שלום לפני מספר ימים חתמתי עם שותף שלי על עיסקת השכרת תחנת שטיפה לרכבים באיזור השרון וידענו שיש מנויים בתחנת שטיפה רק לא ידענו כמה אחר בדיקה עצמאית שעשיתיהתברר כל בתחנה יש 800 מנויים מספר אסטרונומי ועוד אציין כי הבעלים שאני משכיר ממנו את תחנה רכש את התחנה לפני יותר משנתיים וחצי והוא רכש גם עם מנויים שנעשו מהבעלים לפניו בשוטף של העבודה אני מוצא שיש אנשים מתקופת הבעלים הראשונה שזה אומר לפני 3 שנים ויותר שאלה ראשונה האם אני אמור לתת שירות למנוי שנרכש למעלה משנתיים ?למנויי בדרך כלל אין זמן הגבלה ?
והשאלה האחרונה בגלל שיש 800 מנויים ואני מדבר על כמות של למעלה מ5000 שטיפות הצעתי למשכיר שאניייתן שירות של עד חצי שנה לכל המנויים ולאחר חצי שנה אני לא ייתן שירות למנויים שישארו כמובן שזה יהיה בצורה מסודרת תוך כדי שימת שילוט במחם השטיפה שמתאריך כזה או אחר אנחנו מכבדים כל מנוי עד לחצי שנה במחשב קופה ישנם מנויים ברובם כמעט שנה ואף יותר . האם אני יכול לעשות זאת מבחינה משפטית וגם עם ישארו למנוי כזה או אחר עוד שטיפות במנוי הוא יכול לגשת לתחנה אחרת של אותה רשת שם ישטפו לו .
מצטער על גודל השאלה אבל פשוט עם לא יהיה לי מוצא אני אמור לצאת מהעסק
שלום,
1. תחילה אגיד כי היה עליך לברר את כל הפרטים לגבי העסק, אחריות וכד' לפני שאתה חותם על הסכמים ונכנס לעסק ולא לאחר מכן.
2. אשאל אותך שאלה - עשית אצלי מנוי לשטיפת רכבך לכל החיים ושילמת לי בעבור השירות 100,000 ש"ח. כעת אני מוכר את העסק שלי ולאדם אחר ואותו אדם מחליט שלא לכבד את המנוי (ההסכם) ומודיע לך שיש לך רק עוד 5 שטיפות וזהו - איך אתה היית מרגיש ?
כמובן שזה לא חוקי. יש הסכם בין צדדים (בין עסק לבין המנויים) וכל הצדדים צריכים לפעול בהתאם להסכם.
אתה רוצה לצאת מההסכמים מול הלקוחות / המנויים - תחזיר לכולם את מלוא כספם + פיצויים - ואז תשתחרר מההסכם ותתחיל מהתחלה.
3. מענה לשאלותיך :
א. כן, אתה אמור לתת לכולם את השירות כפי שקבוע בהסכם / מנוי - גם לאחר 3 שנים.
ב. לא ממש לא. זה לא חוקי.
ראה את ההסברים שלי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר