סיימתי את חופשת הלידה שלי לפני מספר שבועות. כפי שבטח ידוע לכם, אני יכולה להודיע תוך כדי חופשת הלידה שלי שאיני חוזרת לעבודה, ובלבד שאני עושה זאת חודש מראש כנדרש על פי החוק.
לאור זאת שלקח זמן עד שהגעתי להחלטה, יצא שהודעתי שאיני חוזרת כשבוע לפני סיום חופשת הלידה. שאלתי את הבוס שלי אם יש צורך שאחזור לעבוד את אותו החודש, והוא אמר שהוא מבחינתו לא רוצה לטרטר אותי למצוא סידור לילד לחודש, אבל שהוא רוצה לברר זאת מול מנהל משאבי אנוש (מדובר במלון שהוא חלק מרשת). ההרגשה שלי היא שהוא לא רצה שאחזור (יש לי מחליפה שנראה לי שהוא מרוצה ממנה), אבל הוא חשש שאם יאמר לי שאיני צריכה לעבוד את אותו החודש, הוא יצטרך לשלם לי עבורו מבלי שאעבוד, שהרי על פי חוק פיצויי פיטורין על העובד המתפטר לתת הודעה מוקדמת,ואם המעביד לא מעונין שהעובד יעבוד את תקופת ההודעה המוקדמת, עליו לשלם לו בכול מקרה. מנהל משאבי אנוש, שאיתו התכתבתי בעניין, התעכב עם התשובה שלו, ולדעתי הסיבה היא זו שציינתי.
בסופו של דבר אמר לי מנהל משאבי אנוש, שאגיש מכתב התפטרות, ובו אבקש לוותר לי על חודש ההודעה.
כאמור, ייתכן כי הסיבה לכך היא שהם רוצים להוכיח כי לא הם שלא רצו שאחזור לאותו חודש, אך בשל העובדה שמדובר במעביד מאוד מניפולטיבי שדיני עבודה הם רק בגדר מלים עבורו, אני חוששת שאם ארשום את שביקש ממני מנהל משאבי אנוש, הם יפחיתו מגמר החשבון שלי את אותו חודש, כפי שהחוק מאפשר למעביד לעשות במקרה שהעובד לא נתן לו הודעה מוקדמת. חשבתי לרשום:"אני מבקשת בזאת לוותר לי על מתן חודש ההודעה מראש כנדרש ממני על פי דין, אך אם אין אפשרות-אעבוד את אותו חודש ועם סיומו יבואו יחסי עובד מעביד בינינו". מה דעתכם? האם בניסוח זה יש כדי להימנע מאותו קיזוז או שעלי לנסח זאת אחרת?
אציין, כי חזרתי והדגשתי בפני המעביד כי איני מתכוונת לצאת לא הוגנת ואעשה ככול שיידרש ממני על פי חוק (מתועד אצלי במייל).
תודה
טל