אני בהליך ג'. ניתן צו גילוי מסמכים לשנים 1999-2003 .
זכרתי שבקשתי מבעלי לעשות עבורי ביטוח חיים עם חיסכון, טען שהיה חיסכון קטן של 17,000שח שפדה ומסר לבתנו בסוף 2003 .
אתמול מצאתי את פוליסת ביטוח החיים עם חיסכון ע"ש בעלי- הפרמיה של מעל 5000שח שולמה משך 20 שנה מכספינו המשותפים.
מועד פדיונה היה ב-9.2003. -כשהיום הקובע לחלוקת הרכוש הוא 31.12.03 ,המוטבת בחיי בעלי-בתנו [להפתעתי לא אני], המוטבת במקרה מותו-גם כן בתנו.
שאלתי: האם יש לחלוק ביטוח כזה באיזון המשאבים-את שווי ביטוח החיים שלי עם חיסכון-איזנו ביננו מבלי לשאול אותי מי המוטבים.
תודה
אלה.
לפי שאלתך, אני מבינה שהחיסכון כבר נפדה ונמסר לבתך.
נשאלת השאלה האם זה היה בהסכמתך אם לאו. במידה והדבר לא היה בהסכמתך את זכאית לקבלת מחצית חיסכון שחסכתם.
כמובן, שיכול ותשמע טענה מצד בעלך שבמהלך הנישואין זכותו להשתמש ברכוש הרשום על שמו כרצונו מכוח הסכמה הדדית הקיימת בנישואין.
בברכה
רויטל לוין, עו"ד
מנהלת פורום משפחה וגירושין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על תגובתך המהירה.
אבהיר עצמי:
א. פוליסת ב. החיים שמצאתי השבוע היתה ל-20 שנה חיסכון שהסתיים בספט' 2003.
ב. באותו המועד ממש- ספט' 2003- חצה הבעל חד צדדית את כל את כל כספינו האחרים בבנק ולקח כמחצית לעצמו-ללא שיתופי ו/הסכמתי, ובנוסף הגיש תביעת פירוק שיתוף. הוא לא הצהיר על ביטוח חיים זה.
ג.לפיכך בוודאי שממועד זה, לפחות, ברי שאין ביננו שיתוף ו/הסכמה.
ד.תגובותיה הנישנות של חברת הביטוח לצו לגילוי מסמכים היו כדלקמן:
ד.1.נותר אצלם ביטוח חיים עם חיסכון רק על שמי.
ד.2. בביטוח החיים ע"ש הבעל היה רק חיסכון קטן בסך 17,000ש"ח-שכשהבשיל-נמסר לבתנו כמוטבת בו.
ד.3.הם שלחו לי את ריכוז הפרמיות ששולמו לשנים עליהם חל הצו- רק לחיסכון הנמוך-שכלל לא ברור לי פשרו-כנראה תוספת מיזערית לביטוח.
ד.4.רק כעת מצאתי את הפוליסה על הביטוח הגבוה יותר ע"ש בעלי - משנת היפתחו 1983-ומצויינת בו פרמיה 5,000שח לשנה-למשך 20 שנה, ומעד סיומי: ספטמבר 2003.
בנוסף מופיע בו גם הסכום הקטן המוזר של 17,000ש"ח זה שנודע לי בדיעבד מבתי שנימסר לה.
ה. חלוקת הרכוש עדיין בהליך, ומשמצאתי רק כעת את הפוליסה [ורק 2 עמודיה הראשונים, לפיכך-אין לי את כל מרכיביה]-ברי לי שזכרתי נכון-שהיה גם ע"ש הבעל ביטוח חיים עם חיסכון.
ו. בהנחה שהפרמיות שולמו כסידרן משך 20 שנה-מה שאבדוק- והלכה למעשה זהו חיסכון שתם לאחר ששולם 20 שנה מכספינו המשותפים.
שאלותיי:
ו.1. האם בעת שתם החיסכון- הוא היה אמור לעבור אל הבעל-או ישירות אל בתנו-המוטבת בו- בחייו ו/במותו?אעיר שלגבי ביטוח החיים-חיסכון על שמי- שניכלל באיזון המשאבים-לא נשאלתי ע"י האקטואר אם רשום בו הבעל כמוטב אם לאו.
ו.2. מאיזה תוקף יש לי זכות לדרוש מחצית ביטוח חיים-חיסכון זה ע"ש בעלי -באיזון המשאבים-למרות שבתנו היא המוטבת בו:
ו.2.1. בכל מקרה?
ו.2.2.רק אם תום החיסכון שלו סמוך ו/מקביל לחלוקת הרכוש ו/לתביעת פירוק שיתוף/ג'?
ו.2.3.רק אם ניפדה ע"י הבעל- ללא הסכמתי ו/ידיעתי, ובמקביל לפתיחת תביעת ג' ע"י הבעל, ובמקביל לחציית החשבונות האחרים בבנק-שנעשו ללא ידיעתי ו/הסכמתי.
ו.3. האם זכותי בחלוקת שווי ביטוח זה תלויה במה שעשה הבעל עם תום ביטוח זה עם פדיון חיסכון זה - אם פדה לכיסו ו/פדה ונתן לבתנו ו/הפקיד אותו בתוכנית חיסכון אחרת על שמו ו/ על שמה?
תודה רבה,
אלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר