שלום ,לפני כמה ימים קיבלתי מכתב דרישה לשיפוץ חזית הבניין מעיריית ראשל"צ בו כתוב שכל בעל נכס שיידרש לבצע שיפוץ חזית זכאי לקבל הלוואה של 25000 ש"ח ל-10 שנים.עוד צוין שבביקורת שנערכה בבניין נמצא שחזית הבניין במצב מוזנח מאוד,למרות שזה ממש לא נכון,בניין שלנו במצב סביר ביותר לעומת בניינים אחרים. כתוב לפי חוק העזר סעיף 4 עלי לשפץ את הבניין לפי הרשימת עבודות המפורטות .כמו כן, רשום שבתוך 30 יום ממועד קבלת המכתב אני חייבת להודיע ע"י מכתב הסכמה.עם קבלת הסכמה יהיה עלי להגיש תוך 60 יום בקשה להיתר שיפוץ ועלי לסיים את השיפוץ בתוך 6 חודים מהיום שנקבע בהיתר המועד לתחילת העבודה. במידה ולא אסכים, זה יעבור לטיפול משפטי....
שאלה : מה הזכויות שלי להתווכח עם העירייה? האם השיפוץ מראה החזותי של הבניין לא באחריות של העיריה ומהתקציב שלה ? למה מחייבים אותי לקחת הלוואה? אני יודעת שוועד הבית פנו לאישור תוכנית תמ"א,שחלק מהתוכנית יזם מציע לחזק מבנה נגד רעידת אדמה וכמובן שיפוץ חזית הבניין ושער הדברים כמו חלק מהתוכנית של תמ"א. אני מבינה שזה 2 פרויקטים שונים, אז למה לוחצים לשפץ ע"ח הדייר ?כל מה שצויין בפירוט עבודות לא קשורות לדירתי,דירה שלי לא נמצא בחזית הבניין, להפך בצד שני לגמרה ,ז"א שום דבר לא ישתנה,אז למה לי לשלם? אני נגד מימון שיפוץ ע"ח הדייר. אודה מאוד לתשובתך