שלום רב,
אנו גרים בשכירות בדירה ובחורף התגלתה לנו בעייה של דליפת מים לתוך אחד החדרים-כל פעם שיורדים גשמים מים נכנסים דרך השקעים של החשמל ומציפים את החדר כולו במים מוליכי חשמל (ממש חטפנו זאפים כשדרכנו במים כדי לנקות.) בהתחלה בעלת הבית והועד התווכחו של מי האחריות אבל אנחנו הבאנו קבלו מומחה שאמר שזוהי בעיה של ספיגה והתפוררות של הקיר החיצוני של הבנין ושזהו שיפוץ גדול שהוועד צריך לעשות בימי הקיץ כשאין גשמים. כך עברנו את החורף וכל הזמן אנחנו משלמים שכ"ד כרגיל והחדר מוצף מדי שבוע. כעת אנחנו מתקרבים לסוף החוזה וצריך להחליט אם לחתום על האופציה(שיש בה גם העלאה קלה בשכ"ד). העניין הוא שאין לנו כסף לעבור דירה אבל היום נודע לי שאין בכוונת הוועד לבצע את השיפוץ עד סוף הקיץ. אי אפשר לעבור עוד חורף כזה-יש לי ילדים קטנים שיכולים להתחשמל! לא נראה לי הגיוני שנשלם שכירות כרגיל במצב כזה וגם לא שנצטרך לשאת בהוצאה של מעבר... החוזה נגמר רק באוגוסט, אם נמצא משהו אחר לפני זה, מותר להפר את החוזה בהתחשב בנסיבות? מה לגבי פיצויים בגין המעבר? מהן זכויותנו?
תודה מראש
שלום רב,
יש לעיין בחוזה לצורך מענה.
אך בכל מקרה נראה שלא כדאי להשאר לתקופת האופציה. אם כך תחליטו - יש להודיע בכתב שאינכם מממשים את האופציה.
לגבי פיצוי - אולי רק אם בית משפט יאשר לכם במסגרת של תביעה שיהא עליכם להוכיח.
מציע לקבל ייעוץ משפטי ספציפי למקרה.
עו"ד אייל אשכנזי
אין באמור משום יעוץ משפטי או אחר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: שרית טרנובסקי - משרד עורכי דין ונוטריון 053-9429193
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר