אבקש את עזרתכם, על מנת למנוע מריבות בתא המשפחתי. לצורך כך אפרט בקצרה את השתלשלות העיניינים:
התחתנתי עם גבר גרוש + 2 ויש לנו 2 ילדים משותפים. כשהתחתנו באנו עם משאבים כספיים זהים וקנינו דירה. מס' שנים אח"כ בעלי קיבל ירושה מהוריו והחליט שכספי הירושה יופקדו לחשבון נפרד שיהיה על שמו ועל שם ילדיו מנישואין קודמים כדי שכספים אלה ישמשו אותו לעזרה לילדים וימנעו ויכוחים כספיים ביננו. והכספים שנצבור ביחד ישמשו את התא המשפחתי שלנו. אציין כי בתקופה זו היה מדובר בירושה מכובדת ביותר.
כך היה במשך כל השנים. בכל פעם שבעלי רצה לתת כספים ( הכוונה לכספים גדולים כגון: לימודים אקדמאיים, רכישת מכונית, שיפוץ דירה,עזרה לרכישת דירה, השכרת דירה, וכו') לילדיו הוא לקח את הכסף מהחשבון השני ולא התייעץ איתי מה לתת וכמה.
לפעמים כששמעתי מה הוא נותן ועבור מה, הייתי אומרת לו מה אני חושבת על כך, אך מדגישה כי מאחר וזה לא כסף שלי הוא יכול לעשות בכספו כרצונו.
ילדיו מנשואים קודמים הינם אנשים בוגרים כיום,עובדים לפרנסתם , לילד אחד יש כבר משפחה משלו ולילד השני עדיין לא, בעוד לנו יש ילדים קטנים.
בחשבון הנפרד נותר סכום כסף מכובד, אך בעלי טוען כיום כי הוא לא רוצה להשתמש בכסף זה לעזרה לילדיו הבוגרים אלא רק מהכספים המשותפים שלנו, מתי שהוא ירצה ואיזה סכום שהוא ירצה מבלי להצטרך לקבל את הסכמתי. מאחר והוא חושש מכך שנתחיל לריב לאור התגובות וההערות שהערתי בעבר, הוא רוצה היום לעשות הפרדת כספים או למצוא דרך אחרת שבה הוא יוכל לעזור לילדיו האחרים מבלי להתחשב ולהתייעץ איתי.
הצעתי לבעלי שאת כספי הירושה שנותרו הוא ירשום על שם כל הילדים והוא מתנגד לכך.
הצעתי כי כל סכום שהוא יקח לטובת ילדיו, אני אמשוך לחשבון שאפתח לטובת ילדינו המשותפים. אך גם זה לא מקובל עליו.
לא כל כך ברור לי מה בדיוק מפריע לו כי על כל הערה שלי בנושא הוא מגיב: נראה מה יקרה כשהילדים "שלך" ( הכוונה למשותפים ) יבקשו.
לדוגמא: החלפת רכב - נרכש רכב מנהלים 2000 סמ"ק לילד הרווק. – החלפת הרכב נודעה לי רק לאחר שבוצעה וכששמעתי זאת הערתי כי רכב כזה גורר אחריו גם הוצאות גבוהות של ביטוח טסט ודלק. בזמן שמעבר לסכום שניתן להחלפת הרכב נותן בעלי לילד תמיכה חודשית "עבור שכ"ד" כי הילד לא מצליח לגמור את החודש מהמשכורת שלו. הערה זו שלי מרגיזה אותו בעוד שבזמנו, אני רציתי להחליף רכב למכונית שבה הישיבה היא גבוהה, בעלי טען שרק בג'יפ הישיבה גבוהה וקניית רכב כזה גוררת אחריה הוצאות דלק כבדות וזה בזבוז כסף ולכן החלפנו לרכב משפחתי אחר ולא ג'יפ.
כיצד יוצאים מהפלונטר כדי לא לריב? אני לא מחפשת מי צודק ומי לא, אלא דרך מעשית שתאפשר למשפחה להתנהל כספית בצורה הוגנת.