שלום רב
אני אם לילדה בת ארבע וגרושה כשנתיים וחצי.
במסגרת הסדרי הראיה בהסכם אמור האב לקחת אותה יומיים בשבוע ובשבת שהיא איתו אז יומיים ושישי שבת.
פנה אלי הגרוש לפני שנה וחצי בבקשה שבשבוע בו היא מבלה את השבת במחיצתו הוא יקח אותה פעם בשהוע ומיום חמישי אחרי הגן עד מוצאי שבת בגלל שהוא עבר לגור רחוק. הסכמתי וכך פעלנו מאז מבלי לשנות את הסדרי הראיה בהסכם.
הכל היה "ורוד" עד שהגיעו חילוקי דעות כספיים בנינו ותביעות בנינו ואז הודיע לי האב כי הוא מתכוון לקחת אותה פעם בשבוע במקום פעמים בשבוע כשהיא לא נמצאת איתו שבת ובשבוע השני רק בסוף שבוע תוך שהוא מציין כי זה מצב נתון ל"כרגע". אני כמובן שנאלצתי להתמודד עם המצב החדש.
והיום במסגרת "שיפור התנאים שלו" הוא הודיע שבשבוע בו הוא לוקח את הילדה לשבת, הוא יאסוף אותה בשמונה וחצי בערב ולא מהגן. הודעתי לו שאני לא מסכימה ושאני עובדת בחמישי עד הערב והוא נשאר בשלו. לאחר ויכוח אמרתי לו שאם הוא לא בא בחמישי לקחת אותה מהגן אז שלא יבוא בכלל ושהוא לא יקבל אותה לשבת מיכוון שהוא לא יכול לשנות על דעת עצמו את הסדרי הראיה ולעשות כל העולה על רוחו.ואם יש לו בעיה שיפנה לביה"מ.
ולשאלתי: ראשית,האם אני יכולה שלא לתת לו אותה בסיטואציה כזאת לשבת.ושנית ההסכם שלנו קיבל תוקף בבית הדין הרבני, האם אני יכולה לפנות לבית הדין לענייני משפחה. (אציין שערכנו וחתמנו על ההסכם לבד ורק נתנו לו תוקף, ללא שום דיון על ההסכם ברבני)
מה עלי לעשות ע"מ לעצור את השימוש שלו בילדה ע"מ להילחם מולי???
לימור שלום,
ראשית תסבירי לגרוש שלך שהוא נמצא במחיצת בתו בזכות ולא בחסד, מתוך רצון להיות במחיצתה ולא בגלל שיקולים כספיים ו/או אחרים.
מבחינה חוקית האב חייב במזונות ילדיו באופן אבסולוטי אך אינו חייב לטפל בהם, לראות אותם או לאהוב אותם - עד כמה שהדבר נשמע עצוב.
ולכן, את יכולה שלא לתת לו את הילדה בטענה של "הפרת הסדרי הראיה מצידו" ומיד לפנות לביהמ"ש למשפחה ע"מ שזה ימנה פקה"ס שתתן המלצות להסדרי ראיה חדשים אך מהלך כזה הוא להשתמש בילדה המסכנה ככלי לניגוחו ובעצם לעשות לו מה שהוא עושה לך על גבה של הילדה.
דבר נוסף, את יכולה להגיש תביעה לדמי טיפול, זוהי תביעה לסכום כסף בעבור כל פגישה עם הילדה אשר לא יוצאת אל הפועל.
ולסיום, עצם אישור הסכם גירושין בביה"ד הרבני אינו מהווה סמכות נמשכת לדון בכל ענייני הגירושין כך שאת בהחלט רשאית לפנות ליבמ"ש.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על התשובה. טוב שקיים פורום כזה עינייני
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר