהסתימה נגרמה באשמתינו בגלל מגבונים שהושלכו לאסלה, אמרנו למנהלת שמגבונים אנחנו זורקים לשקית ולא רק אנחנו משתמשות במגבונים ושזאת לא אשמתינו, המנהלת התעקשה ואמרה שהנזק עלה לה מאוד יקר כ-700 שקלים ושהיא דורשת מאיתנו לשלם על הנזק 350 שח כבר מחר. המטפלת שעובדת איתי שתקה ואני לא, עניתי לה שאני לא מתכוונת לשלם לה על נזק שלא גרמתי אותו ויותר מזה נזק ששיך לעסק, המנהלת רתחה מעצבים נעמדה ליד הדלת כשהילדים בגן ישנים והרימה עליי טונים גבוהים ואיימה עליי שאם לא אשלם לה היא תיקח את התשלום דרך המשכורת צרחה שנשלם את הכסף למזכירה שלה ושלא נפנה אליה וטרקה את הדלת. לא היינו מופתעות מהדרישה או מהיחס הספקתי להכיר ולהבין במהלך השנתיים עם מי יש לי עסק! הגעתי לבית עשיתי בירורים עם ההסתדרות והובהר לי שמה שהיא ביקשה זו עבירה על החוק! חשוב לציין שאין שום תנאים בגן אני עובדת משרה מלאה על שכר מינימום היא לא משלמת לי שעות נוספות ומאלצת אותי להישאר שעות נוספות, אני דואגת לעצמי לאוכל כולל חלב סוכר ונס קפה, ובמהלך שנתיים זוכה ליחס משפיל מצידה עד כדי עוגמת נפש מריבות בכי וגם על חופש צריך להילחם! כשהגעתי לשיחה עם המזכירה שלה והשיחה הוקלטה ללא ידיעת המזכירה, דרשתי מהמזכירה לבקש מהמנהלת חתימה על נייר שבו כתוב שהיא מאלצת אותי לשלם על נזק ששיך לגן וגם טרחתי להוסיף בשיחה ששוחחתי עם ההיסתדרות שאמרו לי חד משמעית שזו עבירה על החוק, המזכירה גם צודדה במנהלת וחשבה שאנחנו צריכות לשלם את הנזק ואמרה שתחזיר לי תשובה. לאחר שעה המזכירה ירדה למטה ואמרה לי וזה ציטוט: המנהלת אמרה שאם את לא רוצה לשלם אז לא צריך!!! בכעס ומאז המנהלת לא מדברת איתי וגם המזכירה החמיצה עליי פנים. הרחתי שהיא תנקום בי כדי לגרום לי להרגיש קטנה ומכאן מתחיל הסיפור הגדול... מוצאש לאחר שבועיים אחרי התקרית אני מקבלת שיחת טלפון מהמנהלת שלי שבו היא מוסרת לי לא להגיע לגן מחר שאלתי אותה מאיזו סיבה? והיא ענתה מסיבת המצלמות!!! יש בגן מצלמות אבטחה חשוב לי לציין שעדיין לא נפל לי האסימון ושוב שאלתי מה הפשר להשעייה הזאת והיא ענתה שעל נושא רציני כזה היא לא מתכוונת לדבר בטלפון ושאני אחכה עד למחרת בערב לתשובה. למחרת בערב נודע לי מאחת האמהות בגן שהמנהלת מתכוונת לעשות שיחה לכל ההורים בגלל תקרית שקרתה עם הגננת ועל הדרך היא הוסיפה אותי לחבילה, אותה אמא סיפרה שכבר השמועות רצות ושאני מפוטרת על צעקות והתנהגות לא נאותה כלפי הילדים. הבנתי שהמנהלת בעקבות המקרה שקרה עם הגננת בנתה עליי תיק לא עוול בכפי ניצלה את המצב והראתה לכמה הורים סרטון קצר 2 שניות שאני לוקחת ילד ומוציאה אותו מחדר האוכל. חיכיתי לטלפון מהמנהלת וכשהיא התקשרה שעה וחצי לפני שיחה עם כל ההורים ללא ידיעתי וללא כל הסבר מצידה היא ביקשה ממני להגיע למחרת בערב לשימוע עוד יום בבית לשבת ללא עבודה ומבלי לתת לי הסבר על מה שקרה. כעסתי עליה בטלפון והשיחה החלה קולחת עם טונים גבוהים ודרשתי ממנה לדעת מה קורה ומדוע יש שמועה שאני מפוטרת ושהבנתי שיש שיחה עם ההורים היום. היא גם צעקה וענתה שהיא לא חייבת לי הסברים ושהיא תישלח לי חוקר לבית וניתקה לי את הטלפון. שאלתי את אחת האמהות בגן מה היה תוכן השיחה והיא אמרה שרוב השיחה הייתה על התקרית עם הגננת ועל הדרך הוסיפה שגם את לא מתאימה לעבודה מכיוון שאני צורחת על הילדים ועל המקרה שהוצאתי ילד לשיחה מחדר האוכל יש לציין שיש לי 10 ילדים בשולחן שאני צריכה להאכיל ולדאוג זה גיל קשה 2-3 שבו הילדים צריכים השגחה צמודה לגננת יש 6 ילדים בשולחן ולמטפלת השנייה עוד 10 ילדים בשולחן סהכ 26 ילדים בקבוצה, הגננת החליטה להושיב את אחד הילדים בשולחן לבד והילד היה היסטרי ובכה ללא הרף בגלל שלא קיבל התייחסות מהן הייתי חייבת לשלוף פתרון בשניות גם המטרה שלי שיפסיק עם הבכי וגם שיאכל וגם כמובן לחזור מייד לשולחן שלי מכיוון שיותר משלוש דקות לבד 10 ילדים היו מתחילים לזרוק צלחות , אוכל באוויר, מריבות בינהם, זה גיל כזה.... אז שלפתי אותו מהכיסא מודה שזה היה זריז ומהר אבל ממש לא באלימות יצאתי איתו החוצה וביקשתי שיירגע ואמרתי לו שהסיבה שהגננת הושיבה אותו לבד היא כדי שלא יפריעו לו לאכול ושיהיה ילד בוגר ויפסיק לבכות ויחזור לשולחן. את הקטע הזה היא לא הראתה להורים רק את הקטע שלקחתי אותו מהשולחן, ואגב הוא סיים לאכול הכל והכל ניגמר רגוע והתפניתי לשולחן שלי וכל זה קרה ב3 דקות!! למחרת הגעתי לשימוע המנהלת צלבה אותי לפני בעלה והמזכירה ואמרה בשימוע שאני התעללתי בילדים קשה וזאת אלימות קשה מצידי וכל זה כדי להשפיל אותי ולהראות כמה כוח יש לה וכמה קטנה אני עכשיו , אני ממש כועסת, מתוסכלת, ונגרם לי עוול, וכשבביקשתי בשימוע שתראה לי הוכחות להתעללות ןאלימות היא פשוט סירבה ןאמרה שהיא תחליט מתי להראות את ההוכחות ואמרתי לה שככה לא עושים שימוע על בסיס מה??? אוויר?? ושזאת הכפשה ואיך אני יכולה להתגונן אם את לא מעוניינת להראות לי הוכחות ומה גם כל הזמן המזכירה ביקשה ממני להזדרז ממש הלחיצה אותי בשימוע ואמרה שאין לה זמן והרגשתי שלא נותנים לי להתבטא רציתי להעלות את כל הנושאים שכתבתי על דף ולא נתנו לי ותמיד שהעלתי נושא שחרה לי וכאב לי המנהלת פשוט גיחגחה עליי וזילזלה בי ואמרה שאני מתעללת בילדים! זה פגע בי , אני עשיתי המון למען הילדים ולמען הגן שלה , אני מרגישה שנגרם לי נזק ונעשה לי עוול, מה גם שביקשתי שימוע חוזר כי לא היה להם זמן בשבילי, והוא נקבע ליום שישי , אני מחוסרת עבודה ללא הודעה מראש לא יודעת אם היא תשלם לי על הימים האלה וגם בכלל תיקח לי את הפיצויים וגם תכתוב דיבה במכתב פיטורים שבכלל לא ייקל עליי במציאת עבודה חדשה או לאבטלה. האם יש עילה לתביעה כאן ? וסליחה על המכתב הארוך