שלום,
מתנצלת על האורך,פרטים חשובים:
יש לי בן בן שנתיים. אני ואביו מעולם לא נשאנו ויש לנו הסכם מזונות וראייה.
נפרדנו כחודשיים לאחר הלידה ואני רציתי לעבור לצפון לגור ליד אימי ומשפחתי המורחבת.
שם יש לי עזרה לרב.
אבי בני מתגורר בשפלה וביקש שאשכור דירה בקרבתו כדי שיוכל להיות בקשר עם הילד. הבטיח לי שאם אעשה כן הוא עצמו יעזור לי כמיטב יכולתו ומשפחתו, שגם מתגוררת שם, תעזור אף היא.גם משפחתו הבטיחה.
ישנה ביננו התכתבות ארוכה בנושא במיילים.
הסכמתי לעבור לנסיון ולראות האם בשעות צורך אקבל את העזרה שהובטחה.
אני מתגוררת בשפלה כבר שנתיים. בפועל לא קיבלתי מהם שום עזרה. כשאושפזתי בב"ח העדיף אבי ילדי שהוא ישלח למשפחה אומנת או שאני אצא מבה"ח ואביא אליו את הילד, העיקר שהוא לא יצטרך לבוא לקחת אותו (ב"ח בעיר בה הוא מתגורר).
בהמשך יצא שביקשתי ממנו פה ושם במקרי חירום שישאר עם הילד ותמיד תמיד התשובה שלו היתה שלילית.
אין לי כל עזרה ויכולת להתמודד לבד ומשפחתי לוחצת שאעבור לגור לידם כדי שיוכלו לעזור.
האם אני יכולה לעשות?
האם לאור האמור לעיל אבי בני יוכל להוציא צו בית משפט/החלטה שתאסור עלי את המעבר?
אשמח לפירוט נוסף בנושא.(למשל האם יכולים לאלץ אותי להשתתף בהוצאות נסיעות וכד')
תודה מראש -
גורי
החלק הטוב הנו שיש סיכוי רב שתוכלי לעבור לצפון.
החלק הפחות טוב הנו, שיש מצב בו הוא יגיש תביעה למנוע זאת אך לאחר סיפורך תוכלי להתמודד מולה ואף להצליח.
ייתכן שתתבקשי לקחת חלק מסויים בהבעה ובהחזרה אך זה יהיה חלק מופחת וגם אין זה בטוח לאור התנהלותו שממנה עולהשהוא אינו ״ אב השנה״
עו״ ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר