שלום,
אני גרה בשכירות במושב, אשר מועד תום החוזה נחתם לתאריך 8/2011.
בתאריך:27/3/11, הפתיע אותי בעל הבית בהודעה: כי עלי לפנות את הבית עד לתאריך 20/4, מאחר ויש לבית צו הריסה לתאריך 6/11.
לאחר בדיקה של דברים התברר לי בפעם הראשונה מזה 4 שנים של שכירות, כי המבנה בו אני מתגוררת אין לו היתר בניה.
מסתבר שמשכיר הבית נתבע החל משנת 2005, בעבירה של בניה ללא היתר. הוגשו נגדו מספר פעמים כתבי אישום, וכנגד הגיש כל פעם בעל הבית בקשה להארכה.
הבעיה העיקרית היא פערי מדידיה שנתגלו אצל המבנים של בעל הבית בדומה לבעיה של אנשים נוספים במושב אשר עדיין מטופלת מול המועצה.
כרגע העניין ממשיך טיפול בכך, שבעל הבית שלי לטענתו מטפל במסמכים כדי כן לקבל את האישורים להחזקת המבנים.
אני הבהרתי לבעל הבית שאין ביכולתי לפנות את הבית עד תום החוזה.
לאור הפרטים הבאים :
אני אם חד- הורית, מורה, יש לי ילד באמצע שנת לימודים, אנחנו בסמוך לחג הפסח, אין לי כרגע דיור חלופי, אין לי לאן ללכת.
אני רוצה לדעת האם אני מוגנת בפני החוק? והאם אכן מאחר ואין לי לאן ללכת בהתראה כה קצרה , האם אני זכאית להמשיך להישאר בבית עד תום החוזה?.
כמו כן, בעל הבית ביקש שאני אכתוב מכתב בשמי על הסיבות למה איני יכולה לעזוב את הבית בשלב זה של השנה, כדי שתהיה לו הארכה לטפל בנושא, וביקש שאני אשלח מכתב זה לעורך דין שלי ושהוא יטפל בזה.
לגבי זה- האם אני אמורה כצד שלא נתבע משפטי לפעול ביוזמתי בנושא זה ולפנות לבית- המשפט?.
אשמח אם אוכל לקבל תשובה בהקדם.
תודה
תמר