שלום רב וראשית תודה רבה על הבמה וההיענות!
מזה שנה בדיוק אני עובדת בחנות, ולא אלאה יותר מדי בפרטים אלא אכתוב בנקודות ומראש אכתוב לאן אני חותרת: ברצוני לעזוב את מקום העבודה, מה שיותר מוקדם, תוך שמירה על זכויותיי כדין תוך שמירה על החוק ואי פגיעה במעסיקים מבחינת הודעה מוקדמת וכדומה. אני שוב מציינת שברצוני להתפטר כמה שיותר מוקדם [אפילו במיידי]. אוקיי להלן העובדות:
1. תלושי שכר- מדי חודש נאלצתי לפנות שוב ושוב למעסיקים בבקשה לקבל את תלושי השכר. רק לאחר בקשות חוזרות ונשנות קיבלתי מדי כמה חודשים את התלושים רטרו. למעשה במרץ קיבלתי את התלושים אחורה מאוקטובר. וכל בקשותיי בסמסים ובמיילים מתועדות. מדי פעם נשלחו תלושים אך מעולם לא באופן מסודר ותמיד לאחר תחנונים ו"רדיפות" והסברים שהתלושים הללו נחוצים לי על מנת להציגם לגורמים שונים בהם אני עשויה לזכות בהנחות, מה גם שאני סטודנטית. לצורך העניין עד היום לא קיבלתי את תלוש אפריל. וקרו מקרים בהם הם הביאו לי את התלושים שביקשתי, אך רק מאוחר יותר פתחתי אותם וגיליתי שהם הביאו לי תלושים לא נכונים (ישנים).
2. קרן פנסיה אינה מופרשת לי כדין. המעסיקים טוענים שהם בודקים סוכנות טובה ו"מושכים" אותנו בתירוצים.
3. משכורת מופקדת ישירות לחשבוני. לרוב בתאריך 10 לחודש [ולא 9 לפי החוק]. ואף קרה מקרה שב12 לא שילמו משכורות, ותירצו שזו בעיה בבנקים. לבסוף כן שילמו.
4. נסיעות משולמות כדין. יחד עם זאת נסיעות ליעדים מיוחדים כגון סדנאות מכירות מחוץ לעיר, הם לא שילמו. מדי חודש אני פונה אליהם בבקשה להחזר הנסיעות [כ-60 שקלים] אך ללא הועיל.
5. חגים אינם שולמו כדין. ביום החג עצמו לא עובדים, יחד עם זאת היו חגים שעבדתי בערב חג, והיו חגים שעבדתי יום אחרי החג.
6. על כל הסעיפים הללו דיברתי בע"פ ובמיילים עם המעסיקים, במהלך שנה שלמה בה אני עובדת שם, ונעניתי ב"מריחות" ובאי מתן תשובות הולמות. אי לכך שלחתי להם מכתב רשמי, לפני שבוע ויום, בו אני דורשת לקבל את התלושים המגיעים לי כחוק על החודשים שחסרים [תוך שבוע מיום קבלת המכתב], ובתוך שבועיים אני מבקשת להפריש לי קרן פנסיה כדין ולקבל לידי אסמכתא על כך. כמו כן לשלם לי חגים כדין לשנה שעברה. [כמובן לא על חגים שיצאו בשישי ושבתות], ובנוסף ביקשתי לפדות את ימי החופשה המגיעים לי במשכורת הקרובה [9 במספר].
יש לציין שלא קיבלתי את התלושים שדרשתי בתוך שבוע, וכפי שאני מכירה את הלך הרוחות זכויותיי לא ימומשו בתום השבועיים שהקצבתי להם. מה עליי לעשות וכיצד אני יכולה להתפטר הכי מהר ובצורה שלא תעבור על החוק גם מצידי? האם יש כאן עילה להתפטרות כדין מפוטרת? [במיוחד לאור ההלנות שכר אף המועטות, ההלנות במתן תלושי השכר, אי תשלום נסיעות וכמובן קרן הפנסיה]. האם ניתן להתפטר במיידי בתום השבועיים? דבר נוסף-מגיע לי הבראה, כיצד עליי לדרוש אותה , ואיך אני "מוציאה" מהם הכל, כולל ימי החופשה שלי בטרם עזיבתי?
מאד אשמח למענה, ואני מודה לכם מראש!