תודה על תגובתך המהירה.
אבהיר עצמי:
א. פוליסת ב. החיים שמצאתי השבוע היתה ל-20 שנה חיסכון שהסתיים בספט' 2003.
ב. באותו המועד ממש- ספט' 2003- חצה הבעל חד צדדית את כל את כל כספינו האחרים בבנק ולקח כמחצית לעצמו-ללא שיתופי ו/הסכמתי, ובנוסף הגיש תביעת פירוק שיתוף. הוא לא הצהיר על ביטוח חיים זה.
ג.לפיכך בוודאי שממועד זה, לפחות, ברי שאין ביננו שיתוף ו/הסכמה.
ד.תגובותיה הנישנות של חברת הביטוח לצו לגילוי מסמכים היו כדלקמן:
ד.1.נותר אצלם ביטוח חיים עם חיסכון רק על שמי.
ד.2. בביטוח החיים ע"ש הבעל היה רק חיסכון קטן בסך 17,000ש"ח-שכשהבשיל-נמסר לבתנו כמוטבת בו.
ד.3.הם שלחו לי את ריכוז הפרמיות ששולמו לשנים עליהם חל הצו- רק לחיסכון הנמוך-שכלל לא ברור לי פשרו-כנראה תוספת מיזערית לביטוח.
ד.4.רק כעת מצאתי את הפוליסה על הביטוח הגבוה יותר ע"ש בעלי - משנת היפתחו 1983-ומצויינת בו פרמיה 5,000שח לשנה-למשך 20 שנה, ומעד סיומי: ספטמבר 2003.
בנוסף מופיע בו גם הסכום הקטן המוזר של 17,000ש"ח זה שנודע לי בדיעבד מבתי שנימסר לה.
ה. חלוקת הרכוש עדיין בהליך, ומשמצאתי רק כעת את הפוליסה [ורק 2 עמודיה הראשונים, לפיכך-אין לי את כל מרכיביה]-ברי לי שזכרתי נכון-שהיה גם ע"ש הבעל ביטוח חיים עם חיסכון.
ו. בהנחה שהפרמיות שולמו כסידרן משך 20 שנה-מה שאבדוק- והלכה למעשה זהו חיסכון שתם לאחר ששולם 20 שנה מכספינו המשותפים.
שאלותיי:
ו.1. האם בעת שתם החיסכון- הוא היה אמור לעבור אל הבעל-או ישירות אל בתנו-המוטבת בו- בחייו ו/במותו?אעיר שלגבי ביטוח החיים-חיסכון על שמי- שניכלל באיזון המשאבים-לא נשאלתי ע"י האקטואר אם רשום בו הבעל כמוטב אם לאו.
ו.2. מאיזה תוקף יש לי זכות לדרוש מחצית ביטוח חיים-חיסכון זה ע"ש בעלי -באיזון המשאבים-למרות שבתנו היא המוטבת בו:
ו.2.1. בכל מקרה?
ו.2.2.רק אם תום החיסכון שלו סמוך ו/מקביל לחלוקת הרכוש ו/לתביעת פירוק שיתוף/ג'?
ו.2.3.רק אם ניפדה ע"י הבעל- ללא הסכמתי ו/ידיעתי, ובמקביל לפתיחת תביעת ג' ע"י הבעל, ובמקביל לחציית החשבונות האחרים בבנק-שנעשו ללא ידיעתי ו/הסכמתי.
ו.3. האם זכותי בחלוקת שווי ביטוח זה תלויה במה שעשה הבעל עם תום ביטוח זה עם פדיון חיסכון זה - אם פדה לכיסו ו/פדה ונתן לבתנו ו/הפקיד אותו בתוכנית חיסכון אחרת על שמו ו/ על שמה?
תודה רבה,
אלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר