שלום רב,
אני נשואה 27 שנים יש לי שלושה ילדים 25 {עומד להינשא}, 21 {צריך להשתחרר בנובמבר 2011}, 15 {תלמידת כיתה ט'}.
כבר פעמיים ניסיתי להתגרש וכל פעם בעלי אמר שינסה להשתפר, בפעם הראשונה לפני 4 שנים, הוא היה אלים פיזית, הרים ידיים על הילדים וגם עלי, הוא התחנן בפני השופט שילך לטיפול ובהמלצת השופט אכן הלכנו לשיחות שנערכו בדיוק חודשיים, חודש אחרי שהשופט סגר את התיק. בפעם השנייה לפני שנה בדיוק, ניסיתי בהליך גישור, פניתי למגשרת וניסינו שוב לשקם את מערכת היחסים בנינו וכשראינו שזה לא מסתדר התחלנו הליך גישור לגירושין, אחרי שקיבלנו כל אחד את שעורי הבית מה להביא לפגישה הבאה שבניהם היה שאני אפתח חשבון חדש, הוא שוב התהפך ואמר שהוא לא רוצה להתגרש וננסה שוב, וכמובן שההתנהגות שלו תמיד משתפרת לזמן קצר. הוא לא מוכן בשום אופן להתגרש ולא מוכן ללכת לשיחות- אז הוא היה אלים פיזית והיום הוא אלים מילולית.
אני מקבלת גימלת נכות 100% ומנסה לעבודה 50 שעות בחודש.
שאלתי:
1. האם הוא מחויב לשלם בבית את כל ההוצאות בעיקר מאחר והוא נשאר בבית? {הוא מרוויח 6,500 ₪}.
2. האם אני מחויבת מקצבת הנכות שלי לשלם עבור התשלומים בבית? {עד היום אני מספקת עם המון אהבה את כל הדרישות של הבת שלי, קניתי לה חדר שינה חדש, בגדים, טיפולי פנים, תשלומים שונים לבית הספר כולל ציוד ועוד.}
3. האם יש דרך להוציא אותו מהבית או לחילופין למכור את הבית ולגרום לו להתגרש {מבלי להגיע למריבות ובזבוזי כספים מיותרים}?
{רק השבוע הוא התחיל שוב להתנהג טוב אחרי שהודעתי לו שהבת שלי רוצה ללכת לפנימיה}