שלום,
בן זוגי ואני עמדנו להתחתן.
נכנסנו להיריון מיתוך רצון משותף.
בן זוגי חזר בו מהחלטתו וביטל את הצעתו לנישואים על הסף.
נפרדנו כשאני בימיו הראשונים של ההיריון.
כעת ביתי בת 8 חודשים.
מאז ההיריון ועד היום, קיים קשר לסירוגין (משהו מאוד ארעי) ביני לבין בן זוגי לשעבר, אב ביתי.
אנו לא מקבלת מזונות וכמו-כן לא תבעתי מזונות מישום שברצוני לנסות להגיע לאיזשהיא פשרה שתיהיה מקובלת על שנינו באופן נעים וללא בתי משפט וכו' וכן כי אני לא בטוחה שאצליח לעמוד במעמד הזה של תביעת מזונות (בתי משפט עו"ד וכיו"ב) מבחינה נפשית.בטווח הארוך, ידוע לי שהכנסתי לא תספיק למחייתינו ולכל צרכיה של ביתי בעתיד.
שאלתי היא, במידה והעניין לא יסודר באיזשהוא הסכם פשרה, האם לתביעת המזונות יש תאריך תוקף, ז"א האם ניתן להגיש תביעת מזונות בכל זמן מתאריך הלידה או שמה ישנה הגבלת זמן?
ושאלתי השנייה היא האם העובדה שעד כה לא הגשתי תביעת מזונות פגעה או תפגע בנו?
אודה מאוד על תשובתיכם המהירה.
יום טוב.
דניאל שלום
תביעת מזונות ניתן להגיש בכל עת ואולם עליך לקחת בחשבון שתוכלי לקבל מזונות רטרואקטיבים החל מיום הגשת התביעה.
בהצלחה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המון המון תודה על תשובתך המהירה.
עניין נוסף, הוא דיבר לאחרונה שירצה לבוא ולהיפגש עם ביתי לבד, שלא בנוכחותי (לקחת אותה לטייל וכיו"ב).
אני מסכימה שייפגש איתה ו / יבוא לבקר ולראות אותה, אך בהחלט לא מעוניינת שייקח אותה לבד, באופן עצמאי ושלא בנוכחותי.
האם יש לי זכות לסרב לבקשתו? האם יש לו זכות לראות ולקחת אותה ללא הנוכחות שלי?
מהאתר שלכם כאן נכתב ש"ידוע (דגש על "ידוע") שעד גיל 6 הביקור יהיה בנוכחות האם. האם יש חוק בעניין?
מה אני אמורה לענות/להגיב?
תודה רבה מראש על העזרה והתמיכה.
דניאל שלום
אין דבר כזה שביקורים יהיו בנוכחות האם. יתכן במקרים חריגים שבהם האב מהווה סכנה כלשהי לקטין ידרשו נוכחות של אדם נוסף.
בברכה,
מאיה הדס, עו"ד ומגשרת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
אז מה כן מקובל בעניין?
כאמור הילדה בת 8 חודשים בלבד.
לציין שהוא לא היה בסביבה משך כמעט 6 חודשים ראשונים לחייה...
תזכורת בבקשה.
אני צריכה לדעת מה מקובל ונוג גם עפ"י מקרים שכבר היו, ע"מ להיערך מראש, שכן הוא מעונייןלהגיע בימים הקרובים...
תודה רבה מקרב לב על תשובתך המהירה.
יום טוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר