הרשות להגנת הצרכן והסחר.
1. באפריל השנה קנינו טלוויזיה באחריות יבואן רשמי.
2. ביום ראשון לפני שבוע וחצי, יום ראשון 28/7, הטלוויזה הפסיקה לעבוד.
3. כעבור 4 ימים הגיע טכנאי, היה כאן 7 דקות, אמר שאין לו חלקים, עשה בדיקה של שברים במסך ולא מצא כאלה.
4. היום, 5/8, 9 ימים ללא טלוויזיה, תיאמו לי טכנאי נוסף (שהגיע עם עוזר טכנאי) שאמור היה להגיע עם החלקים ולטפל בתקלה. שאל מהדרך מה יש לטלוויזיה... ושלחתי אותו לעשות שיעורי בית.
5. כאמור, הגיע אותו טכנאי לביתי, טכנאי אחר הפעם, התחיל לבדוק סדקים עם פנס, אמרתי לו שזה נעשה כבר. צילם תמונות ויצא מהבית שלי החוצה כדי לדבר עם מנהל כנראה.
6. כעבור מספר רגעים, חזרו הטכנאי ועוזרו בידיים ריקות, בלי החלקים: 'יש לנו בשורות רעות, יש לך סדק בטלוויזיה'
7. במקרה היו אלה שני הטכנאים שהובילו את הטלוויזיה לביתי לפני 3 חודשים, וניסו למכור לי אז זרוע והתקנה במאות שקלים (קרוב לאלף?!).
8. הטכנאי הטיח בי: 'ומי התקין לך את הטלוויזיה?', וניסה לומר במילים אחרות שהיות שלא קניתי ממנו זרוע והתקנה, יש סדק במסך ולכן אין אחריות על התיקון.
9. כשאותם טכנאים הובילו את הטלוויזיה לביתי לפני 3 חודשים, הם הוציאו את הטלוויזיה מהקופסה, חיברו אותה לחשמל וכך הוכיחו לי שהיא תקינה ועובדת.
10. אותם טכנאים מובילים, לא! בדקו במעמד ההובלה סדקים במסך עם פנס. כפי שעשו עתה פעמיים בשתי הזדמנויות שונות. (בפעם הראשונה כאמור הטלוויזיה נמצאה תקינה).
במעמד ההובלה, ההוכחה שהטלוויזיה עובדת מספיקה לכולם.
11. הטכנאי אמר שמרגע שיש סדק נוצרים פסים ובעקבות הפסים המסך נכבה. יכול להיות (אפילו בטוח אבל זה מילה שלי מול מילה של קבוצת ח.י. כרגע) שהסדק נוצר לפני!!!! שהביאו את המסך לביתי. והפסים שהשביתו לבסוף את הטלוויזיה שלי, נוצרו בשלושת החודשים שבהם הטלוויזיה ברשותי.
12. יצוין שבביתנו ילדה אחת בת 9, 'יורמית' אם יורשה לי, אין כאן ילדים משתוללים, חוץ מזבובים אקראיים שנכנסים לביתינו, לא קרה לטלוויזיה דבר וחצי דבר מאז שהיא ברשותנו.
13. העובדה ששני הטכנאים הראשונים חיפשו סדקים עם פנס ולא מצאו אותם מלמדת שיש כאן משהו בעייתי ולא מובהק, אולי הסדק אף התרחב בין שני הביקורים של הטכנאים.
14. לא ברור למה לקח לקבוצת ח.י. 9 ימים שלמים, 4 טכנאים ושני ביקורים, כדי לבשר לי שהטלוויזיה אינה במסגרת האחריות.
15. אני בטוחה שהנזק לא קרה בביתינו, אין חבות להתקין טלוויזיה באמצעות טכנאי של החברה, זה מרגיש יותר כמו משהו שמנסים לדחוף ללקוח, מלווה בהפחדות אגב, במעמד ההובלה.
16. זה מרגיש ונראה כמו הסרת אחריות, לטלוויזיה חדשה שנמצאת באחריות.
17. שוב, אני בטוחה שהנזק, אם אכן קיים, כי זה לא משהו שאני מסוגלת לראות, לא קרה כשהטלוויזיה הייתי ברשותנו, אבל אני גם בטוחה שבאותה מידה שיכול היה לקרות אצלינו, יכול היה לקרות לפני שהטלוויזיה הגיעה אלינו.
אני רוצה למצות את הזכויות ולקבל טלוויזיה תקינה ועובדת, כי על זה שילמתי.
תודה
שלום,
אינני / איננו הרשות להגנת הצרכן והסחר. פנית לפורום משפטי בתחום צרכנות ותביעות קטנות.
קראתי את הדברים, אך לא הבנתי את שאלתך. איתך הסליחה.
למעלה מן הצורך יאמר כי בביתי יש טלויזיה עם סדק במסך הטלויזיה (כבר מספר שנים) ואין כל קשר בין סדק בטלויזיה להיותה של הטלויזיה עובדת.
מסיפור המקרה נדמה כי החברה עשתה הכל על מנת שלא לתת שירות תיקון ועל כך יש לך עילה לתביעה כנגד החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 053-8007683
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר