שלום רב,
אני אמא ל- 4 ילדים - 2 סיימו צבא ו – 2 מתגייסים בימים אלו, גרושה מזה 15 שנה.דמי המזונות מועברים אלי דרך ההוצאה לפועל.
נכון להיום העובדות הן :
• החל מיוני שנה זו (כבר 5 חודשים) - בעלי לשעבר הפסיק להעביר לי דמי מזונות .
• בהמשך לזה – קיבלתי השבוע העתק מסמך מהוצאה לפועל (בקשת חייב – 1 ) - בו טוען בעלי לשעבר שהוא מבקש להפחית סכום של 5000 ₪ מהחוב הקיים בתיק , כי לפי טענתו הוא שילם בעודף סכום של 300 ש"ח במשך 17 חודש – מאחר שהמשיך להעביר בטעות סכומים אלו גם לאחר שחרורו מהצבא של אחד הבנים הבוגרים שלא על פי הסכם הגירושים.. (אגב, בכל מקרה, טענתו לגבי הסכום שגויה, האבא אינו מתגורר בארץ כך שאיננו בקי בתאריך השחרור של הבן מהצבא )
• אני אמורה להגיב תוך שבועיים לטענתו זו – אחרת יפסוק הרשם ע"פ חוות דעתו .
יש לי 2 שאלות :
* מה המשמעות של זה שהוא על דעת עצמו החליט להפסיק לגמרי את תשלום המזונות כדי לקזז את מה שלפי דעתו מגיע לו - עוד לפני שההוצאה לפועל פסקה בנושא - האם מגיע לי ריבית והצמדה על חוב זה ? וגם אם ההוצאה לפועל תחליט לאשר את בקשתו האם אפשר להחזיר 'חוב' זה לשיעורים ?
* הסכום שהוא מבקש חזרה – כבר לא אצלי , הוא 'בבטן' של הילדים - כל הילדים המשיכו וגרו בבית חודשים מאז שסיימו לימודים ועד שהתגייסו (וכבר אז פחתו דמי המזונות לשליש), ההוצאות על ארבעה ילדים רבות כך שסכומים אלו שהתקבלו שמשו אותי בתשלום הוצאות בסיסיות אלו של מזון, ביגוד, מיים ועוד...
מה עושים ??? הסכום המדובר לא מצדיק לשלם דמי טרחה לעו"ד שיטפל בנושא.
אודה מאד להתיייחסותכם,
לתשובתך אודה ,