שלום רב.
אנסה בקצרה לתאר כאן את המצב מקווה שאענה בהקדם ואולי אפילו להמשיך מעבר לגבולות הפורום.
עובדת כשנה ו4 חודשים במקום מסויים.לאחר חצי שנה תאונת עבודה. מאז החל יחס מזוויע של המעסיק וניסיון לדחוף אותי להתפטר. כבייכול כי אני לא נמצאת נעדרת לא עושה את העבודה.. כשבפועל אחרי התאונת עבודה עם זריקות וכאבים עבדתי לבקשת המעסיק.
לאחר מסכת יסורים צעקות השפלות וכדו יצאתי לבסוף לחופשת מחלה ובמקביל פניתי למנהלת החטיבה בתלונה על המעסיק. הוא בתגובה כתב לה שהוא רוצה לפטר אותי ואני שקרנית ומניפולטיבית בשיחה שנערכה שבוע לאחר מכן הודיעו לי על פיטורי כשאסיים חופשת מחלה בהתחלה הוצג שאיני עושה עבודתי( יש מסמך של בוחן איזו שכתוב בו שעבודתי מבוצעת ללא דופי) לאחר מכן הוצגו כקיצצוצים שלא יכנס רפש הכל באותה שיחה.
לאחר מכן קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שאני יכולה לחזור במגבלות שאסור להתכופף ולהרים כבד. בתגובה המעסיק מיד ניצל את ההזדמנות וכתב שאין לו עבודה תוך שהוא משקר בהגדרת תפקידי ומציג מצג שוא לגבי מה הייתי עושה כאילו הייתי כל היום סוחבת ומתכופפת מה שלא נכון בעליל (ואפילו מוקלט שהמעסיק אומר שעבודתי היא לא פיזית) לאחר הדברים הוזמנתי לשיחה בה נאמר לבסוף שעקב מצב בריאותי נאלץ להיפרד (עוד הרבה היה בשיחה) ושאסיים את המחלה של התאונת דרכים שקרתה לי במהלך חופשת המחלה של התאונת עבודה ואשוב לעבודה ואפוטר.
כששבתי לעבודה נעלו בפני שערים הוציאו את דברי החוצה ונכתב לי מכתב כוונות שמפטרים אותי. בסופו של יום רק למחרת הקלטתי שיחה עם המנהלת שאמרה כי ימים אילו ישולמו לי.
בשיחת שימוע אמר המנהל במפורש כי הגורל שיחק לידיהם עם העיניין הרפואי והעורכי דין המליצו לו ללכת בקו הרפואי כ זה הכי חזק יותר ממה שהיה עד היום.
אני לא יודעת מה לעשות.
האם יש מצב לתבוע אותם על יד החוק להגנת העובד המתלונן שאומר כי אסור לפטר עובד שהתלונן על מעבידו. פיטורין שלא בתום לב. שלא כדין. ועל מצג שוא ושקרים??
הכל אגב מוקלט ומתועד.
אשמח לתשובה.
מיטל
השאלה סבוכה וארוכה למתן תשובה בפורום. מציעה לך להתייעץ עם עו"ד העוסק בתחום
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר