שלום,
תביעה קטנה שלי כנגד 2 נתבעים הועברה לדיון מהיר.
הגשתי כתב תביעה חדש, אחד מהנתבעים הגיש כתב הגנה בזמן / תוך 45 יום.
נתבע שני, לא הגיש גם כעבור 60 יום.
ביקשתי מבית המשפט, פס"ד בהעדר כתב הגנה, אך נעניתי שזה יידון בדיון.
לפתע כעבור 4 חודשים גיליתי במקרה שנתבע 2 הגיש כתב הגנה, 4 חודשים אחרי שהוגש כתב התביעה, כמו כן לא היתה בתיק שום החלטה בנושא בקשה או החלטה להגיש באיחור את כתב ההגנה.
האם זה תקין ביחס לתקנות סדין דין מהיר ?
מה מומלץ לעשות או כיצד להגיב ?
2. שלחתי לאותו נתבע (עסק) דרישה לספק ראיות, שהם הקלטות שיחות טלפון. הנתבע לא דרש ולא אסף את הדואר הרשום.
האם אפשר לבקש דרך בית משפט שיידרוש מהנתבע לספק את הראייה לפני הדיון.
במידה ולא יספק מה המשנעות ?
תודה
שלום,
1. לפי מה שאני מבין מהדברים - בתוך 45 יום (מניין הימים להגשת כתב הגנה) - אתה פנית לבית המשפט בבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה - בית המשפט נתן החלטה בעניין כי העניין ידון בדיון ובינתיים הנתבע הגיש כתב הגנה (כנראה באיחור).
בעניין זה עליך לפנות לבית המשפט ולהסב את תשומת ליבו לעניין.
כל עוד בית המשפט בחן את הדברים וקיבל החלטה - הדברים תקינים.
הטעות שאתה מציג נבעה מכך שלא שכרת שירותי עו"ד במקום שאתה צריך ייעוץ וסיוע משפטי.
העצה שאני יכול לתת לך זה לשכור שירותי עו"ד שלפחות ייעץ לך וילווה אותך (גם אם אינך רוצה שייצג אותך).
2. כן, בהחלט. תחילה באמצעות הליך של גילוי מסמכים ובהמשך בפניה ובקשה לבית המשפט (עכשיו אתה מבין למה כדאי לך להיעזר בשירותי עו"ד ?)
3. לעניין שאלת המשמעות - זה תלוי בכל כך הרבה דברים שאני אתקשה לכתוב פה הכל.
אם לדוגמא אלו הראיות היחידות שיש לך להוכחת הטענות - אזי אתה עלול להפסיד את התביעה (נטל ההוכחה הוא על התובע - המוציא מחברו עליו הראיה).
לסיכום - מציע לך לשכור שירותי עו"ד. אתה מצוי במגרש שאינך בקיא בהתנהלות בו ועל כן אתה עלול להפסיד הפסד טכני (ולא מהותי) רק בגלל שאינך יודע איך להתנהל נכון בהליך המשפטי וחבל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר