שלום לכם
עד לפני שבועיים הייתי מנהל עם ביתי בת השנה וחודשיים הסדרי ראיה שנקבעו עם גרושתי בע"פ לפי הסדר הבא ימי ב' משעה 10 ועד השעה 16 ימי ה' משעה 14 ועד 20 ושישי לסירוגין משעה 10 ועד 20
יש לציין שהסכם זה התנהל במשך 3 חודשים וגם במהלכו גרושתי הייתה מבטלת והכל לפי גחמותיה
עד לפני הסכם זה ועד לפני פרוץ הסכסוך בנינו הייתי מגיע יום יום לביתה של גרושתי ומטפל שם בילדה מהבוקר ועד שהולכת לישון כשימי שישי לסירוגין אני לוקח את הילדה להורי לארוחת ערב משפחתי מהשעה 14 ועד 22
עקב ביטוליה של גרושתי התייעצתי עמכם מה לעשות ויעצתם לי להקליט אותה ולפנות לערכאות משפטית
וכך עשיתי
הגשתי תביעה להסדרי ראיה וגרושתי הגישה במקביל תביעה למזונות ומשמורת
מאז הגשת התביעה הסכסוך בנינו עלה שלב,
לפני כשלושה שבועות בעודי מנהל את הסדרי הראיה שנקבעו בע"פ ביקשתי מגרושתי להחליף לי את יום ב' ביום ג' מאחר וכל סופה"ש הייתי עם הקאות ובחילות ואף מאושפז ליום אחד וחששתי פן אדביק את הילדה ולכן העדפתי לקחת עוד יום על מנת להיות בטוח שאין סכנה לילדה
גרושתי הסכימה
אך כשלקחתי את הילדה וכבר שהיתי עימה בבייתי , קיבלתי טלפון מתחנת המשטרה שאגיע עם הילדה ושגרושתי הגישה תלונה שלקחתי אותה ללא רשותה, אחרי ויכוח עם השוטרת על כך שלא נקבע משמורן אין פה את עניין החטיפה או הרשות, אחריה התקשר אלי שוטר ואיים שאם לא אחזיר את הילדה הוא יסבך אותי, חששתי והחזרתי את הילדה לבית אימה. עוד באותו היום פנתה גרושתי לבית המשפט לבקשה דחופה למשמורת וקיבלה מבלי שנתבקשתי להשיב לבקשה, עוד באותה החלטה הייתה הפניה אל פק"ס על מנת שתקבע את המשך הקשר בין הבת לאב מבלי שיקטע.
יום חמישי ושני לאחריהן התנהלו סדרי הראיה כרגיל,
ביום ד נכנסה הבת לגן וביומה הראשון לגן כחלק מימי ההסתגלות הגענו שנינו עם הילדה, כששהינו עם הילדה בגן כבר פנתה אלי גרושתי והציעה שנחלק את שני ימי ההסתגלות הנותרים בנינו על מנת שהילדה תסתגל יותר מהר ועל מנת לא ליצור לה בלבול, הסכמתי וחילקנו את זה שיום ה' היא תיקח את הילדה ותוציא אותה ואילו אני אגיע מאוחר יותר לממש את הסגרי הראיה, ואילו אני אגיע ביום ו' אקח אותה ואוציא אותה ומשם אמשיך איתה לבייתי ואממש את הסדרי הראיה של יום ו' מאחר וזה השבוע שלי,
וכך היה, רק שביום ו' הגעתי לקחת את הילדה והיא לא הייתה מוכנה, המתנתי עד אשר היא תכין אותה
ובמהלך המתנתי היא החלה בויכוח על מספר החיתולים שאני מחליף לילדה כשאני שוהה עימה, שבסופו נדרשתי לצאת החוצה ולהמתין לילדה בחוץ, יצאתי והמתנתי ואחרי מספר דקות היא הוציאה את הילדה, בדקתי אם יש לילדה בגדים חמים לערב הירושלמי בבית הורי ומאחר ולא היו ביקשתי שתביא לה, היא כמובן סירבה ואמרה שאם אני רוצה שאקנה לה, נכנסה פנימה הביאה שמלה שקניתי לילדה וזרקה אותה על הריצפה תוך שהיא אומרת "זבל הבת שלי לא לובשת" התעלמתי וביקשתי מנה של תחליף חלב למקרה שאזדקק, היא נכנסה להביא ויצאה תוך שהיא אומרת עוד מילה ואתה לא לוקח את הילדה! שאלתי מה ? והיא ענתה זהו, אתה לא לוקח אותה! אני המשמורן ואני מחליטה!
וסגרה את הדלת אחריה דקה לאחר מכן,
לקחתי את הילדה לגן ובאחת עשרה וחצי הופיעה גרושתי בגן(כשהיא לא אמורה להיות שם לפי הסיכום בנינו) הרימה את הילדה לידיים וניתקה אותה מהסביבה בנסיון למשוך את תשומת ליבה, משרצתה הילדה לחזור אל הפעילות החזירה אותה גרושתי ויצאה מהגן, אחרע כמה דקות כשחשתי שביתי ועוד שני ילדים נשארו בגן, ארגנתי אותה ויצאתי עימה החוצה, גרושתי עמדה בחוץ מעשנת ומשוחחת בטלפון והצטרפה אלינו כשבאמצע הדרך שלפה את ביתי מהעגלה והחזיקה אותה בידיים, התעלמתי והמשכתי לצעוד עם עגלה ריקה,
משהגענו לצומת הרחובות שישר לכיוון בייתי ושמאלה לכיוון ביתה של גרושתי, הושטתי לילדה ידיים תוך שאני אומר לה בואי, הילדה הושיטה אלי חזרה ועברה לזרעותיי, הושבתי אותה בעגלה, כשגרושתי ניפרדת ממנה לשלום, מנשקת אותה ונותנת לה מוצץ,
אחרי שלוש שעות, כשהגעתי כבר לבייתי והשכבתי את הילדה לשנת צוהריים קיבלתי טלפון מהמשטרה שעלי להביא את הילדה לתחנה ושגרושתי שוב הגישה תלונה במשטרה על כך שלקחתי אותה ללא רשות,
הגעתי עם הילדה לתחנה כשהיא רדומה, ומסרתי אותה לגרושתי אחרי שניפרדתי ממנה לשלום, הופניתי להיחקר ע"י חוקרת שבמהלך החקירה אני מנסה להשמיע לחוקרת הקלטה על כל הבוקר שהיה והצהריים משלקתי את הילדה מהגן, אך השוטרת סירבה להקשיב ורצתה כי אביא את זה על דיסק, באותו מעמד קיבלתי צו האוסר עלי ליצור עם גרושתי קשר במשך שלושים יום, עוד באותו מעמד התקשרה החוקרת אל גרושתי עידכנה אותה על הצו והדגישה בפניה שהצו הוא כלפיה ולא כלפי הילדה וכי עלינו למצוא צד שלישי על מנת להעביר את הילדה בנינו, גרושתי וידאה עם החוקרת אם הגן נחשב לצד שלישי והחוקרת השיבה בחיוב וציינה כי בכל זאת ישאר מי שיקבל את הילדה חזרה ויעביר,
ביום ראשון בבוקר הגעתי לתחנת משטרה ומסרתי דיסק עם ההקלטות, בצהריים ביקשתי מאחותי כי תיצור קשר עם גרושתי על מנת לעדכן אותה שהיא תחזיר את הילדה ביום בימים של הסדרי הראיה, גרושתי מסרה כתגובה שעל פי המלצה של עורכת הדין שלה היא מבטלת את הסדרי הראיה לחלוטין, עד לפסיקה מבית משפט.
התחלתי להתרוצץ אל שירותי הרווחה על מנת לקבל את התערבותם בהחלטה של גרושתי, ונאמר לי כי התורות ארוכים ומספרי הוא 66 ושזה יכול לקחת חצי שנה, אחרי התעקשויות ושיכנועים כי מדובר בילדה בגיל כה רך נקבעה לי פק"ס.
במהלך הנסיונות לשכנע פניתי בבקשה לבית המשפט כי יפנה אותנו אל יחידת הסיוע,
כך נוצר מצב שאני צריך לתאם גם מול פק"ס וגם מול יחידת הסיוע,
התקשרתי אל יחידת הסיוע ונאמר לי שהעובדת סוציאלית שקיבלה את התיק הזה בחופש ושאצור קשר ביום ה', התקשרתי אל שירותי הרווחה ונקבעה לי פגישה עם פק"ס ביום ד'.
ניפגשתי עם פקידת הסעד, אך עוד לפני שאמרתי ולו חצי מילה, היא כבר ציינה כי ניפגשה הבוקר עם האם והחליטה שאוכל לראות את הילדה פעמיים בשבוע למשך שעה במרכז קשר, התרעמתי על כך שהגיע להחלטה זאת מבלי לשמוע אותי אפילו
ושאלתי מה הסיבה? והיא טענה כי איננה מכירה אותנו ובגלל הסכסוך בנינו זה מה שהחליטה, שהרי אם לא היינו תחת סכסוך לא היינו שם.
ביקשתי להשמיע לה הקלטות של גרושתי על כך שמאיימת כי אם אפנה לערכאות משפטית תאיים עלי שאני אלים ומסוכן לילדה, אך היא סירבה בתוקף להאזין בטענה כי זה יעודד להמשיך בהקלטות.
לאחר מכן היא נתנה לי לדבר אבל השיחה התעסקה בקו"ח שלי במי היא משפחתי ותו לו, כשרציתי לדבר על הסכסוך בייני לבין גרושתי ועל כך שאני לא רואה את הילדה ומאז שאותו היום גרושתי מגיעה לגן כל יום בצהריים מאחר והיא נקראת ע"י הגננת כי הילדה לא מפסיקה לבכות. ועל כך שזה לא אופייני לילדה, וכנראה משהו עובר עליה, היא סיימה את הפגישה בטענה שנגמר הזמן, ושעה זה יותר מידי ושנקבע מועד נוסף ועוד הוסיפה כי היא מעבירה מכתב למרכז קשר בו היא מבקשת כי אראה את הילדה לפני החג,
כמובן שאני הייתי צריך לרדוף אחרי מרכז הקשר ונקבעה לי שעה ביום א' הקרוב בשעה 15:30,
למחרת התקשרתי אל יחידת הסיוע כפי שנקבע לפני כן ודיברתי עם העו"ס
קבענו ליום א' הקרוב בשעה עשר.
יש לי עורכת דין מטעם הסיוע המשפטי מאחר ואני מובטל ודל באמצעים כרגע
אך אינני מרוצה משירותי בלשון המעטה, אני מרגיש שאני מתמודד מולה כאילו אני מתמודד מול עורכת הדין של גרושתי, היא לא חוזרת להודעות, היא אינה עובדת עם מייל וכל התקשורת בנינו היא דרך פקס לפי דרישתה, כשהיא כבר עונה לטלפון היא לא נותנת להשחיל מילה וטוענת כי אין לה זמן, כך למשל שביום ב' הקרוב היא אמורה להגיש כתב הגנה על התביעה למזונות, ואפילו לא ביקשה את תגובתי וטענותיי לתביעה או כל מסמך אחר,
ועוד כהנה וכנה
שאלותי הן :
1. האם באמת לפק"ס אסור להאזין להקלטות ומה אני יכול לעשות על מנת שתקשיב להן או תקרא את תמלולן אם היא מסרבת ?
2. מה עלי לעשות על מנת להשיב את הסדרי הראיה שהיו (בלי מרכז קשר)
3. פניתי לסיוע המשפטי בבקשה להחליף לי עו"ד אך זכיתי בהתעלמות ,,, מה אני יכול לעשות בנדון ?
4, האם העו"ס מיחידת הסיוע תוכל לקבוע הסדרי ראיה גם אם גרושתי תתנגד ולמרות שנכנסה פק"ס לתמונה ?
5. האם אני יכול להגיש בקשה לשופט עם תמלולן של ההקלטות במטרה שיקבע הסדרי ראיה זמניים ? וזאת על אף שמונתה פק"ס ?
בתודה מראש
אב מתוסכל