שלום רב!
בעלי עבד במלון קיסר פרימיום בטבריה מיולי 2012 כשהוא חתום על חוזה של שנה בתפקיד של קב"ט. כשהוא התקבל לעבודה הייתי בחודש החמישי להריון עם סיבוך שהתבטא בכאבי גב מאוד חזקים, שמנעו ממני לעבוד רגיל ובהמשך לפי החלטת רופאה תעסוקתית גרם גם להפסקת עבודתי לחלוטין, בעלי הודיעה על כך למעבידו לפני שהתקבל לעבודה וחתם על החוזה, ובאותו זמן המנהל שלו קיבל את זה בהבנה. ב-13/11/2012 הרופא משפחה שלי הפנה אותי למיון נשים בגלל כאבים מאוד חזקים בגב התחתון שגרמו לנדודי שינה ואי יכולת לתפקד כראוי ביום יום. בעלי ליווה אותי למיון מיד אחרי סיום המשמרת ערב, כי לא יכולתי להגיע למיון בכוחות עצמי. שוחררתי מבית חולים יום למחרת ב-14/11/2012 עם פעילות רחמית נמוכה וחזרתי לבית חולים לחדר לידה ב-15/11/2012 בסביבות 4:30 בבוקר . כל הזמן הזה בעלי עדכן את המנהל שלו בכל מה שקורה. בבוקר שבו ילדתי עלי דיבר עם המנהל שלו וביקש שבוע של חופש בשביל סידורים של הברית בגלל שאני לא יכולתי לתפקד. המנהל שלו השיב כי ידבר אם בעלי ביום ראשון ה-18/11/2012. שוחררתי מבית החולים ב-18/11/2012 בסביבות השעה 14:30, בסביבות השעה 15:15 בעלי מקבל טלפון מהמנהל שלו שטוען כי בעלי היה צריך להיות בעבודה בשעה 15:00, כשבעלי מזכיר לו על השיחה שלהם ביום חמישי לגבי החופש המנהל שלו משיב לו שבעלי לא אמר שום דבר על החופש, אחרי זה אמר כי יכול להיות שלא שמעתי או משהו בסגנון, בסופו של דבר במשך כשבוע וחצי לא אמרו לו כלום האם הוא ממשיך לעבוד או לא, ביום ראשון ב-25/11/2012 בעלי הוזמן לסוג של שימוע שלאחריו החליטו לפטר אותו אבל את המכתב פיטורים בעלי קיבל ב-28/11/2012 אחרי שהוא הגיע למקום עבודתו והתעקש שיכינו לו את המכתב כדי שיוכל לחתום בלשכת התעסוקה. אחרי שהגיש את התביעה לאבטלה לביטוח לאומי קיבל בעלי מכתב ממלון קיסר ובו מודיעים לו כי הוא מפוטר מהתאריך 13/11/2012 אותו היום שקיבלתי הפניה למיון נשים.
ולפני כמה ימים בעלי קיבל אישור רשמי מהמעסיק שלו שבו רשום כי הוא מפוטר מה-10/11/2012 כשהוא עבד בוודאות עד ה-13
רציתי לדעת האם יש חוקיות במה שנעשה לבעלי...
בתודה, נוסבאום ולריה